Günlerdir süren paket kaybı ve ping

Merhaba günlerdir süren paket kaybım ve pingim var. Bu hep sabit sanki bilgisayarım indirme yapıyormuş gibi. Hiç böyle bir sorun yaşamamıştım ama 3-4 gündür ben böyle bir internet görmedim. Destek kaydı oluşturmama rağmen yardımcı olunmadı.


Selamlar @YusufBiten, testlerinizi ağa bağlı hiçbir cihaz bulunmuyorken, arka plandaki bütün programları kapatarak kablolu olarak tekrarlar mısınız rica etsem? Görev yöneticisinden ağ kullanan uygulamalara da göz atmanız yararlı olabilir.

Merhaba hocam, aynı sorunu ben de yaklaşık 1 haftadır yaşamaktayım. Konumunuz neresi acaba ?

Tarih tekerrür mü ediyor acaba… Bursa’da tt altyapısıyla fiber internet hizmeti alıyorum, akşam saatlerinde başlayan ve saatler süren %10 seviyelerinde paket kayıpları yaşanıyor bende de.

1 Beğeni

Ayni sorun bende de var, hat degerlerim ve hizim normalken sitelerde ping ve paket kayiplari yasiyorum.

1 Beğeni

Bursa Gemlik Genelde 18.00dan sonra başlıyor. Evde kimse yok. Maç bile izlenmiyor.

1 Beğeni

İlgili bölgede benzer sorunu yaşayan müşterilerimizin forum profillerine müşteri numaralarını eklemelerini rica edeceğim. Ek olarak destek kaydı oluşturup testleri paylaşmanızı rica ediyorum. Toplu olarak network-noc birimleri ile iletişime geçeceğim.

Beni aradılar çözemeyiz diyorlar. Ne demek çözemezler ben anlamadım. Daha öncesindede böyle bir sorun yaşadım ve çözdüler bilgisayar başından. Ben bu sorunun çözülebileceğine inanıyorum lütfen yardımcı olun.

1 Beğeni

Merhaba, profilime musteri numarami ekledim, destek kaydi da actim. Hiz konusunda sorunum yok ancak ping ve paket kayiplari, daha dogrusu anlik kopmalar mevcut.

Bursada bölgesel olarak genel olarak bir sıkıntı var o zaman. Hem de il boyunca filan baya geniş bir alanı kapsayan bir sorun. Ben Osmangazideyim arkadaş Gemlikte ona rağmen ikimiz de akşam saatlerinde aynı sorunu yaşıyoruz.

1 Beğeni

Hayattan bezdim. IP bloğum 31.223 alakası var mı bilmiyorum. Oyun oynayamıyorum, discorddan kimse ile konuşamıyorum. Speedtest download tam performans görünüyor fakat 2-3 gündür ping ve packet loss berbat. Aşağıdaki ekran görüntüsü Discord Rotterdam sunucusu. Genel bir problem mi var?

ss2

2 Beğeni

Benzer bir sorunu yaklaşık 3 yıl önce tekrar yaşamıştık fakat o dönem açılan talepler çözümsüz kalmıştı. Konu devamında 2 ay sonrasında çözüm sağlanmıştı fakat ortada taleplerimiz kalmamıştı tabii. Umarım bu sefer @alperenatici desteğiyle birlikte hızlıca çözüm sağlanır, bugün bana da ulaşıldı temsilci tarafından ve düzenleme yapıldığı bilgisi iletildi. Tekrar eder ise yeniden test edilerek bilgi aktarmam istendi. Ben şu anda test edemiyorum fakat sorunu devam eden arkadaşlar varsa yeni kayıtlarla destek taleplerini güncelleyebilirler.

Geçmiş konuyu da aşağıda paylaşayım, havada kalmasın.

Sanırım İtalya’daki hopda bir sorun var. 185.25.182.1 Valve’ın Paris sunucularına ping attığım zaman 330 ile 400 arası bir ping çıkıyor ama 146.66.155.1 Valve Vienna sunucularına 50 ping çıkıyor. Paris sunucularına traceroute attığım zaman 195.22.215.0 ile başlayan ip adresli hoplarda pingin fırladığını görüyorum. Buraya göre bu hoplar TELECOM ITALIA SPARKLE adlı ISS’ye ait. Bağlantı Türkiye’den çıkarken sorun yok gibi ama bu ISS’nin hoplarından geçerken sıkıntı oluyor.

Diğer 2 arkadaşımda Türknetli.

Sorunun bende olmadığını dün öğrendim. Maçıma bir adam geldi ve türk olduğunu dahi bilmiyordum. Sol üstteki chati okursanız görebilirsiniz. Direk türk müsün Türknetmi diye sordum. O da evet diyince tamam dedim kimsenin haberi yok ama bir sıkıntı var. Bunun acilen çözülmesi lazım adam sorunun farkında bile değil. Bazı maçlarda ping normal bazı maçlarda pingimiz aynı yüksek. İstanbuldan girdiğim arkadaşım böyle birşey yaşamıyorken İzmir ve Bursa civarında bu sorun yayılmaya başladı.

Benimde sorunum aynen bu.

Bende de aynı sorun var oynadığım oyunda ping sorunu yaşadıklarım hepsinin netini sordum TurkNet dedi. Sunucu Fransa’da. :frowning:

Türkiyeden çıkarken nasıl sorun yok hocam :slight_smile: Ping atarken modemden sonra direk TurkNet hoplarında %20 civarı sabit packet loss var. 5-6 farklı Frankfurt sunucusuna ping attım hep benzer sorun 300-400ms civarı sabit ping.

Benim tarafımda problem çözülmüş görünüyor. Bugün sorun yaşamadım.