Gigafiberi beklerken VDSL e başvurmak

Merhabalar, bizim binaya Ekim ayının son günlerinde TurkNet fiber kablosu bırakıldı ancak hala kutu koyulmadı. 16 Ocakta Türk telekom ile olan taahhüdüm bitecek. Binanın altyapısını sorguladığımda şu anda 97 mbps vdsl destekliyor ancak elimde adsl modem var. Türknetin sitesinde Gigafiber aboneliğinde ücretsiz modem yazıyor. 16 Ocağa kadar binaya fiber kutusu konulup aktif olmazsa arada max 1 2 ay olur diye umduğum bir vdsl dönemim olacak tahminen. Bu kısa vdsl dönemi için yeni modem almak istemiyorum. Bu olaylar silsilesine göre kafama birkaç soru takıldı onları sormak istedim.

16 Ocak tarihinde Türknetin şu anda görünen vdsl altyapısına başvurup kendi adsl modemimle bu modemin izin verdiği hızlarda interneti sorunsuz kullanabilir miyim?

Veya kapımın üstünde bağlanmaya hazır bekleyen TurkNet fiber kablosunu başvuru esnasında sağa sola bir yerlere not olarak yazsam fiber kampanyasındaki modemi gigafibere hazırlık manasında önceden gönderirler mi :smiley: (tabi vdsl desteği varsa)

Diyelim ki 16 Ocakta fiber hala aktif olmadı ve vdsl aboneliğe başvurdum. VDSL aboneliği başladıktan sonra fiber altyapı hazırlandı ve aktif oldu. Vdsl den fibere geçiş işlemleri sırasında aboneliği iptal edip yeniden başvuru yapmam mı gerekecek? Ayrıca bu başvurudan sonra yeni modem gelecek mi?

Senelerdir 8 mbps adsl den kurtulmak istiyorum ama ilk defa tekrar tekrar uğraşmamak için keşke 1 2 aylık daha taahhüdüm olsaydı da fiber altyapı aktifleştikten sonra bitseydi diye içimden geçirdim :smiley: Süre çok kısaldı inşallah şu süre içinde fiber altyapı aktifleşir de sorunsuz şekilde uğraşmadan 8 mbps internetten kurtulurum.

1 Beğeni

Gigafiber için tarih verdiler mi? Modem parası vermemek için adsl olarak TurkNet 'e başvurabilirsiniz. Maalasef gigafiber gelene kadar baya uğraşacağa birazda internetsiz kalacağa benziyor. Birana önce Gigafibere ulaşmanız dileği ile.

Tarih verilmedi sadece fiber kablo çekildi kapıya kadar. Ekim sonu fiber kablo gelince yetişir diye bekledim ama yetişecek gibi görünmüyor. Belki havaların sürekli yağmurlu olması saha çalışmalarını yavaşlattı. Arada kaldık ne taahhüdün bitmesine sevinebiliyorum ne de binaya kadar gelip aktif olmadığı için fiber kablosuna sevinebiliyorum.

Hocam il ilçe neresi kendim de ona göre bekliyim 1 ay oldu benimde kablo çekileli

İzmir Bornova. Bizim buraların neredeyse tamamına kablo bırakıldı ama daha kutu takımına başlanmadı galiba, her evde gördüğüm kablo dışarıda ve ucu açık

Ben İstanbul gaziosmanpaşadayım kabloyu binaya soktular içeride bekliyor boş boş yan sokaktaki binalara kutu konuldu benim binama uğramıyorlar inatla

Böyle şanslı olunmaz ki . :blush: TurkNet alt yapı sogrulama da. Bu fiyata olacak. Gigafiber olacak gibi birşey yazıyor mu

O tarz birşey yazmıyor. Kablonun geldiği günden itibaren yaklaşık 1.5 ay falan hergün 2 3 kere her kata ayrı ayrı sorgulama yaptım :joy: artık kutuyu bekliyorum sorgulama yapmak için. Bizim semt sistemde planlanan çalışmalar arasında görünüyormuş ama kutu için tarih verilmiyor maalesef. Eğer oluyorsa vdsl altyapıyı adsl modem ile, olmuyorsa direk adsl bağlantı isteyip altyapıda fiber görünene kadar 8 16 artık kaç gelirse kullanacaz gibi

1 Beğeni

Görüyorum ama dokunamıyorum . Gibi olmuş :grinning:

Aynen öyle :joy: hiç olmasa yok deyip geçecen ama böyle olunca oluru var mı bunun diye araştırıp uğraşası geliyor insanın

TURKNETGİGA GELMİŞ :rocket::rocket: insan tabi uğraşı gelir

Bize gelene kadar ont cihazı bitecek. :frowning: türk telekom verememiş

Merhaba @Ozcan, çok şanslısınız :rocket: Bence de dediğiniz gibi ekstra bir modem almaktansa şimdilik altyapınızın desteklediği hızları kullanın. Yakın zamanda GİGAFİBER hizmetimizle kullanım gerçekleştireceksiniz. Gelişme oldukça size arkadaşlarım bilgi vereceklerdir. Azıcık bekleyeceksiniz sadece :upside_down_face:

1 Beğeni

inşallah en yakın zamanda bekliyorum :smiley:

1 Beğeni

Bornovanın neresi acaba ?

Büyük şehirlerde 1 yıl bekliyorlarsa gelmesi için Hatay için 2050 yi bulur heralde :pensive:

Aynı sorun bende de vardı kaç defa kayıt konuştum yetkililerle anlaşamadık. :slight_smile: bugün sinyal ölçümü için geldiler ama kutu yok geri döndüler

Ekonomik dönem olarak kötü zamana denk geldik tüm yatırımlar durmaz umarım.

Yeşilova Mahallesi, semtte kablo döşeme işlemi bitti kutu bekliyoruz

İnşallah durmaz, bu belirsizlikler hem bizi hem şirketleri zorluyor. Ayrıca inşallah internet fiyatları tarafında taahhütsüz olmanın getirdiği bilinmezlik bu dönemde kullanıcıları vurmaz. Fiyatlar yüksek oranda artsa veya bir senede birden çok defa artsa diyecek bir şey yok, haklılar. İnsan bazen aldığı hizmete uzun dönemde vereceği ücreti bilip önünü görmek istiyor böyle zamanlarda.

sizin mahallenin 200 - 300 metre ilerisi bizim bağlarbaşı mahallesi inş bu taraflara doğru gelir.