GigaFiber'de 550mbps hızı aşamamak

Merhabalar yaklaşık 1 haftadır GigaFiber müşterisiyim. kendilerinin verdiği 50tb modem ile wifi6 ile max 550mbps hızları görebildim. Farklı bölgelerde ki örneklerimde 700-800 arası hız görenler var (wifi bağlantısı ile).

Kabloluda denediniz mi ? Şahsen ben kablo ile de alamıyorum çoğu zaman. Hayırlısı ile 3 gündür olmayan internetim düzelir ise bende artik hız problemlerini tek tek yazmaya başlayacağım. 1gbiti geçtim 750mbit garanti demislerdi 749 bile kabul etmeyeceğim bu saatten sonra.

1 Beğeni

şükret arkadaşım ben 6 - 20 -30 mbps lerde gigafiber kullanıyorum btk ya cimer üzerinden şikayette bulunun düzelmiyor çünkü hafta içi 21:00 den soran sayfa açılmıyor :slight_smile:

1 Beğeni

Aynı durumdayız :grin: Sorsan ışık hızında… 8 mbit gördü bu gözler, adsl hızında internet :sparkles: Bi tek upload düşmüyor, onun hakkını yemeyelim şimdi. Bi kaç gün içinde upgrade yapacaklarmış bölgedeki saha dolabında bakalım ne olacak .

1 Beğeni

Müsait olsam atacam getirin önüne masa sandal ye kutuya eğilene basacam tekmeyi

Bana verilen hızlarda zaten mükemmel düzeyde ona lafım yok. Tek sorun müşteri hizmetlerinin verdiği minimum 700-800mbit hızlar olur demeleriydi. Burada verilen sözlerde bozukluk var.

Gigafiber için başka modem seceneği belirleseler süper olacak zyxelin ax 1800 lük modeli de var mesala… illa zyxel ile çalışacaksa… sonuçta modem olması da şart değil. Router olması yetiyor.

2 Beğeni

Hahaha yemin ederim çalışmasam kurardım kamp sandalyesini oturur getir elemanlarıyla muhabbetimi yapar tn ekip pususuna yatardım :smiley: Benim darlama seviyesi ektedir arkadaşlar. Hayır sorunu düzeltseler aynı şekil herkese duyururum, aa sorunum bitti hadi dağılalım muhabbeti olmaz, gene reklamları olur

1 Beğeni

bende max 700mbps ile 800mbps dowland hızı alıyorum ilk zamanlar gigafiber abonesi olduğum zaman 940mbps dowland hızı alıyordum sonra ne olduysa 700mbps ile max 800mbps dowland hızı geçemiyorum modem ve masa üstü bilgisiyarım iyi olmasına rağmen modem 2.5 gigabit portlu bilgisiyar ethernert kartı 2.5 gigabit destekli buna rağmen 940dowland hızı alamıyorum hız yükseltilmesi için gerekli altyapı iyileştirme çalışmasının yapılmasını talep ediyorum.

Hangi ilçe mahalledesiniz hocam?

bahçelievler

Merhabalar, forum profilinizde müşteri numaranız yer almadığı için hizmetinizi kontrol edemedim. Size yardımcı olmak isterim, müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden yazar mısınız? @Thranduil

Söylediklerinize katılıyorum ama en süt Segment Router da bile bu dalgalanmalar mevcut bunun yerine bu sorun neyden kaynaklanıyor sa onu çözmeleri lazım . 6.000 TL lik router kullanıyorum aynı dalgalanma mevcut . Sorunun kaynağı neyse onun bulunup giderilmesi lazım öncelikle. Cihazla kablosuz wifi de 900 MBS hızlara kadar rahat cikiyorum ama stabil değil maalesef. Kullanımın yoğun olduğu saatlerde yere cakiliyor downloadlar 100 e kadar düşüyor. Hem kablolu hem kablosuzda

Wifi hızına bakarak interneti kıyaslamayın hocam. Bulunduğunuz yerdeki modemler olsun kablosuz cihazlar olsun elektromanyetik dalgalar yayan ev aletleri olsun hepsi etkiler.

Sizde hız düşerken başkasında yüksek olabilir. Kabloyla yapılan testler asıldır.

Kullanıcı sayısı arttıkça ve sizin kablonuza bağlı aboneler kullanım yaptıkça hız düşer.

Hızın düştüğü vakitlerde upload hızınada bakın o yüksek download düşükse sebebi kullanıcıların da sizle birlikte interneti kullanmasıdır.

Bireysel aboneliklerde, kurumsal pahalı abonelikler gibi yüksek ve kesintisiz internet taahhüt edilmez ve sözleşmeye bağlı olarak firmaya cezası olmaz.

1 Beğeni
  1. Sokak

59 Sokak

Şansımıza ne diyeyim…

image
Bunlarda max 50mbps yukarı çıkabiliyorum.

1 Beğeni

kablosuz wi-fi 5 ile 5 Ghz de en fazla bu kadar çıkabildim…

kablolu ise en fazla bu kadar çıkıyor

Wifi hızına bakarak kiyaslamiyoruz zaten bu durum kabloluda aynı 900 üstü alırken belirli saatlerde yoğun olduğu zAmanlar bölgede bu hız kabloluda 100 e kadar cakiliyor . Bu kadar düşmesi hiç iç açıcı değil malesef. Özellikle esenler bölgesinde bu sorunu yaşayan kullanicilar mevcut bu soruna mudahele edilmesi gerekiyor acilen

1 Beğeni

Selamlar, kabloluda 700 mbps’in altında hız alan kullanıcılarımız buradan destek kayıt numarasını paylaşırsa sevinirim :raised_back_of_hand: