Merhaba, 3 gün önce apartmana gigafiber kutusu takıldığını gördüm, henüz aktif değil şuan başka bir sağlayıcı kullanıyorum ve aktif olduğunda TurkNet 'e geçeceğim aktif olması ne kadar bi zaman alır acaba? şimdiden teşekkürler.
Bu konuda net bir süre bilgisi ilgili birim tarafından verilmiyor maalesef. İşlemler bölgenin altyapısının tamamlanmasına, bölgenin yoğunluğuna ve diğer test ve hazırlıkların bitirilmesine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden net bir süre veremiyoruz. Umarım hizmetiniz kısa sürede aktif edilir siz de yüksek hızlı internete kavuşursunuz
Optik fiber dağıtım kutusuna (OFDK) kalın siyah kabloyu taktılarsa aktif olur yoksa süreç uzuyor bende böyle oldu en azından.
Siyah tek bi kablo bağlı şuan kutuya
Teşekkür ederim umarım öyle olur. Yüksek ping sorunu baydı iyice
Evet siyah tekli ince kablonun kablonun içinde 20 abone ye kadar kaldıracak fiber demeti mevcut… tabi daha fazlası da olanları vardır. İnce olduğuna bakmayın işlevi iyi…
Dağıtım kutusu dediğiniz bina dışındaki kutu dimi bina içerisindeki kutu deil ? Bina disinada kutu konuldu dağıtım kablosu olan yere ona siyah uzun kabloda takıldı ama hala aktif deil altyapı sorgulattimda
semt neresi hocam?
Benim soruyorsan hocam İstanbul esenler Tuna mahallesi
eyv. büyük ihtimal sene sonu olmadan aktif olur hizmet
O kadar uzun süre süreceğini sanmıyorum hocam , 720 e kadar aktif edilmiş benim 728 sokak da Max 2 hafta denildi bana ordaki işlemi yapanlar
inş. gelir. benim de 3 sokak üstüme kadar getirmişlerdi 2-3 sene önce… hala bekliyorum 3.senesine gidiyor
Hocam imkansiz benim bina girişine kutu kablo her şey çekildi dağıtım kutusu da konuldu ve kablolamasi yapıldı aktivasyon için 2 sene beklenmez . Büyük ihtimal belediye ile ikamet ettin yerde izinler sorunlar çıkmıştır
Aynen bu kutudan bahsediyorum yakın zamanda aktif olur sinyal hocam bana bu kutuya kablo takmadıkları için bekliyorum ben boş yere.
Hala takılmadımı hocam ?
ben sen 2 sene bekleyeceksin demedim zaten… şansın varsa 1-2 ay için de olmazsa sene sonuna kadar olur… türknetten hız bekleme… evet TurkNet oturduğum ilçede sıkıntılı ve sürekli yalan söylüyor çalışmalar devam ediyor diye ama belediye izin vermiyolar soranlara belediye ile olan sıkıntıları söylemiyolar oyalıyolar…
yok gelmediler takmaya 90 gün olacak
Bundan başka kutu işlemi yapılmıyor dimi ? Bı bilgin varmı hocam
İkametgah ettin yer neresi hocam semt olarak merak ettimde ?