Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 2 ay önce gigafiberin apartmana gelmesi için buradan yazı yazmıştım. Moderatör arkadaşlar sağ olsun yardımcı oldular ve tam 1 ay sonra alt yapı geldi. Haliyle Gigafibere geçtim. İşte en büyük sorun da bundan sonra başladı.
Ekipler geldi kurulum oldu. Kablolu 1000 mbps dendi, kablosuz 5G yada 2.4 bandında değişen hızlar alacağım ama 5G kablosuz kullanırsam 850 olmasa da telefon marka modeline göre yüksek hız alacağım iletildi. Peki öyle mi oldu. Tabii ki hayır. İlk günlerde 250-300 mbps aldığım kablosuz hız git gide düştü. 2 gündür 20 mbps alıyorum. Evet yanlış duymadınız 20 mbps. 40 olduğu da oluyor yalan söylemeyelim. Arıza Kaydı açıyorum klişe laflar kopyala yapıştır yazılıp arıza yokmuş gibi davranılıyor. Neyse dün hız ölçüm resimlerini gönderdim. Geleceklerini yazmışlar ama nerde. Tüm gün bekledim gelen yok. Yani demem o ki gigafiber sadece bir masal. Keşke VAE devam etseydi. Ne güzel 90 mbps standart alıyordum. Artık netflix, amazon, disney bile açılmıyor. İnternet yavaş hatası alıyorum sürekli. Pişman oldum. Benden söylemesi. Tabi tercih kişiseldir. Ben böyle alıyorum diye herkes aynı olacak değil ama aklınızda gigafiber almadan önce not olarak bu yazı bulunsun. Saygılar.
Kablolu hız testi atar mısınız? Kablolu olarak hızın normalse TurkNet üzerine düşeni yapmıştır wifi’da düşük hız alıyorsan sorun kullandığın cihazlardadır veya evinde sinyal kirliliği vardır deneyerek çözeceksin çözülmüyorsa arıza kaydı aç router değiştirilir.
Yüksek hızlarda wifi sorun demektir. Bende de yeri geliyor 500 çıkıyor yeri geliyor 100 çıkıyor. Sizin gibi sorun olduğunu düşünmüştüm şikayet kaydı açmadan önce kablolu test yapayım dedim aldığım sonuç 970 oldu. Sizde kablolu test yapıp bakarsanız net sonuca ulaşırsınız ama kablosuzdan gigabit hızlar falan beklemeyin
Kablosuzda da gigabit hızlar alırsın ama nasıl alırsın wifi 6 router ve wifi 6 destekli cihazlara sahip olacaksın gigafiberde verilen wifi 5 router’da kablosuz en yüksek 500 alınabiliyor.
Evet arkadaşlar hepinizin cevaplarını okudum. Hepinize öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Yanlız inanın verdiğiniz cevaplar benim yazdığım soru ile öyle alakasız ki türknetin verdiği klişe cevaplardan hiçbir farkı yok. Bakın özellikle yazdım. Kablo kullanma şansım yok 5G kullanıyorum ve 20 - 40 arası hız alıyorum diye. Hemen modem suçlanış ben suçlanmışım yani TurkNet suçlu değil ben ve modem suçlu. Yani bravo.
Bir arkadaş da demiş ki Wifi 6 kullanman gerekiyor o hızlar için. Nereden biliyorsun kullanmadığımı. Wifi 6 router var zaten. 6 adet 1.2 Ghz çekirdek ve çift yapay zeka mevcut. Her neyse. Yorumlar beni üzdü açıkçası.
Bu arada dediğim gibi kimse Türkneti suçlamamış, bağlanılan cihaz suçlu, bağlantı yapan cihaz gerçekten üzücü cevaplar. Evet siz de haklısınız belki sık yaşanan sorunlar böyle olduğu için cevaplar bana absürt gelmiş de olabilir.
Neyse sözün özüne gelirsek. 20 mbps dün aldığım hız bu sabah elektrik kesintisi sonrası 300 olmuş. Ne hikmet değil mi?
Umarım anlatmaya çalışıp başarılı olmuşumdur. Evet fiber güzel bir hizmet fakat doğru verilirse. Cihazların suçu yok yani. Saygılar sunarım.
Kablosuz hız testi sonuçları üzerinden yorum yapılmaz
Merhabalar, konuyla alakalı oluşturmuş olduğunuz destek kaydınızın numarasını benimle paylaşır mısınız?
Efendim ben zaten kablo ile ölçüm yapamam. Öyle bir imkanım yok. Yukarıda yazdım. Teknik kayıtlarda yazdım. Benim derdim 1000 mbps net almak değil. 250 olur 500 olur. Fakat bunlar kablosuz da mümkün. Ben diyorum ki dün aldığım hız bu oranlarda iken bu gün nasıl 20 olur. Yada 30 olur. İnternet olduğu halde Netflix, amazon, disney gibi yerlere bağlanmaz. Ayrıca ekleyeyim. Netflix kablosuz 11 mbps alırken tabii bu 5G üzerinden. Wifi kapatıp tv ye kablo takıyorum 9,5 mbps hız geliyor. Tv girişi 100 mbps eternete sahip. Sizce bu mantıklı mı? Bir sorun var anlatıyorum ama kimse anlamak istemiyor. Gece elektrik kesintisi olmuş, sabah geri geldi. Modem kablosuz testi yaptım. 300 mbps değerine çıktı. Netflix tv 5G hız 240 mbps. Kablolu 99 aldım. Şimdi sorun bende mi. Hâla ısrar edecekseniz siz haklısınız.
Bu arada ekleyeyim kullandığım Router Readmi AX6 yani 1000 mbps kablosuz da mümkün kılan bir cihaz. Vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Konu gigafiberse suç kesinlikle sizde hocam hiçbir zaman insanlar TurkNet’te suç bulmaz burada.
Destek kaydında ekip isteyin onlar gelip baksın siz uğraşmayın boşuna
Muhtemelen başka bir sorun var ont cihazında yada kabloda sorun olabilir belkide fiber kabloya istemeden zarar verdiniz yada komşunuz vs istemeden zarar verdi çözülmeyecek sorun yoktur ekipler kontrol ettiğinde sorunu çözecektir kaldı ki memnun değilseniz zaten şptal etme hakkınız var gidip iptal edebilirsiniz.
kabloyla test etmeniz şart.
yine düşük hız alırsanız fiber kablo zarar görmüş olabilir.
Eğer modemine 970 civarı hız geliyorsa gerisi kullandığın cihazın performansına, ayarlarına ve bulunduğu yere göre değişir. Bunda anlaşılmayacak bişey yok. Adam senin telefonuna/laptopına 1000mbps hız verecem demiyor.
Bir zahmet geçici olarak bir laptop ve kablo ile kontrol edin.
Ya da modem arayüzüne bağlanıp ne kadar hız geldiğini öğrenin.
Bu kadar insan benzer şeyler yazıyorsa bir bildikleri vardır değil mi?
Fiberde modem arayüzüne bağlanıp ne kadar hız geldiğini öğrenemezsiniz çünkü fiberin hızının bir sınırı yok o yöntem dsl’de geçerli sadece. Gigabit ethernet destekli bir bilgisayar kabloyla bağlayıp hız testi yapması gerekiyor.
Bekide kullandığınız dağıtıcı da sorun oluyor. Bunu tek testi kablolu test. Bende tplink 9970te böyle bir sorun yaşadım. Access point modunda 10-20 arası hız verirken, router modda 72mbit hızlar gördüm.
Buradaki insanlar önce sorunun kullanıcıda olup olmadığını anlamaya çalışıyor ki en doğrusu budur. Tüm testler ve kablolu test yapılmadan suç TurkNet’te diyemezsiniz. Bunlara rağmen olmuyorsa emin olun herkes destek kaydı bırakmasını ister. Bu forumun amacı yardımcı olmak. Sorunu ilk yaşadığında destek kaydı açmış olabilir ama buradaki insanlar destek kaydını beklemeden hızlıca olabilecek sorunları ve çözümlerini dile getirerek yardımcı olmaya çalışıyor. Forumdan memnun olmayan kullanmayabilir. Kimse insanları burada zorlamıyor. Zaten amacı yardım almak olan bir kişi kendini belli ediyor merak etmeyin.
Konuyu açan arkadaşa da önerim destek kaydı bırakması. TurkNet zaten gerekeni yapacaktır.
Dostum kayıt açmadığımı yada amacımın yardım almak olmadığım kanısına nasıl ulaştın tebrik ederim.
Bana 5 gün önce ekip geleceği yazıldı. Kayıt kapatıldı. Ekip yok. Ne yani bunu bura da dile getirmek suç mu teşkil ediyor. Bakın babamın şirketi olsa hizmette aksama varsa dile getiririm. Ben kendimden emin olmasam cihazlarımdan emin olmasam zaten böyle bir konu başlatmam, durup dururken ruh hastası değiliz sonuçta. Bu güne kadar onlarca firma ile de internet sözleşmesi imzaladım. Adsl, vdsl2 hepsini kullandık. Hız düşünce yada bir sorun olunca tüm sağlayıcıların klişe lafları vardır. Kablo kontrolü, modem arızası. Falan filan. Velhasıl asla sorun onlarda değildir. Hep müşteri suçludur. Gerçekten böyle sorunlar da var doğru. Ama işi bilen birine de aynı klişe laflar söylenince insan ister istemez sitem ediyor. Örnek 90 mbps hız alıyorsunuz. Bir gün sonra hızınız 60 oluyor. Kayıt açıyorsunuz, burada firma önemli değil, o yüzden yazmıyorum. Kablonuz bozuk deniyor. Nasıl olur diyorsunuz. Elektrikçi çağırın denilip konu kapatılmak isteniyor. Örnek 100 lira elektrikçi servis ücreti ödeyip kabloda birşey olmadığını öğrenip rahatlıyorsunuz. Sonra tekrar bir kayıt. Sonra tekrar aynı yazı. Bağırınca telekoma ilettik lafları. Telekom alt yapı bozuk diye bir yazı atıyor, onlar da size böyle bir dönüş. Ardından tekrar fırçalıyorsunuz. Ardından 70 mbps hız görüyor modem. Sonra 90 alıyordum neden 70 diyorsunuz, yüzde yirmi kayıp normal cümleleri. Aradan 1 hafta geçince bir sabah bakıyorsunuz ki yine 90 olmuş. Yani işini ciddiyetle yapan yok. Neyin ne olduğunu bilen de yok. Her firmayı denedim. Tam türk telekom altyapısından kurtuldum ohhh dedim. Yine bir aksilik. Bir yazı yazdık dövmediğiniz kaldı. Arkadaş ben 45 yaşımdayım. Çocukluğum bu işler ile uğraşmakla geçti. Belki çoğunuz dünyada yokken 33600 modemlerle internete bağlanırdık… Neyin ne olduğunu çok iyi bildiğim için firmadan hizmet ve çözüm istemişim çok mu. Zaten yazmıştım derdim 1000 mbps almak değil 250 - 300 verse yeter. 30 alınca hali ile isyan etmek herkesin hakkı. Bu arada tekrar 250 alıyorum. Demek ki modem, kablo, telefon, televizyon kusurlu değilmiş… Hizmette bir sıkıntı varmış. Bu kadar şuncu buncu olmayın müşteri olun hakkınızı arayın. Yoksa gün gelir aynı durum sizin de döner dolaşır kapınızı çalar. Saygılar.
Sorun şu an çözüldü mü?
An itibariyle 250 mbps alıyorum. Benim için yeterli. Saygılar.
Sözüm sana değildi. Gönderiyi yanıtladığım kişiyi görebilirsin.