GPON’dan gelen ethernet kablosunu farklı bir router’a bağladıktan sonra PPPOE bağlantısı kurmak için gerekli ayarları yaptım ancak bir türlü online olamadım.
MAC adreslerini bile klonladım ancak bir türlü bağlantı sağlayamadım. Elimde Mikrotik router var şuan işlevsiz kaldı. Evime yaptığım bir yatırımı kullanmamak çok sinir bozucu.
Selamlar @ckrkmz, bağlantı pppoe olarak değil ethwan üzerinden yapılmalı. Wan kısmından yapılmalı.
(PPPOE portuna değil WAN portuna takmalı) Sorun yaşanır ise üretici firma ile iletişime geçebilirsiniz.
Kabloyu cihazın wan portuna bağlayacaksınız
Kurulumu PPPOE yapınca TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinde verilen modem bilgisi ( k.a ve şifresi) gireceksin ardından VLAN ID : 35 olarak yapamnız gerekiyor.
Mrhaba mikrotikte vlan girmek için interface penceresinden sanal vlan ekleyin. Çıkan pencerede interface olarak gpon dan gelen kabloyu taktığınız portu seçin. Vlan olarak 35 girin. PPPoE eklerken bu oluşturduğunuz sanal vlanı seçip bağlantı sağlayın.
Hocam o kadar hızlı ki net sanal Vlan Cpu üzerinden sanallaştırıldığı için 250 mbps nin üstünü alamadım. Kaldırıp kenara uğurladık modemi. Keşke SFP potuna takabilseydim.