Aynı durumu birebir ben de yaşamaktayım. Gigafiber gelmeden önce birçok kişiyi talep girmesi konusunda teşvik eden, birebir davet kodumla 3 kullanıcı kazandıran ve daha nicesini sözlü şekilde TurkNet’e davet eden bir kullanıcı olarak bu yeni müşterilere öncelik konusu oldukça üzücü bir durum. Gigafiber adresimde aktif olduğu gün destek kaydımı açtım ve tabii ki birçok kullanıcının da bahsettiği gibi yoğunluktan dolayı bir süre beklemeniz gerekiyor dendi ama öte yandan binamda 4 kişiye Gigafiber bağlandı Bu noktadaki tek suçumuz, senelerdir TurkNet kullanıyor olmak sanırım. Yeni başvuru yapıyor olsak 2-3 günde bağlanacak hizmete mevcut üye olduğumuz için faydalanamıyor ayrıca fazladan fatura ödüyoruz. Talebim, binama kadar gelinmişken aynı işlemlerin benim için de yapılması ama maalesef hiçbir aksiyon alınmıyor.
Yani aynı durumdan muzdaripim binaya siyah kablo çekildiğinde bizimkileri zor ikna ettim taahüttümüz bitmişti onu bırakıp internetsiz kalmamak için TurkNet 'e geçtik 3 hafta sonra gigafiber geldi aha yaklaşık 40-50 gün oldu hep aynı şeyler bizim binada yeni aboneye hemen bağladılar bize yok he birde ilk abone olduğumuzda gigafiber olmadığı için 600 tl kurulum ücreti aldılar hiçbir kablo eve çekilmedi hepsi telekom altyapısı üzerinden zaten adam sadece gelip modemin arayüzüne girip şifre yazdı modem bile önceki modem boş yere 600 tl ödedik bu kadarda olmaz TurkNet sizin hizmetiniz için size geliyoruz boş yere paramız gidiyor böyle saçmalık olmaz gigafiber için 600 tl kurulum alsanız okey sonuçta kablo çekiliyor o yapılıyor bu yapılıyor ama 100 mbps için hiçbir işlem yok ortada boş yere 600 tl gitti yaptığınız gerçekten çok ayıp oluyor artık 40-50 gün bekletmek nedir ya
Türk Telekom vdsl den fibere ücretsiz dönüşüm sağlıyor farklı sağlayıcıda olsan bile ama turknetin en çok beklenen gigafiberi binaya gelmesine rağmen bu yaptığı, sizleri bekletmesi kabul edilebilir birşey değil. Hem piyasada daha ucuzu varken turknette kalıp firmayı besliyoruz hemde hizmet eve kadar geldiği halde sana sunulmaması çok adaletsiz bir durum. Samsun için gigafiberin geleceği söylendi 2022’de. Bize gelmesini geçtim zaten o zor ama Samsun’a adım atıldığını bile bilmiyoruz
Bağcılarda oturan ve gigafiber dönüşüm için bekleyen arkadaşlar(bende dahil); bugün binamızda 2.gigafiber abonesine kablo çekilirken çalışana sordum dedim 50 gündür dönüşüm bekliyorum bana dediği şey şu oldu:“Mart’a kadar beklersin”. Şu anda bir sürü kurulum için bekleyen abone varmış dolayısı ile dönüşümleri beklemeye almışlar.ben daha birşey demek istemiyorum ve bana sunduğu çözüm şu oldu: Binanızda böyle internetle ilgisi olmayan kişiler varsa birine git kendi aboneliğini iptal edip onun dairesi adına abonelik aç çalışanlar geldiğinde adres yanlış girilmiş diyip kendi dairene çektir. Çözüm gerçekten bu mu ya bu insanların hakkı ile oynamaktır yazıklar olsun size
Kemerleri bağla deniyordu böyle durumlarda yazık oldu sevinçle altyapıyı bekleyen herkese. Bu fikirle nasıl abone sayısı artacak bilmiyorum
Konya Selçuklu Bosna Hersek mahallesinde oturuyorum. Türk Telekom 6 ay önce evime fiber çekti. Evimde gpon var. Yalnız halen daha TurkNet altyapı sorgulamasında 100 mbps olarak gözüküyor, gigafiber gözükmüyor. Defalarca destek talebinde bulundum, hep aynı cevabı aldım “Altyapınız 100 mbps gözüküyor” diye. Türk Telekom ile anlaşma mı sağlayamadınız? Ben halen daha neden bekliyorum?
Gigafiber TurkNet in kendi altyapısı üzerinden verdiği bir hizmet. Ortak altyapıda şu an hâlâ 100 Mbps e kadar hizmet veriyor.
2019’dan beri buraya fiber planlanıyor gözüküyor sizin tarafınızdan. Sanırım bi 5 sene daha bekleriz bu gidişle. Anladığım kadarıyla 1 gbps istiyorsam mecbur sağlayıcımı değiştirmek zorundayım artık.
Evet TurkNet malum telekom altyapısından 1000 mbps veremez. Verirse çok yüksek fiyat çıkacak. Tek fiyat politikasına ters.
Selamlar @elturco24, GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden talep oluşturduysanız ek bir adım atmanız gerekmez. Aktif bir TurkNet aboneliğiniz var ise Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturmanızı rica edeceğim.
Selamlar @pathwizard, destek kaydınızın numarasını özel mesaj üzerinden iletirseniz yardımcı olmak isterim.
Selamlar @Rumolf, yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden yalnızca 100 mbps verebiliyoruz.
Herkese merhabalar. Cumartesi günü evime gigafiber kablosunu çektiler bugün yada yarın kutu takmaya gelecek dedi arkadaşlar ama kimse gelip gitmedi. Ne zaman kutuyu takmaya gelirler tahminen. Bu işlemlerden sonra ne zaman süre sonra hizmet almaya başlayabilirim? @alperenatici siz bilirsiniz bu durumu ?
Hemen karşı daireme gelip fiberi aktif ettiler. Bende arayip randevulaşmayı bekliyorum
Allahıma şükürler olsun aradılar yarın geliceklermiş kurmaya hadi bakalım başlıyoruz
Hocam dönüşüm mü yoksa yeni abonelik mi dönüşümse bende telefon beklemek istiyorum😀
Dönüşüm
Beni dün arayıp bugün için randevu verdiler. VDSL den fibere gecis benimkisi.
Merhabalar, 2022 başından beri başvurum bulunmakta ve bugüne kadar hiç bir bilgi alamayıp, edemedim. Acaba Eyüpsultan Göktürk Merkez Mahallesi’ne gelme planınız bulunuyor mu?
Hadi Bismillah her an bizide arıyabilirler Merkez Mahallesindeyim hadi inşallah
Merhabalar
İstanbul, Bağcılar, Kirazlı Mahallesi için Gigafiberle ilgili bir gelişme var mı? 2024 Ocak ayında kazı çalışmaları başlar deniyordu. Hiç bir yerde çalışma yok adminler bilgi vermenizi rica ederim.
Bağcılar kemalpasa 4.5 ay önce kablolama yaptılar binalara ve sokaklara kutuları çekip bağladılar binaların ustunede bu binada artık 1000mb gigafiber var diye yazdılar ama hala cevap yok fiber gelmedi bekliyoruz