GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Bana kurmaya geldiler dün az daha sabret gelirler

:sunglasses:

2 Beğeni

Hayırlı olsun reiss bizim hesaba dün Gpon tanınlanmış bide kendi kendine destek kaydı açılmış aramaları yakındır😀

Bugün Gigafiber Dönüşümüm yapıldı yaklaşık 50-60 günün sonunda zorlandık ama olsun.Türknetli olmak isteyenlere birkaç tavsiyem var:
Eğer TurkNet VDSL abonesiyseniz ve binanızda gigafiber yoksa telefon hattı yani Türk Telekom un hattı kullanılır.Hızınız düşükse Türk telekomun sorunudur.
Eğer TurkNet abonesi değilseniz ve binanızda gigafiber geldi ise hemen abone olun hızlıca geliyorlar
Eğer TurkNet VDSL abonesiyseniz ve binanıza gigafiber geldi ise benim gibi muhtemelen uzunca bir süre bekliyeceksiniz(yani kısacası dönüşüm) eninde sonunda kavuşuyorsunuz ancak sabır istiyor durum bu şekilde bunları göz önüne alarak TurkNet abonesi olmanızı tavsiye ederim

1 Beğeni

Geçen hafta cumartesi evime gigafiber kablosu çektiler Salı günü de gelip kutuyu koydular. Ardından mevcutta vdsl kullanıcısıydım TurkNet 24mb tekrar yeni başvuru yaptım( geçişlerde daha uzun zaman alıyor diye yeni başvuru yaptım fazladan bir daha kurulum ücreti ödemeyi göze almıştım beklememek için diğerinin iptalini istedim) çarşamba günü kurulum için aradılar cuma gelmek için evde olayım diye cumartesiye istedim. Ve bugün geldiler gelen ekip arkadaşları süper ilgi alakayla kabloyu çekip modemi taktılar ve gerçekten beklediğimden çok daha iyimiş umarım herkese böyle hızlıca gelir ve kullanıma erişir.

Yeni abonelere farklı bir router mi veriliyor? markası nedir?

1 Beğeni

Yeni abonelere abonelik süresince bu modemi ücretsiz veriyorlar o trafo gibi olan modem, öbürü gpon cihazı ışığı ethernet sinyallerine çeviriyor.ethernet kablosu modeme bağlanıyor öyle çalışıyor sistem LAN portları zaten 1 Gbps destekliyor sonrasında bu hızlara kavuşuyorsunuz

Keyifli uçuşlar :rocket:

2 Beğeni

Merhaba,

1-1.5 senedir Gigafiber bekliyorum. Istanbul Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Buğday Sokak adresinde ikamet ediyorum. Çok uzun süre önce çevremdeki tüm binalara kutu takılıp kablolar vs çekildi fakat bana çekilmedi.

Bunun üzerine geçen günlerde kontrol ettiğimde Gigafiber alabileceğimi gördüm ekran resmini bırakıyorum.

Online İşlemlerden randevu talep ettiğimde ise evimde kutu olmadığı vs gibi şeyler söylendi bu yüzden geçişin yapılamayacağı söylendi.

Kutu yok, kablo yok neden sitede Gigafiber alabileceğim gözüküyor? Talebim üzerine bu kutu kablo vs çekilemiyor mu? 7 Ocak ayında açtığım destek kaydına bugün bu şekilde cevap geldi. Gerekli altyapının sağlanmasını istiyorum, altyapı gelmeyen tek bina olarak bina sakinleri de dahil bu konuda mağduruz

Bi benim buraya gelmedi ya o çok üzüyor işte. Sıkıldım şu VDSL altyapıdan bütün telekomlarla görüştüm yok yahu.

Merhaba Bağcılar fevzi çakmak mahallesi 2005. sokakta oturuyorum. 50 mb paket kullanıyorum aldığım internet hızı maksimum 15 bazen 8 mb falan görüyorum. Binaya gigafiber kutu ve kablo çekileli 1 ay oluyor.TurkNet sitesinde planlanıyor olarak görünüyor. Ne zaman aktive edilir.Gerçekten 4 kişi bağlanınca zulum gibi oluyor. Yardımmm…

Fiber altyapı şuanda zaten halihazırda test ediliyordur. Testler ve Kontrol bittikten sonra kullanıma sunulucaktır.

50 mbps paketinden neden 11 alıyorsunuz? Altyapı sorgusunda kaç mbps çıkıyor adresiniz?
Ve modem ara yüzünden hat değerlerini paylaşmanız mümkün mü?

Bağcılar malum telekom müdürlüğünden fayda beklemeyin umarım biran evvel gigafiber gelir. Şimdi oraya gitseniz başka servis sağlayıcı kullanıyorsunuz derler hemen. Gerçi telekom abonesi olsanız destek isteseniz hattınız onu destekliyor derler yada hızınıda dahada düşürürler.

1 Beğeni

Merhaba, Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi 2056. Sokakta Gigafiber aktif oldu. Yeni abonelik başvurusu yaptım kurulum bekliyorum. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun :slight_smile:

Bağcılar kemalpasada aktif oldu dün akşam ön başvuru yaptım sabah aradilar bugün gelip kuracaklar fiberi

Değerli Arkadaşlar, 2024 Yılı sonuna kadar İstanbul Bağcılar ilçesinin tüm mahalleleri peyderpey TurkNet Gifafiber ile tanışacak.

1 Beğeni

Allah Allah, kaynak neresi ?

1 Beğeni

Ne değiştide şimdi geliyor belediye aralarında sorun yok muydu?

Uşak ili için bir planlama varmı acaba? 2022’de sorduğumda Uşak’da 2 mahalle planlardaydı 2023 içinde aktif olmuş olur deniyordu. Ne oldu acaba yıl 2024 oldu sorayım dedim.

Kaynak Bağcılar belediyesi.

1 Beğeni