GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

5-6 ay sonrasinda sonunda bizim binamiza da gigabit internet geldi :star_struck:

Oyyyy sana da hayırlı olsun benim de monte edildikten sonraki gün yani bugün aktif oldu dün monte edilmişti duvara normalde sarkık duruyordu bu kutu

1 Beğeni

TurkNet bu aralar heryeri aktif ediyor adamlar baya hızlı çalışıyor bizde de 1 ay önce aktif oldu 30 kasım günü dönüşüm için bir aydır bekliyoruz aşırı yoğunluk varmış hayırlısı

Ama yeni başvuruyorsanız merak etmeyin hemen geliyorlar biz zaten TurkNet abonesi olduğumuz için sona atıyorlar çünkü internetimiz var bizim binada birisi gigafiber bağlattı sıfır abonelere hızlı geliyorlar dönüşümler baya uzun sürüyor hayırlısı bakalım

2021’de TurkNet Gigafiber için başvuru yapmıştım. Daha sonra 2021 sonuna doğru sorguladığımda “20 haftaya kapınızda” tarzında mesaj çıkıyordu. Sonra üstünden 20 haftalar çok geçti. 2022’de sorguladığımda “ne yazık ki bölgenizde yok” yazısı çıkmıştı ve talepte bulunmuştum diye yeniden talep almıyordu.

Sonrasında 2022 sonunda adres değiştirdim ve mevcut adresimden 2-3 mahalle öteye taşındım. Orası içinde 2022 yazının sonlarına doğru talep oluşturmuştum. Taşınmadan belki gelir diye. Gelmedi 2022’de de.

2023 içinde birkaç defa kayıt oluşturdum. Aradılar ve görüştük. Sadece iş takvimine göre gidiyor, çalışmalar devam ediyor gibi hazır cevaplar verdiler. 2023 sonuna vardığımız da ne eski adresimde ne de yeni adresimde yine gigafiber gelmedi.

Şu anda 2024 başındayız. Talep oluşturmak isteyince “zaten devam eden talebiniz var” hatası alıyorum. Bulunduğum şehrin göbeğinde ve belediyenin hemen yan sokağında oturmaktayım. Her türlü imkan 1-2 dakikalık mesafelerde. Gigafiber Bursa’da diye pankartlar görüyorum fakat bulunduğum ilçede hiçbir yerde desteklemiyor. Farklı farklı adresleri sorguluyorum acaba altyapı var mı diye. Tüm adresler arasında en yüksek 88-90 mbps altyapı var olarak görüyorum.

Gigafibere herkes birkaç aylık taleplerle ulaşabiliyorken benim 3 senedir sadece geçiştirilmeme çözüm talep ediyorum.

1 Beğeni

Reis şuan gerçekten istanbulda ciddi yatırımlar var ancak bursa izmir tarzı yerlerde fazla yatırım yok İstanbulda görmeye başladım baya bi istanbulu halledip öbür illere geçecekler muhtemelen

Öncelikle selamlar ben bugün itibariyle TurkNet internet sitesi üzerinden Gigafiber başvurumu yaptım ve kimlik vb. belgeleri de yükledim ama sitede aktivasyon süreci kısmında hala 2. bölüme geçtiğim gözükmüyor (ekstra olarak arkadaşımın davet kodunu gireceğim yeri bulamadım onu da ekleyebilme şansımız varsa " GUY23YD72IJK " bu davet kodu ile kaydolmak istiyorum) 2. bölüme geçemediğim için sizden yardım talep ediyorum site üzerinden destek kaydı oluşturamadığım için buraya yazmak istedim süreci devam ettirmem konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? (Kimlik belgelerimi yükledim btk onayını da verdim site üzerinde ilerleme gözükmüyor ondan dolayı destek talep ediyorum) (bir de geçmiş zamanda vdsl başvurusu yapmıştım belgeler elime ulaşamadığı için interneti bağlatamadım fakat TurkNet hesabım hala duruyordu onun da iptal talebini yaptım karışmasın o sürece de yardımcı olursanız harika olur) @alperenatici

Merhabalar

Bugün fiber netim bağlandı, bu hızlar normal mi? Bahsedilenin 7 de 1 i kadar çünkü.

Testi buradan kablolu olarak yapar mısınız?

Merhaba

1 Beğeni

TurkNet Havayolları keyifli uçuşlar diler :rocket:

Selamlar @myildirim, planlama, yatırım ve çalışmalara bağlı olarak dönüşüm süreçleri ilerliyor. Oluşturduğunuz talebin dışında ek bir işlem yapmanız gerekmez. Ülkemizin birçok bölgesini TurkNet GigaFiber ile buluşturmak adına özveriyle çalışıyoruz. En kısa sürede dünya standartlarındaki hizmetimize kavuşmanız dileğiyle.

Selamlar @yoshie1337, öncelikle şimdiden TurkNet’in dünya standartlarındaki hizmetinin keyfini çıkarmanızı diliyorum. Aktivasyon süreciniz ile alakalı bir sorun bulunmuyor. Ekiplerimiz sizinle görüşerek istediğiniz tarihe randevu oluşturdu. Şu anda hizmetinize tanımlı aktif bir davet kodu görüntüledim. Farklı bir işlem gerçekleştiremiyorum.

Selamlar @yusufpiskin, 2.4ghz kanalı üzerinden test yapıyorsanız normal. Kablosuz bağlanıyorsanız 5ghz üzerinden test yapmanızı rica edeceğim. İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin (speed test) - nPerf.com sitesini tercih edebilirsiniz. Kablolu hızlarda 600 mbps’e kadar sorun olarak kabul edilmiyor. Kablosuz bağlantılarda, hızınızı etkileyecek birçok faktör bulunuyor. Bu sebeple 5ghz kanalı üzerinden 250-400 arası bir değer alabilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba,@TurkNet @alperenatici kolay gelsin nasılsınız öncelikle,ben darıca nenehatun mahallesi ertuğrulgazi caddesinde ikamet ediyorum gigafiber döşeme çalışmaları ne durumda bunu öğrenmek istiyorum
Arkadaki sokakta yıldız işaretlenmiş nokta var acaba orada gigafiber mi var ?

Her yere geldi bu gigafiber. Bir bizim olduğumuz yere gelemedi şaka gibi. 2 sene oldu kutuyu binaya takalı ama ne iş ki olduğu gibi kaldı. Valla tozdan kutu görünmüyor. Küçükçekmece/ Kemalpaşa mahallesi emeksizler sokak. Eminim ki benimle aynı mahallede olup aynı sorundan müzdarip çok kişi vardır.

Basvurduk umarim en kisa surede aktivasyon saglanip gigabit testini yapabilirim. Galiba oncelik yeni abone olanlarda sira gelmesini bekliyoruz

Yaklaşık 40 gündür kuruluma gelmiyor TurkNet Gigafiber ekibi sayısız destek kaydı açtım bu duruma çözüm bulabilecek birisi yok mu? @alperenatici

1 Beğeni

1 haftadır da bana gelmiyolar

1 Beğeni

Yeni abonelik mi yoksa dönüşüm mü dönüşüm ise uzun sürüyor bende 1 aralıkta başvurdum ama hala gelen giden yok

1 Beğeni

Dönüşüm fakat yapacakları olay çok basit VDSL aboneliğini iptal edip Gigafiberi direkt gelip çekmek uzun süren bir şey yok aslında* Yakın zamanda bir tanıdığım TT VDSL Aboneliği vardı Onu TurkNet Gigafibere geçirdi ve 6 günde çözüldü o da dönüşüm sonuç olarak yeni abonelik başvurusu olarak gözüktüğü için 6 günde yaptılar önceliği yeni abonelere veriyorlar gördüğüm kadarıyla

1 Beğeni

Aynen öyle sonuç olarak onları internetsiz bırakamazlar e bizde internet var o yüzden sona atıyorlar aslında bir nevi haklılar yoksa yenilere haksızlık