GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Hangi bölgedesin

Benim binamda bi tane fiber sonlandırma switch paketi var 1 aydan fazladır kutumun üstünde bekliyo bu sonlandırma işlemi olmadan gigafiber altyapı aktif olmuyor dimi

Aynı sorundan muzdaripim inşallah en yakın zamanda gelir bekliyoruz bende merkez mahallesindeyim

1 Beğeni

Bana gelen bilgide yoğunluğa göre değiştini 4 hafta ile 6 hafta içinde aranacağım yazıyordu ve yoğunluğa göre de bu süreç uzayabilirmiş sabırla bekleyecez artık

1 Beğeni

Merhaba, Mahallemde (kaptanpaşa Mahallesi - Beyoğlu) gigafiber aktif oldu ve ben kullanmaktayım fakat yan binamda oturan yeğenimin apartmanına kablo çekilmesine rağmen kutu konmadı. sokaktaki diğer tüm binalara kutu konuldu ve aktif edildi. 2 haftadan fazla oldu bekledik kimse o bina için kutu getirip takmadı. Kaptanpaşa Mahallesi-Selgeçti Sokak 17 numaraya da kutu konulması için ne yapılması gerekmektedir.

6-8 hafta icerisinde adresinize gigabit gelecek denmisti ve binamiza gigabit kutusu gelmisti fakat 5-6 ay once oluyor bu olaylar. Yan mahalle ile mahallemize gigabit altyapi calismasi ayni anda basladigi halde yan mahalleye geldi bizim mahallemize halen daha gelmedi. Ne zaman sorsam gelince bilgilendirileceksiniz deniyor fakat kesin bir tarih yoksa neden 6-8 hafta icerisinde gelecek diye reklamini yapip o surede gelmeyince siteden adres sorgulamadan dahil gigabit bolgesindesiniz reklamini kaldiriliyor anlamis degilim. Benzer sorunu yasayanlar varsa ne kadar sure sonra gigabit internet geldi yazabilir misiniz?

yenibosna bahçelievlerde 160 dairelik sitedeyiz çevremızde gigafiber olan bolgeler var site olarak altyapı basvurusu yapmak ıstıyoruz ama tek tek yapmanız gerekıyor denıldı sizcede bu durum bıraz saçma degıl mı tek tek herkese yaptırmaktansa toplu basuru neden almıyorsunuz ?

1 Beğeni

Selamlar.
Yakın zamanda yeni bir eve çıkma sürecinden geçtim. Kiralık adreslere bakarken kriterlerimden biri de gigafiber altyapısının hazır olmasıydı. Online ve çağrı merkezinden de teyit ettikten sonra bir ev sahibi ile anlaştık ve meşakkatli taşınma sürecini başlattık. Öyle ki bir üçlü koltuğu 6 kişi tam 45 dakikada sekizinci kata çıkardık önceki gece :slight_smile:

Bu esnada başvuru sonrası belgelerin edevletten onayının ardından aynı gün içerisinde arandım ve ekipler için randevu oluşturuldu. Bu inanılmaz hıza şaşırdım. Telefonda, yarım saat sonra kapıda buluşmak üzere sözleştik. Ben işyerinden izin alarak çıktım adrese geçtim, tam o sırada o kahreden haber geldi…

Ekipler apartmana gelmiş, kutuya bakmışlar, boş port yokmuş (?!) şaka gibiydi. Kutunun sadece dört portu aktif, dördüne de fiber kablo bağlı, yukarıda herhangi bir daireye gidiyorlar mı, abonelik aktif mi bilemiyoruz/göremiyoruz. (Bu devasa bir sistem sinyalizasyon (tcdd göndermesi) eksikliğidir…)

E ne yapacağız? diğer dörtlü port aktif edilecek. Hadi hemen bağlayalım? Onu biz yapamıyoruz saha ekipleri yapıyorlar. Ne zaman? En kısa sürede. Siz tecrübelisiniz buralarda ne kadar sürede çözülüyor? Genelde 3-4 günü bulmadan çözerler. Peki biz kabloyu falan çekelim iç tesisat hazır olsun gelmişken? Yok, önce portun açılması lazım. Peki, iyi dileklerle vedalaştık. Merkeze ilettiler. Merkez de saha ekiplerine iletti, “ortalama” 10 iş günü içerisinde (tahminimce 15 santimlik bir kablo) bağlantısı yapmak için gelecekler… Daha kısa da sürebilir dediler çağrı merkezinden. Peki dedim daha uzun da mı sürebilir öyleyse? Elbette neden olmasın…

Bugün yanılmıyorsam sekizinci gün, altıncı iş günü.
Sabırla sınanıyorum ve halen içimde bir korku, ya olmazsa ya bağlayamazsalar diye…
Korkuyorum hocam korkuyor! :slight_smile:

Kutuyu inceledim, gelen fiber kabloya bağlanacak gibi görünüyor, bana kargolasanız 15 dakikada hallederim sanıyorum… Bu senaryoya da varım… :slight_smile:

Müşteri numaram 3624176 imiş.

Yok mu şuna yapabileceğimiz bir şey?
Hadi TurkNet, gözünü seveyim, bilirsin böyle şeylerde sabırlı kalmak zordur…
Sevgilerimle

Selamlar @brskk, site yöneticisinin GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden başvuru yapması yeterli olacak. Onun dışında ek bir adım atmanız gerekmiyor. Ekipler yatırım ve planlama süreçlerine bağlı olarak dönüşümleri gerçekleştiriyor.

Selamlar @Fayupable, belirtilen süre temsilidir. Bu süre ilgili adrese kesin olarak dönüşüm yapılacağı ya da yapılmayacağı mesajını vermez. Süreçler birçok etkene bağlı. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden başvuru ilettiyseniz ek bir adım atmanız gerekmez. En kısa sürede TurkNet GigaFiber hizmetine kavuşmanız dileğiyle.

Selamlar @turhan1596, gerçek talep sayısını ölçebilmek adına bireysel her başvuru önemli. Fakat yalnızca site yöneticisi de GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden başvuru gerçekleştirebilir.

Selamlar @berque, korkmayın :man_shrugging: Ekiplerimizin arka planda süreçleri hassasiyetle yönettiğini ve aciliyet ilettiğini görüyorum. Pek yakında dünya standartlarındaki hizmetimiz TurkNet GigaFiber’e kavuşacaksınız :rocket:

1 Beğeni

Bağcılar kemalpaşa mahallesi
2 ay önce binama kutu takıldı 2,3 haftadırda sorgulayınca gigafiber bölgesindesiniz diyo tahmini ne zaman aktif olur?

Sansiniza bagli tamamen. 5-6 ay once 6-8 hafta icinde adresime gelecekti. Binama kutu da takildi ama 4-5 aydir calismalar devam ediyor. En kisa surede gigabite kavusacaksiniz diyorlar :smiley:

1 Beğeni

1000 mbps aktif olunca başvuru yap reis o dış kutuları sabitlerler sabitlendikten sonra her gün altyapı sorgula 1000 i gördüğün an başvur

1 Beğeni

Bölgeden bölgeye baya değişkenlik gösteriyor bizde 1 ayda aktif oldu

Baya sansliymissiniz. Benim binamda halen daha aktif olacak. 5-6 ay oldu hic ses seda yok :smiley:

Hayırlısı ile gelir reis bizde başvuru yaptık bekliyoruz inşallah😀

Az önce binaya TurkNet ekibi geldi ve kutunun sinyalini ölçüp gittiler tam anlamadım da arıza var ay sonu aktif olur dediler kutunun sinyali yüksek çıktı galiba öyle dediklerini duydum

aga çınar mahallesi 4 aydır aktif edilmiyo her ay sonu aktif olucak dendi her ay kablo değişiyolar ben birşey anlamadım

Neresi

1 Beğeni

Çınar mahallesine meraktan altyapı sorgulama yaptım 700 lü sokaklarda aktif ama 800 lü sokaklarda aktif değildi

Bağcılar Kemalpaşa mahallesi

1 Beğeni