Merhabalar,
Apartmandaki fiber kutusunun sinyali yüksek çıktı ve bunun düzeltilmesi gerektiği söylendi ancak Kasım’ın 27 sinden beri süreçle ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Desteğe bağlandığımda ise saha ekipleri konuyla ilgileniyor deniyor, 10 iş günü oldu halen bir sonuç yok
Selamlar @Necdet, aktivasyon süreçlerinde birçok etken bulunuyor. İş sırasına ve yoğunluğuna bağlı olarak dönüşümler tamamlanıyor.
Selamlar @Pasa89, özel mesaj üzerinden iletişime geçiyorum.
Selamlar @yusufyilmaz42, forum profilinize tanımlı müşteri numarası üzerinden ekiplere bilgi aktarıyorum.
Allaaaahhhhh gigafiber yakındır ey ümmeti muhammed
Bağcılar Kemalpaşa mahallesi altyapı sorguladığımda bugün bu ekran karşıma çıktı normalde bu yazmıyodu çok mu yakın aktif olmaya aşırı heyecanlandım…
Nasıl oldu iptal edip alt yapı başvurusu valla 2 yan binamda var bizim binada yok alt yapı alt yapıyı bekle aktif olmasını bekle biz oraya gelemedik daha TurkNet alayım almayada alt yapısı alınca daha çobuk geliyorsa hemen alayım yani
Öncelikle herkese merhabalar yaklaşık 11 Gün oldu 11 gün öncesinde bulunduğum bölgeye 1000/1000 internet geldikten tam 1 saat sonrasında başvuru yaptım (TurkNet destek sayfası üzerinden 2 kere kampanyamı değiştirmek istiyorum talebi oluşturdum) ama o süreçten bu yana iletişime geçen kimse olmadı 2. destek kaydı talebimden sonra fiber ekiplere iletildiğini ilettiler sadece. Bugün aynı vakitte aktif olan yan apartmanda bulunan aynı sokakta olduğumuz babaannemin apartmanına gittiğim vakitte ise bir daireye fiber kablonun çekilmiş olduğunu gördüm hatta fotoğrafını da çektim bırakıyorum
tahmini ne kadar süre sonra ekipler benimle iletişime geçer ve kurulum işlemine başlayabiliriz yarın itibariyle 12. günümüze giricez ama iletişime geçen dahi yok en üst katta oturduğum için kurulum konusunda da endişelerim oluyor ister istemez bu durumla ilgili yardımcı olabilme şansınız varsa gerçekten çok mutlu olurum tahmini ne zaman iletişime geçilir ve kurulum ekibi gelir şimdiden ilginiz ve alakanız adına çok teşekkür ederim iyi günler iyi çalışmalar dilerim.
Bu fiber kablosu aktif olduktan sonra başvuru yapan daireye mi çekiliyor?
milletin patır patır gigafiber aktif oluyor bizim 2 sene oldu her şey kurulu sonuç yok hayat işte .
kutudan daireye kadar kablo çekiliyor diye biliyorum
Binadaki cihaz için kayıt oluşturalı 1 hafta oldu gelen giden yok. Sinyal düşükmüş sanırım. Bununla ilgili gerçekten sorunu çözecek kimden destek alabilirim? @alperenatici
Merhaba, Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi 2056. Sokakta fiber sonlandırma henüz yapılmadı. Altyapı sorgulandığında " 1.000 Mbps hız adresiniz için planlanıyor!" sonucu veriyor.
Selamlar @kutaydogan22, dönüşüm süreçlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ortalama bir süre vermek mümkün değil.
Selamlar @AvalanCHe, birçok kanal üzerinden bildirimde bulunduğunuzu ve buna istinaden arka planda gereken adımların atıldığını görüyorum. En kısa sürede inceleme ve işlem gerçekleştirilecek.
evet evet bugün destek kaydı talebime de cevap geldi bulunduğum bölgede ki çoğu kişi geçiş talebi oluşturduğu için sürecin 4 hafta kadar uzayabileceğini yazmışlar bu yoğunluğa göre daha da artabilirmiş beklemedeyiz bakalım aktivasyon yapıldı hayırlısıyla kurulum da gelecek fiber nöbetine devammm!!! teşekkür ediyorum size de ilginiz ve hızlı cevabınız için
Hangi bölgedesin
Benim binamda bi tane fiber sonlandırma switch paketi var 1 aydan fazladır kutumun üstünde bekliyo bu sonlandırma işlemi olmadan gigafiber altyapı aktif olmuyor dimi
Aynı sorundan muzdaripim inşallah en yakın zamanda gelir bekliyoruz bende merkez mahallesindeyim
Bana gelen bilgide yoğunluğa göre değiştini 4 hafta ile 6 hafta içinde aranacağım yazıyordu ve yoğunluğa göre de bu süreç uzayabilirmiş sabırla bekleyecez artık
Merhaba, Mahallemde (kaptanpaşa Mahallesi - Beyoğlu) gigafiber aktif oldu ve ben kullanmaktayım fakat yan binamda oturan yeğenimin apartmanına kablo çekilmesine rağmen kutu konmadı. sokaktaki diğer tüm binalara kutu konuldu ve aktif edildi. 2 haftadan fazla oldu bekledik kimse o bina için kutu getirip takmadı. Kaptanpaşa Mahallesi-Selgeçti Sokak 17 numaraya da kutu konulması için ne yapılması gerekmektedir.
6-8 hafta icerisinde adresinize gigabit gelecek denmisti ve binamiza gigabit kutusu gelmisti fakat 5-6 ay once oluyor bu olaylar. Yan mahalle ile mahallemize gigabit altyapi calismasi ayni anda basladigi halde yan mahalleye geldi bizim mahallemize halen daha gelmedi. Ne zaman sorsam gelince bilgilendirileceksiniz deniyor fakat kesin bir tarih yoksa neden 6-8 hafta icerisinde gelecek diye reklamini yapip o surede gelmeyince siteden adres sorgulamadan dahil gigabit bolgesindesiniz reklamini kaldiriliyor anlamis degilim. Benzer sorunu yasayanlar varsa ne kadar sure sonra gigabit internet geldi yazabilir misiniz?
yenibosna bahçelievlerde 160 dairelik sitedeyiz çevremızde gigafiber olan bolgeler var site olarak altyapı basvurusu yapmak ıstıyoruz ama tek tek yapmanız gerekıyor denıldı sizcede bu durum bıraz saçma degıl mı tek tek herkese yaptırmaktansa toplu basuru neden almıyorsunuz ?
Selamlar.
Yakın zamanda yeni bir eve çıkma sürecinden geçtim. Kiralık adreslere bakarken kriterlerimden biri de gigafiber altyapısının hazır olmasıydı. Online ve çağrı merkezinden de teyit ettikten sonra bir ev sahibi ile anlaştık ve meşakkatli taşınma sürecini başlattık. Öyle ki bir üçlü koltuğu 6 kişi tam 45 dakikada sekizinci kata çıkardık önceki gece
Bu esnada başvuru sonrası belgelerin edevletten onayının ardından aynı gün içerisinde arandım ve ekipler için randevu oluşturuldu. Bu inanılmaz hıza şaşırdım. Telefonda, yarım saat sonra kapıda buluşmak üzere sözleştik. Ben işyerinden izin alarak çıktım adrese geçtim, tam o sırada o kahreden haber geldi…
Ekipler apartmana gelmiş, kutuya bakmışlar, boş port yokmuş (?!) şaka gibiydi. Kutunun sadece dört portu aktif, dördüne de fiber kablo bağlı, yukarıda herhangi bir daireye gidiyorlar mı, abonelik aktif mi bilemiyoruz/göremiyoruz. (Bu devasa bir sistem sinyalizasyon (tcdd göndermesi) eksikliğidir…)
E ne yapacağız? diğer dörtlü port aktif edilecek. Hadi hemen bağlayalım? Onu biz yapamıyoruz saha ekipleri yapıyorlar. Ne zaman? En kısa sürede. Siz tecrübelisiniz buralarda ne kadar sürede çözülüyor? Genelde 3-4 günü bulmadan çözerler. Peki biz kabloyu falan çekelim iç tesisat hazır olsun gelmişken? Yok, önce portun açılması lazım. Peki, iyi dileklerle vedalaştık. Merkeze ilettiler. Merkez de saha ekiplerine iletti, “ortalama” 10 iş günü içerisinde (tahminimce 15 santimlik bir kablo) bağlantısı yapmak için gelecekler… Daha kısa da sürebilir dediler çağrı merkezinden. Peki dedim daha uzun da mı sürebilir öyleyse? Elbette neden olmasın…
Bugün yanılmıyorsam sekizinci gün, altıncı iş günü.
Sabırla sınanıyorum ve halen içimde bir korku, ya olmazsa ya bağlayamazsalar diye…
Korkuyorum hocam korkuyor!
Kutuyu inceledim, gelen fiber kabloya bağlanacak gibi görünüyor, bana kargolasanız 15 dakikada hallederim sanıyorum… Bu senaryoya da varım…
Müşteri numaram 3624176 imiş.
Yok mu şuna yapabileceğimiz bir şey?
Hadi TurkNet, gözünü seveyim, bilirsin böyle şeylerde sabırlı kalmak zordur…
Sevgilerimle