GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Merhaba, aktivasyonum yaklaşık 3 aydır yapılmıyor. İzmir’de yaşıyorum. Kutu takıldıktan sonra TurkNet ile iletişime geçmemden hemen sonra bir kurulum ekibi yönlendirildi, ancak sinyal seviyesinin yüksek olduğu ve bu sorunun hemen düzeltilip kurulumun tamamlanacağı söylendi ama bu yapılmadı ve üstünden 3 ay geçti. Her gün destek ekibinden aynı otomatik cevapları aldım, arandığımda sürekli arka planda kontrollerin devam ettiğini vs. söylediler. Son zamanlarda bir destek elemanı destek biletim üstünden bana ulaşarak ekiplerin randevu için beni arayacağını söyledi, ancak böyle bir şey olmadığı gibi destek biletim kapatıldı. Yeni bilet açtığımda ise arandım ve sinyal seviyesinin düzeltildiği, ekiplerin çok kısa bir süre içerisinde kuruluma gelecekleri söylendi ancak hala gelen giden yok. Artık aktivasyonumun tamamlanmasını rica ediyorum.

4 Beğeni

Arkadaşlar, Şişli halil rıfat paşa mahallesi taraflarında Gigafiber bekleyen ya da alan var mı? Yan mahalleye gelmiş ama bu taraflara gelmemişler. TT geçen ay karşımdaki binalara Fiber bağladı ama bize bağlamadılar. Kablo çeken çalışanlara sorduğumda sadece bu binalar planlanmış falan dedi.

Kendimi güncelliyorum. 1 saat önce gelip kurdular şu an pek bi sorun yok. Stabil hale gelecektir 3-4 saate sonra les gooo

Ben 9 ayı doldurdum. 2ci, 3cü, 4cü, 5ci, 6cı aya kadar yazdım, yoruldum. belediye izin falan diye saçma bir karşılık verildi, sanki 3 sokak arkamdaki bağlar caddesi Malatya belediyesine bağlı… Ne kadar tuhaf, biraz usturuplu bir cevap verilse keşke. Fazla üstlerine gidersek hür ve özgürsünüz, tercih sizin diye cevap alıyorum(10 aylık peşin ödediğimi biliyorlar ya)…

1 Beğeni

Ben Bağcılar’dan ümidimi kestim… Belediye topu TurkNet’e atıyor bize gelen talep yok diyor… TurkNet tam tersini söylüyor. Yanda üstte altta bütün ilçelerde gigafiber var ortada Bağcılar’da yok… Vallahi bendeki şans kimsede yok ne zaman yüzümüz güldü ki

2 Beğeni

Katılıyorum. @alperenatici Bağcıların etrafına gigafiber döşediniz, bir ucunu bile Bağcılar’a uzatmadınız. Bağcılar olarak kırgınız

3 Beğeni

Belediyeye yakın zamanda mı gittiniz?

hayır hem twitter hem de belediyenin e-belediye web kısmından şikayet oluşturarak talepte bulundum ordan dönüş yaptılar. Belediye başkanına yazdım ilk tamam işareti attı ama bir gelişme olmadı sonra bunları yaptım

Şubat ayı içerisinde bir etkinlik yapmayı planlıyorum dahaden detayları belirlemedim. Planlamayı yaptığımda şubat ayı içerisinde duyurucam. Eğer sorun belediye ise seçim öncesi çözeceğiz.

Demekki herkese atıyor sldjeldbkeekje

Aynısını bana da yaptı. 26 Ağustos da yazmıştım…

2 Beğeni

Herşey tamam, türkneti bekliyoruz, kablo, kutu vs, 3 sokak arkamdaki sokaklarla aynı belediyeye bağlıyız, ayrıntılı açıkladım ama o mesjımı yayınlamadı sevgili TurkNet!!

Geçen gün arabayla geçiyorum konumum bursa dikkaldırım şuan oturduğum binada sadece kutu koyuldu gidildi mahallenin yukarı taraflarında dış kutular yerleştirilmiş ama dikkatimi çekti kutular yerlerde kablolar sarkık çok kötü bi vaziyetteydi çıkıp fotoğraf çekip buraya atıcağım düzeltiklerini zannetmiyorum iki gün oldu hala bekliyorum çünkü ben bina dışı kutulamaları çok kötü bi durum montaj devam ederken kışa girdik diye sanırım herşey ertelendi ve bahsettiğim gibi o başka sokakta iki tane kutu resmen yerde geziniyordu tahaütüm bitecek başka bir iss az kaldı umarım o sıra zarfında gelir gigafiber

Merhabalar gigafiber başvurumu yaptim ve geldi 1 hafta kadar önce cok hizli bir şekilde kablolar mahale kutulari ve ev iclerine kutular takildi fakat daha internet sitesinde gigafiber gözükmüyor acaba ne zaman gözükür ve başvuru yapabilirim.

2 Beğeni

Yaklaşık bir yıllık mücadelenin ardından tam çözüme ulaştık derken sonuç bu. Gerçekten yoruldum artık trajikomik bir hal aldı. Sinirlerim bozuldu bunu görünce. Sadece güldüm
20230114_094358

Ölçüm için indiriyorlar, çalışma tamamlanınca sabitleyecekler. Bu şekilde çalışıyorlar.

arkadaşlar keşke benimde kutunun yerde olması ya da kabloların dağınık olması gibi dertlerim olsa ayrıca bildiğim kadarıyla bağlantılar ve ölçümler tamamlanınca o kutu sabitleniyor bu şekilde bırakmak akıl karı değil zaten.

Merhaba, 15 kasım 2022 de TurkNet 'e başvurdum ve aktivasyon sürecim başladı(gigafiber). 22 kasım da kurulum için geldiler ve kutunun kazan dairesine kurulduğunu, yerinin değişmesi gerektiğini öğrendik. 22 kasım dan beri yani yaklaşık 3 aydır kutunun yerinin değişmesini bekliyoruz. Otomatik sms bilgilendirmesi (en kısa zamanda yardımcı olacağız, net bir süre veremiyoruz vs vs) dışında hiçbir bilgi alamıyorum 3 aydır bekliyorum. Şubat ayında internet taahhüdüm bitiyor. Ne zaman nasıl çözülecek bu sorun?

işlem yapacakları için böyle bırakıyolar merak etme montajı olucak ama çok sevinme aktif olma süresi pek kısa olmuyor benim mahallemdeki kutu 3 hafta önce takılmıştı hala sitede gözükmüyo mesela :grinning:

2 Beğeni

Selamlar @bilalcay, aslında sorunun cevabı sık sorulan sorular kısmında mevcut. Şu an olmaması, binanıza asla GigaFiber gelmeyeceği anlamını taşımıyor. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden talep ilettiyseniz ekipler belirli bir plan doğrultusunda adresinizi de ziyaret edecektir :raised_hand:

Selam @berkay35_35, sizin süreciniz adresinizde kurulum gerçekleştiğinde tamamlanacak. Bunun için ekiplerle görüşüyorum. Süreç son aşamada :raised_hand:

Selam @safirkare, faturayı görüntüleyemedim. Özel mesaj üzerinden benimle fatura numaranızı paylaşır mısınız?

Selamlar @ahmetsezgin, kurulum randevusunun kişisel talebiniz ile yarına ertelendiğini görüyorum :raised_hand:

Selamlar @Brave, hiçbir birimin aktivasyon süreci ile alakalı ortalama da olsa bir süre vermesi maalesef mümkün değil. Süreç birçok etkene bağlı. Bu etkenler tamamlandığında aktivasyon gerçekleşecek. 15 gün ara ile Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturmanızı rica edeceğim :raised_hand:

Selam @Ock, arka planda çok güzel şeyler oluyor. Dönüşüm ekipleri adresinizi ziyaret ederek modem ve gereken aparatlar ile birlikte mevcut hizmetinizi dünya standartlarındaki GigaFiber hizmetine dönüştürüyor :handshake:

Selamlar @ardagunoglu, sizin sürecinizi özel mesaj üzerinden takip ediyorum. Ekiplerle iletişime geçtim :handshake:

Selamlar @Heidegger, ortalama da olsa bir süre maalesef veremiyoruz. İş sırasına ve yoğunluğuna bağlı olarak binanız dünya standartlarındaki hizmetimize kavuşacak. Sinyal ve çeşitli kontroller sonrasında kurulumunuz gerçekleşir :heart_hands:

1 Beğeni

Selamlar @ferda035, kurulumunuzun öncelikli olarak gerçekleşmesi adına ekiplerle iletişime geçtim :raised_hand:

Selamlar @Cronos1, Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden 15 gün aralıkla kayıt oluşturursanız ekipler bilgi paylaşacaktır :raised_hand:

Selamlar @mchtshn, bu bir sorun değil. Sinyal ve arıza kontrolü için bu şekilde bırakılıyor. Kontroller tamamlandığında montajı yapılıyor.

Selamlar @alpko, sürecinizin bu hafta itibarıyla tamamlanması planlanıyor :handshake:

2 Beğeni