GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

80 gün geçtikten sonra yani dün gelen ekiplerce gigafiber bağlantım yapılmış ve aldığım değerler olsun her şey yolunda gidiyordu. Ekipler gittikten 2 saat sonra ilk olarak 5Ghz bağlantısı, daha sonrasında LOS ışığının kırmızı yanmasıyla beraber tüm bağlantı kesildi. Tam kavuştuk derken bu sefer LOS ışığı problemi baş göstermişti. Gerekli yerlere, gerek TurkNet Online İşlem Merkezi gerek twitter ve buradaki moderatör arkadaşlar olsun durumu bildirdim ve çok hızlı bir şekilde, bu sabahın köründe gelen ekipler tarafından sorun çözüldü. Sorunun sebebi önceki gelen ekiplerin bina içi kutuya taktıkları kabloları gevşek takmış olmalarından ortaya çıkmış. Velhasılı toplamda 81 günlük sabır dolu serüvenimiz mutlu sonla bitti. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımıza… Aldığım değeri de şöyle kenara bırakayım :slight_smile:

1 Beğeni

Selamlar, Zeytinburnu Seyitnizam G/4 sokak da bir kaç haftadır alt yapı sorgulaması yaptığımızda 6-8 hafta içerisinde gigafiber gelecek diye bir ibare vardır. Geçtiğimiz hafta binaya fiber kutusu da geldi. Tahmini ne zaman aktif olur? Deneyimleri olanlar paylaşabilir mi?

Şuan sadece bıraktılar. Tekrar kontrol yapılıp bir sorun olmadığında yerine monte ediliyor.

1 Beğeni

değerli bilgin için teşekkürler. :+1:

Senin adına çok sevindim, 82 gündür de ben bekliyorum. Darısı başıma artık. Sesimizi duyanda yok. Bakalım daha ne kadar bekleyeceğim.

1 Beğeni

Bende 5147 Sokakta oturuyorum. Aynı durum bende de mevcut. Kutuları takıp gittiler. Kalın kabloları da taktılar ama sanırım dağıtım kutusu takılacak daha. O takildiktan sonra altyapı sorgulamasında çıkmasını bekleyeceğiz

Kutuda işlem yapılacağı için bu şekilde sabitleme yapılmadan bırakılıyor

1 Beğeni

Güncelleme 3: Hocam merhabalar. Dün itibari ile arandım ve bugün için randevu alındı, öğleden sonra gelmeleri gerekiyordu. Saat 2 oldu gelen yok, 3 gelen yok derken ben müşteri hizmetlerini aradım, bilgi almak istediğimi ve adresime gelinmediğini söyledim. Oda bunun üzerine ilgili ekibe haber vereceğini söyledi. Saat 4 oldu yok, 5 oldu yok. Yani bu ayıp. Ben stajyerim zaten diken üzerindeyim, birde bunun üzerine “yarın öğleden sonra geleceğiz” dedikleri için izin aldım. yani ne diyeceğimi bilemiyorum. Teşekkürler :face_with_diagonal_mouth:

1 Beğeni

3 kere kurulum ekibi geldi sinyal seviyesi yüksek diye geri gittiler alt yapı ekibi bir türlü gelmiyor umarım sizde bu şekil bir problem olmaz 21 gün geçti

Güncelleme 4: Merhaba arkadaşlar. Artık çok sıkılmaya başladım, Moderatörler lütfen yardımcı olun. Az önce saat 19.55 gibi saha ekibi geldi sinyal ölçümü yapıldı ve gelen sinyal yine yüksek çıktı. geçen pazar yani 18.12.2022 tarihinde sinyal sorununu çözmeye gelmişlerdi. Sonrasında pazartesi günü çözüldüğünü söyleyen bir mesaj aldım. 16 gündür başaralı bir şekilde kurulum yapılacak diye bekliyorum, artık lütfen yardım edin. İlk defa TurkNet kullanacağım. Tabii kullanabilirsem. :disappointed:

bursada afişler görüyorum gigafiber bursa da diye çalışma gören var mı acaba?

Screenshot_4

adresimize gigafiber geldiği gözüküyor, şimdi ne yapmalıyız?

TurkNet’li iseniz arayıp direk geçiş talebi isteyin.

Türknetli değilseniz başvuru yapıp diğer taraftan da hattınızı kapattırın. Ve 6 ay indirim almak için de forumdan dilediğiniz kişinin profiline girip oradan arkadaşını getir kodunu kullanabilirsiniz… Hayırlı olsun.

1 Beğeni

Selamlar @alpersen, GigaFiber süreçlerinde başvurular önemli bir rol oynuyor. Fakat her başvurunun kısa bir sürede GigaFiber’e dönüşmesi mümkün olmayabiliyor. Süreçlere etki eden izin, prosedür, yatırım ve planlama gibi etkenler mevcut. Ankara’da şu an için belirli bölgelerde aktif olarak GigaFiber kullanılıyor. GigaFiber hizmetimizi yaygınlaştırmak adına yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz :handshake:

Selamlar @muratuz, size özel mesaj üzerinden yardımcı oluyorum :heart_hands:

Güzel yorumlarınız için teşekkürler @hkn-ist34 :heart_hands:

Selamlar @Alican, şu an için bu bölge ile alakalı netleşmiş bir süreç bulunmuyor.

Selamlar @Emre4860, sinyal sorununuz çözüldü ve kurulumunuz yapıldı. Keyifli kullanımlar :heart_hands:

Selamlar @beytullah.bas, Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden yeni bir kayıt oluşturup kayıt numaranızı özel mesaj üzerinden benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Devamında gereken adımları atacağım :raised_back_of_hand:

Selamlar @mchtshn, özel mesaj üzerinden açık adresinizi benimle paylaşır mısınız?

Selamlar @hakan.net, aktif bir aboneliğiniz var ise Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturmanızı rica ediyorum. Ekipler iş sırasına ve yoğunluğuna göre geri kalan süreci tamamlayacaktır :handshake:

Selamlar @Serdarplt, sizinle özel mesaj üzerinden iletişime devam ediyorum. Sinyal probleminizle alakalı gereken adımları attım :handshake:

Selamlar @Robo, 6-8 hafta süresi temsilidir. Altyapı sorgulamada görüntülediğinizde başvuru yapabilirsiniz :handshake:

Selamlar @neis, sizin için gereken adımları attım :handshake:

Selam @senolenes, sürecinizi özel olarak takip ediyorum. Ekiplere konuyla alakalı bilgi ilettim.

Nasıl mutlu oldum anlatamam, keyifli uçuşlarrr :rocket: @KarubNitem

Selamlar @ege_15, kutular sinyal kontrolleri nedeniyle bu şekilde bırakılıyor, endişelenmeyin :heart_hands:

Selamlar @TeiwQ, sizin için ekiplerle görüşüp gereken adımları attım :handshake:

Selam @Ugur1987gs, sürecinizin öncelikli olarak tamamlanması için gereken adımlar atıldı :handshake:

Selamlar @expho, sürecinizi ekiplerle görüşüyorum :handshake:

Selamlar @kral01, bu çok güzel bir haber. TurkNet’ten aldığınız aktif bir aboneliğiniz varsa Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturmanız yeterli olacak. Aboneliğiniz yok ise sorgulama ekranından devam ederek yeni abonelik talebi iletebilirsiniz :heart_hands:

1 Beğeni

Binaya kutu geldikten yaklaşık 1,5 ay sonra 1000 mb gözükmeye başladı adreste hemen başvuru yapıcam hayırlısı olsun

@alperenatici merhaba dediğiniz şekilde destek ekibine yazdım. Ama destekteki arkadaşımız ile aramızda aşağıdaki gibi bir konuşma geçti. Dolayısıyla kablo bağlanmadan “fiberimi açın” talebi de oluşturamıyormuşum. Bana biraz tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan hikayesi gibi garip geldi bu durum ama tek çarem beklemek gibi görünüyor. Teşekkürler.

2 Beğeni

geçiş işlemi demi sizinde bende 8 kasımda başvurdum aktif TurkNet abonesiyim 7 8 aydır kutular yazın aktif oldu bekliyorum halen

1 Beğeni

yeni abonelere daha fazla onem veriliyor haberınız olsun benım karsı daıreme baglandı bana ayın 6sından berı arıza var dendı karsı daıreme fıber kuruldu :smiley:

ariza giderildigini bile bana gelen ekip soyledi kımse bilgi vermedi 1 hafta sonra gelıncek dendı hala gelen yok hafta bitti yani gigafiberi kafalarına gore musteriye ve kendı zevklerine göre kuruyolar :smiley: yardımcı olucaz oncelık verdık dedıler hala ne gelen gıden var ne arayan soran

1 Beğeni

Alper Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim bugün bağlamışlar Gigafiberi birazdan eve geçince test edeceğim.