GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Ben de sizinle aynı gün başvuruda bulunmuşum. Bugün 51. gün olacak daha bina dışına ana kutudan takılmadı. Bekliyoruz…

Benim bina kutusu birkaç gün evvel takıldı, kurulum yapan ekip kutuda sinyal olduğunu belirtti. Benzer süreçten geçen arkadaşlara sormak istiyorum, bu aşamadan sonra sorgulama ekranında altyapının aktif olması sizde ne kadar sürmüştü?

1 Beğeni

Altyapı ekibi o bölgedeki işlemin bittiğine dair bir bildirimde bulunması gerekiyor. Bu bildirime istinaden sistemde görünüyor ve randevu için aranıyorsunuz. Eğer sinyal olduğuna dair bir bilgi aldıysanız. Destek kaydı açıp durumun incelenmesini isteyebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. 1 Gün sonra binaya gelip sinyal ölçümü yapıldıktan 1 saat sonra randevu için aramışlardı. Destek kaydı açtıgnızda altyapı ekibine bilgi için talep kaydı açıyorlar ona istinaden işlemler devam ediyor.

Genelde sizin durumunuzdaki aşamaya gelen bölgelerde ve özellikle sinyal var denildiğinde, bölgenizdeki talep yoğunluğuna göre 1 hafta içinde bağlantı saglanıyor. Bana gelen ekibin söylediğine göre bir hafta öncesine kadar 1500 2000 talep vardı. Çoğunu erittik dediler. Bana sinyal olduğu onaylandıktan 1 gün sonra geldiler. Altyapı ekibi hızlı bir şekilde bölgeyi kabloluyorlar. Kutularda konuyor ama o bölgede çok talep olursa kurulum ekibi sıkışıyor. Diğer fiber firmalarının halihazırda kullanıcısının olduğu bölgeler den hemen yoğun talep gelmese de daha çok düşük hızlarda adsl vdsl olan yerlerdeki kişiler hemen başvuru yapıp bu hızlara kavuşarak çileden kurtulmaya çalışıyorlar ve yoğunluk fazla oluyor. Bölgenizin durumunu en iyi siz bilirsiniz. Çevrenizdeki adresleri sorulayarak görebiliyorsunuz. Birde apartmanda oturanların büyük sıkıntısı… yönetim kablolamayı onaylamadığında sorun çıkabiliyor. İşlem yaptırmak için fimalardan para isteyen yönetimlerin olduğunu duymuştum

Oturduğum binada öyle bir sorun çıkmayacağını biliyorum o açıdan sorun yok;

Aynı ofdk kutusundan kablo aldığım diğer adresler altyapıda aktif görünüyor ama onlara bina içi kutu daha evvel takılmıştı. Fiziksel olarak yapılacak ekstra bir işlem yok anladığım kadarıyla, yalnızca aktif olduğu bilgisinin sisteme işlenmesi gerekiyor

1 Beğeni

Destek kaydı açmıştım ama şimdilik yalnızca beklememi telkin ettiler; altyapının güncellenmesini bekliyorum o sebepten

1 Beğeni

Aynen gerekeni yapmışsımız zaten. Beklemekten başka bir çare kalmamış. Umarım en kısa zamanda sizde kavuşursunuz.

1 Beğeni

Kiminde kutu koyuluyor bağlanmıyor, kiminde kutu var, sinyal var adreste gözükmüyor. Benim gibi kimilerinde ise adreste gözükme, kutu, bağlantı tamam sinyal yok. 20 gün oldu bi sinyal veremediler hatta. Bu kadar zor değildir diye düşünüyorum. Diğer iss ile anlaşmam bitmeyecek olsa beklerdim rahatça ama o da bir diğer sıkıntı.

merhabalar 3 kasım perşembe günü TurkNet gigafibere başvuruda bulundum 3 kasımdan bügüne kadar 18 gündür randevu için aranmadım (binamda 1000 mbps gigafiber kutusu takılı)yardımcı olurmusunuz @alperenatici abone numaram:2946625

Merhabalar, genelde süreler bölgelerdeki yoğunluğa bağlı larak uzayabiliyor.

Fakat biraz geçte olsa mutlaka ararlar. Benimde biraz uzun sürmüştü.

Bence 18 gün az değil bunu sadece TurkNet de yaşadık daha önce 5 tane firma ile innternet kullanmistik ortalama 3 günde gelirlerdi.

1 Beğeni

Doğrudur fakat ne yazıkki durum burada böyle diyebilirim. Şahsen bölgede yaşadıklarım şu şekildeydi.
Mart ayı sonuna doğru ilk işlemleri yaptılar binalara ince kablolar ve bina içlerine kutular derken tüm işlemlerin tamamlanması belediyeden tekrar izinlerin alınması derken 5,5 ay sürdü. Altyapı sorgusunda gigafiberi görünce hemend estek kaydı açtım yaklaşık 1,5 ay sonra kuruluma geldiler. Hali hazırda TurkNet vdsl kullanıyordum zaman zaman sabırsızlık yaptık birçok kez dile getirdik lakin yinede bekleyip mutlu sona erdim diyebilirim.

Umarım kısa sürede işlemlerinizi hallederler.

1 Beğeni

Anlıyorum hocam binadaki gigafiber kutusu var siyah içi açılmış içinden dışarıya yeşil Bir kablo bırakılmış dün ölmus sanırsam ne anlama gelir bu kablo.

1 Beğeni

Büyük olasılıkla bina için kutu bağlantısı yapılacaktır.

Bina içi ve dışarıdaki dağıtım kutusu

1 Beğeni

52 gündür hala gigafiber e geçmek için bekliyorum.

Aynı gün başvurmuşuz. Bizi ya unuttular ya da sabır testine tabii tutuluyoruz.

Merhaba bugün kurulum için ekip geldi ama kutuda sinyal olmadığını belirtip diğer ekiplere yönlendirdiler bakalım anakutudan sinyal ne zaman gelecek :slight_smile: 20 gün kurulum için bekledik bı 20gun daha bekleriz heralde

@expho @SearchX Benim de sizler gibi 52. günüm. Bakalım ilk kime kuracaklar :smiley:

Hala mı gelmedi bilgi ?

1 Beğeni

Güncelleme

Bugün fiber 6 - 8 hafta içinde gelecek mesajını görmeye başladım. ama hala bina dışına kutu takılmadı iç kutunun da bağlantıları yapılmadı süreç durdu mu acaba 3 haftadır gelen giden yok çünkü @alperenatici