GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Bunu @alperenatici hocama sormamız lazım nerede ne yapılıyor ben bilmiyorum.

Merhabalar iyi forumlar,
Birkaç gündür forumu takip etmekteyim. Mevcut TurkNet abonesiyim şuanda VDSL kullanıyorum fakat adresimde hali hazırda sorgulama yaptığımda GİGAFİBER hizmetinden faydalanabildiğimi görüntülemekteyim. Buna istinaden 7 Kasım 2022 tarihinde kampanya değişikliği ile alakalı destek talebi oluşturdum (57691043) ve arkadaşlar hizmetin var olduğunu talebimin alındığını kurulum ile alakalı ekiplerin yoğunluk sebebi ile 2-6 hafta arasında geleceklerini bildirdiler. Ancak başta da söylediğim üzere forumu takip ettiğim bir kaç gün içerisinde anladığım bu süreç epey uzun oluyor tecrübe eden arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla. Şuan ki süreçte faydalanabileceğim GİGAFİBER hizmetine ivedi olarak erişme talebimi anlayacağınızı düşünüyorum. Bu durumda mevcut hizmetimi iptal edip yeni abonelik başlatmak daha makul gözüküyor gibi. Konu ile alakalı yardım ve bilgi rica ederim. @alperenatici

1 Beğeni

Sizden güzel haberler bekliyoruz Alperen Bey :slightly_smiling_face:

Sakarya Adapazarı Yenigün Mahallesinde GigaFiber çalışmaları ne zaman başlayacak?

Ankara Mamak’ın Herhangi bir yerinde Gigafiber Var mı? veya Çalışma yapılıyor mu?
Yoksa Boşuna beklemeyelim.

İstanbul kartal soğanlık bölgesi icin çalışma planlaması varmı acaba veya nerden takip edebilirim saygılar.

23 gün sonra bu yazı çıkmaya başladı. Bu yazılan süre doğru mu bilen var mı ?

1 Beğeni

1 ay 18 gün bitti. Bahçelievler Cumhuriyet Mah. Hala randevu verecekler.

1 Beğeni

Benimde Buca-Efeler Mahallesinde Gigafiber dönüşümüm yapıldı. Hem gigafiber hem de sabit hattım fiber voip üzerine taşındı. Hız testlerinde en fazla fast.com da 1Gbps hız gördüm. Emeği geçenlere teşekkürler.

6 Beğeni

@Peaky Binadaki kutudan sinyali takip edebiliyorsan sürekli bak gelince TürkNeti ara :smiley:

Hocam binadaki kutudan sinyali takip etme yeteneğim olsa keşke :smiley: Cihaz olmadan sinyal ölçemeyiz. TurkNet Gigafiber’e abone olunca ödül vermeli bana sürekli sorun çıkardıkları için.

geçiş süreci yavaş ama yeni aboneliklere daha öncelik veriliyor

@alperenatici @ModeratriX Pendik Güllübağlar Mah. hızlı gigafiber gelmesi için uğraşıyorum. Birçok kişiye sistemi anlattım ve kayıt olmasını sağladım ama tabi bu kişi sayısı mahalle bazında az kalır. Rica etsem gönderebiliyorsanız bu bölgeye broşür dağıtmak için bir ekip gönderebilir misiniz? ya da muhtarlık üzerinden görüşme sağlayabilir misiniz ?

1 Beğeni

O zaman listeye 300 kişi girer ilk sen değilsin o gigafiber burada kutusu olmadan evine giga beklemen hata şu kutu

Bunu takip edeceksin.

Sen olayı yanlış anlamışsın. Apartmana kutu konuldu 20 gün önce başvuru yaptık zaten ekipler geldi kutuda sinyal yok dedi. Kutu var sinyal yok. Sinyalin verilmesini bekliyoruz.

Ana kutu Bağlantısı Tamam ama Gelen Arkadaşlar Sinyal Yok Dedi Nasıl Oluyor Bu @alperenatici

Küçükçekmece Halkalı istasyon Mahallesi bezirganbahce konutlarında oturuyorum mahallemde turktelekom 1000 mbps bulunuyor ama TurkNet için gigafiber ne zaman gelir şuan 100 mbps destekliyor TurkNet

Merhaba, bölgedeki dağıtım kutularının bağlantıları bittikten sonra 1-2 hafta içinde test edilip sinyal veriliyor. Benim bölgede dağıtım kutuları ile ilgili işlemler yapıldıktan 1 hafta gibi sonra sinyal verilmişti ve altyapı sorgusunda çıkmaya başladı. Oem üzerinden yazdığım zamanda kontrol ettiklerinde aktif gözüküyordu.

Lakin son zamanlarda birkaç kişi yazmıştı kutu bağlantıları tamamlanmadan bile altyapı sorgusunda gigafiber çıktığını söylüyorlardı bilginize.

Merhaba, genelde süre belirtemiyorlar ve link üzerinden takibini yapılmasını dile getiriyorlar.

https://turk.net/gigafiber-istiyorum-altyapi-sorgulama

Aynen bende 1 ekimde 1000 mbit aktif göründügü için başvuru yapabilmiştim. Daha mahalle kutusu ve bina kutuları yok. Sadece kablolar vardı. Başvuru sonrası 40 gün içinde aktif oldu ve kullanmaya başladım. Örnek olarak verdiklerinizden biriyim.