GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Arkadaşlar birşey sorucam. Enteresan bir merak. Gigafiber’e geçtiğinizde TurkNet Online İşlem Merkezi’de ki teknik detaylar kısmı nasıl gözüküyor. IP kısmını sansürleyip atabilir misiniz? Nasip olursa artık 1 aya bende görürüm. Randevuyu bekliyorum ve merak bastı :smiley:

Merhabalar. Yakın zamanda binamıza GigaFiber kutusu montajı yapıldı.
Acaba aktivasyonu ne zaman olur takvimde herhangi bir planlanmış günü var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Adres: İnkılap Mah. 506/8 Sok. No:4 Buca İzmir

1 Beğeni

Merhabalar ,
Yakın zamanda gigafiber başvurusu yaptım yoğunluk zamanında 2-5 gün gibi bir süre icersinde aranıp kurulum için randevu oluşturulacaktır diye dönüş yapıldi. 1 haftaya yakın zamandır herhangi bir arama yapılmadı. bu durum nedeniyle eski internetimi kapattıramiyorum. Yoğunluk zamanlarında kurulum kaç gün sürmektedir ?

1 Beğeni

Merhaba sokağımda bulunan menholden başka bir menhole boru çektiler :grin:. Umarım gigafiberle ilgilidir.
Kocaeli Gebze sultan orhan 1129 sokak

Merhabalar çok teşekkür ederim Alperen bey ilgi ve alakanız için .kurulumun yapılmamasinin sebebi sinyal olmaması sebebiyle denildi .
Benim anlamadığım dışarıdaki kutu aktif edilmemiş zannedersem bağlantılar bu şekilde duruyor.Rica etsem buna da bakabilir misiniz böyle durumlarda daha da uzun surebiliyormus.

2 Beğeni

ben de mamak bölgesinde oturuyorum. aynı binadan 5 kişi başvuru yaptık. dönüş yok :slight_smile: çağlayan mahallesi bu arada

1 Beğeni

General Zeki Doğan:)

1 Beğeni

Merhabalar benim sokagima 2.5 ay once kablo cekildi ama bazi komsular gelen ekiplere sorun cikartip kablo cektirmemis ve 2.5 aydir kutu takilmadi. TurkNet ile iletisime gectigimde sokagim ve cevresinde izin sorunu yasandigini ogrendim. Bu izin vermeyen evler atlanip kutulama islemi olmuyor mu yoksa her evin izin mi vermesi lazim? Kutu takmalari icin bekliyorum ama bu izin sorunu engel oluyor. Ne yapmam lazim elimden birsey gelir mi acaba? @alperenatici

3 Beğeni

Bizim caddede bir sene önce Gigafiber abone alımına başladı, birkaç ay öncesine kadar da adresimde Gigabit vardı. Tam bağlatmak istedim, haftalardır 100MBit VDSL gösteriyor. Alt sokak, karşı sokaklar, hepsinde Gigabit abone alımına açık, bizim caddeden kaldırmışlar. Telefon açtım, “port kalmamıştır” diye öngörüde bulunup arada bir kontrol edin dediler. Ancak Gigabit için port olmayınca “ne hız alırım” sayfasında açıkça belirtiliyor. Hemen her hafta kontrol ediyorum, değişiklik yok. Bilgisi olan var mı?

İstanbul / Beşiktaş / Türkali / Nüzhetiye

2 Beğeni

Sitede gözüküp aktif olan ama sonradan portun yetersiz kaldığı söylenen gigabit için arada bir kontrol edin diye size mi dediler? Bana deselerdi “kabloyu bırakın ben gigabit gözükünce bağlarım hattı. Sizin yerinize takipte ederim. Kutuyu bağlamak için kılavuz gönderseniz yeter” derdim :smiley:

Şaka gibi :frowning:

1 Beğeni

@alperenatici hocam binamızda GigaFiber için gerekli olan 2 kutu takılmıştı fakat bir türlü aktif olmamıştı. Biraz araştırdım ve bizim apartmanın hemen karşısındaki binada GigaFiber aktif olduğunu gördüm. İki bina arasında 5 metre var ya da yok. Ne yapmamız lazım bir yardımcı olabilecek misin rica etsem?

Bizde varmı görünüyor planlamadamiyiz anlamadım bu mavi alan içindeyim

Haritalar resmi değiller. Sen ben gibi kullanıcılar tarafından paylaşılıyor.

3 Beğeni

Geçtiğimiz 2 ay içerisinde bulunduğum mahalleye TurkNet tarafından gigafiber hattı döşendi. Bugün altyapı sorgulama ekranından yaptığım kontrollerle gördüm ki çevremdeki bütün binaların gigafiber altyapısı aktif olmuş (aynı siyah kutuya bağlı olduğum binalardan bahsediyorum). Bu binaların birçoğuna geçtiğimiz ay içinde bina içi kutu da takılmıştı. Ben müstakil bir evde oturuyorum, bu bağlamda ya bana ulaşamadılar ya da binayı es geçtiler ve bina içi kutu takılamadı. Burada yaşanan problemi çözmek için bildirimde bulunmak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz? @alperenatici

Zeytinburnu Gökalp Mahallesi’nde gigafiber altyapı bazı hanelerde aktif olmaya başlamış.

Bizimde apartmanımıza geldi yaklaşık 1 hafta içinde aktif oldu. 5 gün önce başvuru yaptım. Henüz geri dönüş olmadı.Bu biraz şans işi gibi duruyor :slight_smile:

Bizde de kablolar çekildi apartmana kutu takıldı 1 ay önce ama 1 aydır sokakta olması gereken kutular takılmadı.(kocasinan mahallesi)Nerede ne zaman neyi yapacakları tamamen tesadüfi. Artık ne zaman denk gelirse :rofl:

ARKADAŞLAR SOKAK ARALARINDA VEYA SOKAK BAŞLARINDA ANA HAT KUTULARI TAKILI DEĞİLSE LÜTFEN RANDEVU ALMAYIN BOŞUNA GELİRLER BOŞUNA GİDERLER LÜTFEN ANA HAT KUTULARA BAKIN ÖYLE RANDEVU ALINIZ @alperenatici Bey sistemde Aktif Gözüküyor Ama Ana Hat Kutusu Bağlı Değil Bu Konuyla İlgili Sabitleme Yaparsanız En azından Yoğunluğu almış olursunuz

1 Beğeni

Bu kutumu hocam ? Apartman içinde de kutu var ama hala 1000 megabit gözükmüyor.

1 Beğeni

G. paşa hurriyet mahallesinde 299 sokakta evi yikmislar TurkNet kablolarinida kesmişler herifler kim bilir kc kişi sikintida

2 Beğeni