GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

19 mayıs ta döşenen kablolardan sonra bugün bina ve mahalle kutusu takıldı. Ana hat fiber kablosu çekildi. Hafta içi kutu bağlantıları yapılacak dendi. Bundan sonra bina için dairelere başvuru sırasına göre işlem yaparlar dendi. Sanırımsam sona doğru yaklaşıyoruz. (İzmir buca atatürk mh 204 sokak ve talsimleri)

1 Beğeni

küçükçekmece kemalpaşa mh 1 biga sk hala beklemedeyiz 5 ay oldu artık yani sabır taşı olsa çatlar resmen insana dokunuyor bizden sonra kutu takılıp hızına kavuşanlar var yani can sıkıcı bir hal aldı resmen bu durum ya takmayın kutuları görüp bekleyip sinirlenmiyelim yada artık bi hatırlasanız mı 5 ay oldugunu lütfen

Merhaba,

Genelde bu konularda bir tarih yada daha ayrıntılı bilgi maalesef veremiyorlar. Genelde GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet üzerinden sorgulama yapıp gelişmeleri takip edebilrisiniz diyorlar.

1 Beğeni

Sultangazi Eski Habibler Planlama Varmi?

Üstü kapalı geçiştirme politikası :slight_smile: adı var icraatı yok olabilecek bölgeler üzerinde artık bir harita çıkarmaları lazım.

Evet hocam, şu anlık durum böyle maalesef. Ama insan bir loading barı izlercesine süreç hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Monitoring şart :frowning:

Merhaba,
Eskisi gibi planlama olsun diğer çalışmalar ile ilgili olsun bir bilgi paylaşımı veya bir tarih veremiyorlar. Genelde dedikleri GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet link üzerinden kontrol etmeniz yöneündedir. Ayrıca plnalama yok ise aynı yerden başvuruda gerçekleştirebilirsiniz.

Hocam ne tarafa doğru ilerliyorlar bizim buraya halen gelmediler sokak duruyor öyle

@Galatasaray @lacknw
Evet geçiştirme politikası var çok güzelde uygulanıyor diyebilirim. Sanmam harita gibi birşey yapacaklarını zaten sistemleride bir tuaf. Bu bölgelerdeki çalışmalar yeni kurulum olsun özellik ile geçiş işlemleri olsun.

Evet insanlar bir bilgi yada durumu güncel takip edecekleri birşeyler olsa daha iyi. Durumu soruyorsun cevap belli maduriyetin var ise bekleme vs. yine belli fazla dile getirirsen oda olmuyor. :face_with_hand_over_mouth: :no_mouth:

lakin konuşmalar hep iyi yönde olacak ama :innocent:

@alperenatici Zeytinburnu bölgesiyle veya Zeytinburnu/Gökalp Mahallesi’yle alakalı plan hakkında bilgi alma şansımız var mı?

1 Beğeni

gaziosmanpaşa karlıtepe veya pazar içi mahallerinde gigafiber kurumu yapılan var mı?

İzmir buca Göksu mahallesi, gigafiber planları içerisinde mi?

Merhaba dostum, daire içi kablo çekimi için başvuruyu zaten yaptım, durumla ilgili ilerleyişi biliyorum fakat randevu için aranmadım. Dün tekrar destek kaydı bıraktım ve tam müsait olmadığım anda aradılar telefonu açamadım. Tekrar arar mısınız diye desteğe yazdım ve arayacağız dediler ama aramadılar. Şimdi de tekrar mesaj geldi her seferinde de farklı birinden mesaj geliyor. İlk mesajlarda şu numaralardan size ulaşacaklar demişlerdi onları aradım ben de açmayınca ve destek ekibindeki arkadaş orayı siz arasanız da bununla ilgili konuşamazsınız sadece sizi arayabilirler dedi. Şimdi de başka bir arkadaş o numaraları atmış ve bunları arayıp süreci hızlandırabilirsiniz diyor. Yeni gelen mesajda da bunlar yazıyor: "Geçiş işlemleriniz devam etmekte olup durumun aciliyetini tekrardan ekiplere ilettik ancak ekiplerimiz kesin bir zaman iletemediklerini belirtmektedir.

Binanıza takılan fiber kutu üzerinde yer alan telefon numaramızı arayarak siz de işlemlerin hızlandırılması için talepte bulunabilirsiniz.

Fiber alt yapı işlemleri için farklı bir ekibimiz bulunmakta olup alt yapı işlemlerini direkt olarak biz sağlayamadığımız için şu an ekiplerimize, işlemlerinizin sağlanması adına aciliyet iletmekten farklı bir işlem sağlayamadığımızı tekrardan belirtmek ister elimizde olmayan bu yoğunluk süreci ile ilgili anlayışınızı rica ederiz."
Yani ben gelen aramayı açamadığım için benim başvurumu boşverip diğer kişileri önceliğe almışlar. Hali hazırda randevu vermek için arayacaklardı, açılmadığı için şu an bir şey yapamıyoruz diyorlar.

1 Beğeni

Yıldız mahallesine geldiler taktılar haberin var mı bilmiyorum :joy:

Biliyorum kardeşim Bizim sokağa GigaFiber gelmedi ama arka sokağımda kutusunu gördüm yakın zamanda gelecek diye düşünüyorum benim bulunduğum sokağa

Adresinizi türknetten sorgulayın. Olmasa bile yakın zamanda çalışma olacaksa başvuru alıyorlar. 1000 mbit ibaresini bir ihtimal görebilirsiniz

1 Beğeni

Bizim sokağa geldi heryere taktilar kutulari kabloları da çektiler 1 hafta oldu ama hala alt yapı yok gözüküyor onaylanmasını bekliyorum

Hayırlısı olsun hakkında inşallah kısa sürede gelirler size bizde sakarya’da daha 1 kablo döşenmedi oda olsa beklemesi sorun olmaz.

Anladım sokakta kablolar geçiyor ama kapı önüne herhangi bir şey yok kutu felan daha yok hangi sokakta otuyorsun kardeşim

@Ksk1312 Bina içine kablo bırakıldı mı?