GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

kirazlı mahallesi için temmuz demişlerdi şubat dediler sonra ama gelecek gibi değil.

1 Beğeni

Bağcılar, Kazımkarabekir mahallesinden sonra malesef Göztepe Mahallesine başlanacakmış. Kirazlı mahallesi 2025 ilk çeyreğe zor yetişir.

1 Beğeni

kirazlı mahallesine yapmayı düşünmüyorlar yapmayacaklar da bence.

1 Beğeni

Merhaba, İstanbul Şişli Halide Edip Adıvar mah. Melikşah sokakta oturuyorum. Sokağımızda 5 ay önce çalışma yapıldı. Etrafımızda ki bütün binalara bağlantı ve aktivasyon yapıldı. Fakat bizim binada yok Lütfen inceleyip yardımcı olabilir misiniz? Bütün komşularımla gigafiber istiyorum başvurusuda yaptık. Destek hattı bekeyin dedi. 5 aydır bekliyoruz ne gelen var ne giden ne arayan.4 yanımızdaki bütün binalarda var. Kablolar bizim binaya gelmeden yan sokağa atlamış. Neden? Neden?

1 Beğeni

Bağcılar Merkez mahallesi İstanbul caddesine Gigafiber gelecek mi acaba? 2 dakika yürüme mesafesi olan arka tarafimizda ki Güngören Caddesi ve Esenler Caddesine Gigafiber çalışmaları yapıldı ve birçok binada gigafiber mevcut. İstanbul caddesinde 1 tane bile binaya çalışma yapılmadı. TurkNet 'i beklerken yaklaşık 1 2 ay önce Türk Telekom fiber kablosu çekti istanbul caddesine ama onlardan da 1 2 aydır ses soluk yok. TT’nin kablo çekmesi TurkNet 'i engeller mi? Bu konu hakkında yetkililerden açıklama rica ediyorum.

1 Beğeni

TT’nin kablo çekmesi TurkNet’in çalışmalarını engellemez, birbirleri ile alakaları yok, hatta GigaFiber size gelinceye kadar TT Fiber ile de hizmet alabilirsiniz, 100/20 gelir ama Fiber Fiberdir sonuçta. GigaFiber gelince de geçişiniz yapılır.

Daha önce; Bir binada fiber altyapı varsa Gigafiber gelmiyor gibi yazılar okumuştum o yüzden sormuştum. Zaten TT de 2 aydır falan ses soluk yok kabloları bıraktılar gittiler. Kutu falan da takmadılar ne yapıyorlar anlaşılır gibi değil. Hiçbir şekilde fiber altyapıya kavusamicam sanırım.

1 Beğeni

Kablolar 1 ay önce tamamlandı. Apartmana TurkNet kutusu da koyuldu. Dün “Apartmanınıza Giga geliyor” diye mesaj geldi. Bakalım aktivasyon ne zaman yapılacak.

1 Beğeni

Baba ne zaman baba kavakpınar mahallesinde bugün yürüdüm neredeyse tüm sokaklarda gigafiber vardı. Ama benim bulunduğum ören sokakta gigafiber yok. Talep bıraktım 3 aydır ses yok. Bakalım ne olacak.

1 Beğeni

Bağcılar Fatih Mahallesindeyim. Binamın içine kabloyu çekmişler. Sanırım kutu gelecek yakın zamanda. Bilgi vermek için yazdım.

1 Beğeni

Fatih mahallesini yeni eklemişler sanırım altyapı haritasında yoktu eskiden kirazlı hariç heryere gelecek bu gidişle.

1 Beğeni

Ekim ayı başından beri Kadıköy Caferağa mahallesinde TurkNet gigafiber altyapı çalışması yapılıyordu sivastopol sok. no:5 e öncelikli olarak fiber drop kablonuzu bıraktınız ardından bizim binamız üzerinden karşı sokağa havadan fiber çekmek isteyince taşeronunuz apartman yönetimi itiraz etmiş duruma mevcut fiber kablo da sökülmüş şu anda benim ikamet ettiğim bina dışında etrafımdaki tüm binalarda gigafiber kurulumu mevcut apartman yönetimi düzgün şekilde sonlandırma yapılacaksa bir sorun olmadığını iletti binamızda sizden geri dönüş yapmanızı rica ediyorum

Evet yeni geldi. Bugun de kutulari taktilar.

Gigafiber Adana,Mersin taraflarına gelmeyi planlıyorlar mı?2025’te gelmeyi düşünüyorlar mı acaba?

Selamlar admin @sevinc.avit yaklaşık 3 yıldır TurkNet vdsl kullanıyoruz.
Küçükçekmece Kemalpaşa mahallesi 4. yıldırım sok kardelen apt no 7 ikamet etmekteyiz.

2 yıl evvel bina içine TurkNet kutusu takıldı. Fakat bir türlü aktif edilmedi. Site sakinleri olarak nedenini öğrenebilir miyiz. Binamıza gigafiber ne zaman gelecek lütfen dönüş sağlamanızı rica ederim.
Teşekkürler.

2 Beğeni

Herkese selamlar ve iyi forumlar diliyorum.Benim öğrenmek istediğim bir konu var özellikle gigafiber hakkında umarım yardımcı olacak yetkililer olabilir.Öncelikle altyapım 50 Mbps VDSL destekliyor.1 Hafta önce TurkNet ekibi apartmanıma , yan apartmanlara ve karşımda ki apartmanlara bu binada gigafiber vardır diye afiş bırakmışlar.Ardından internetten sorgulatınca gerçekten doğruymuş karşımda ki 4-5 apartmanda ve binamın yapışık olduğu sağ ve solumda ki binalarda da gigafiber var fakat tüm binaların tam ortasında olmama rağmen binamda ne gigafiber hattı mevcut değil ne de kutu konulmamış ve şimdi şöyle bir durum var yanımda ki ve karşımda ki binalar internetten sorgulatınca aynı cadde üzerinde farklı sokak ya da mahalle olarak geçiyor acaba dedim bu mahalleye ya da sokağa mı geldi diye fakat yanımda ki binalara gelen gigafiber benimle konum olarak aynı mahallesi caddesi sokağı yalnızca bina numaram 2 ise yanımda ki bina 4 bu kadar başka bir farklılık yok . Tüm mahalleme ve apartmanlara gigafiber gelmişken binama neden hat çekilmediğini merak ediyorum ve hala da merağımı giderebilmiş değilim.Yardımcı olacak yetkili var ise çok sevinirim.Binam daki haneler ile de görüştüm ve talep te oluşturmuştuk.Açıkcası bu durum tuhafıma gidiyor yanımda ki bina girişi 3 metre karşımda ki 5 metre onlarda gigafiber var ve benim binama gelmediği halde neden afiş bırakıldı ki bir anda heyecanlanıp sürekli sorgulamaya başladım ve gelsin diye çok uğraşmaya başladım.Açıkcası gelmemesi üzdü.Umarım yetkili birisi konuyla ilgili benimle irtibata geçebilir.Teşekkür ederim herkese iyi forumlar Konum : Bursa/Osmangazi Tayakadın Mahallesi ( Daha çok Demirtaşpaşa diye biliniyor )

@bekaremre Merhaba Emre, GigaFiber talebini ekiplerimize ilettik. En kısa süre içerisinde sana destek olmak için elimizden geleni yapacağız.

1 Beğeni

@TurkNetDestek İnşallah Ayşegül Hanım , o kadar çok istiyorum ki tarifi yok açıkcası.Her gün evime girerken gigafiber kutularına kablolarına bakıp inşallah en kısa zamanda benim binama da gelir diye dua ediyorum açıkcası

@sevinc.avit hanım kadıköy caferağa mah. sivastopol sok no5 adresine gigafiber çalışması yapıldı sonra ardından drop kablo soküldü bir kaç mesaj önce detayları paylaştım bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim

@TurkNetDestek @alperenatici @cansuu @Ezgi @burki @CKLasT

1 Beğeni