"Genel Arıza" Sonrası Hız 2.7Mbps'ye İndirildi ve "TT Kaynaklı Arıza Yok" Girdabı

Üç yıllık TurkNet abonesiyiz(Müşteri nu: ****).

Geçen Salı günü sabah telefon ve internet kesiliverdi. 16:35 civarında her ikisi geldi lakin hızımız 2.8Mbps’ye düşürülmüş ve hâlâ öyle.

Destek Kaydı oluşturdum: ****

Türk Telekom ekibi önce “Genel Arıza” olarak durumu arzetse de sonra iki defa “TT Kaynaklı Arıza Yok” kapama kodu vermiş.

Ankastreden doğrudan binanın dış cephesinden çektiğimiz CAT 6 kablosudan alıyoruz hattı. Bu sayede temiz SNR değerleriyle santrale uzak olmamıza rağmen on senedir Downstream hızımız 9-10 Mbps’dir. (Santrale uzaklığmızdan ötürü VDSL2 Profile17a’da hız 5-6Mbps idi)

Geçen pazartesi (12 Mayıs’ta) hızımız 11 Mbps ertesi gün ise 12 Mbps’ye çıkıverince TurkNet->OİM’inden Teknik Bilgiler’e baktım. Yanlış hatırlamıyorsam santrale uzaklığımız 3.5km’deydi, bu 2.7km’ye inmiş. Santrale daha yaklaşınca hızın yükselmesi gayet tabii. Modemd VDSL2 Profile17a’yı denedim, eskiden 5-6Mpbs iken 9Mpbs alınabilinmesi de bu sebeptendi. Tabii yine ADSL2+'yle bağlanmaya geri ayarladım.

Ertesi gün, 13 Mayıs yukarıda bahsettiğim "genel arıza"yla telefon ve internet gidiverdi. İkindi vaktinde geri döndüğünde hız 2.8 Mbps’ti artık.

Başka bir modemi doğrudan CAT 6 kablomuza farklı kabloyla takıp denedik, hız ancak 3 Mbps oluverdi.

Transit Power normalde 19 küsurlardaydı, artık 17 dBm’de olduğunu ve ayrıca YAPA Profilimizin değiştirilemediğini de destek kaydına yazdım. Gerçi "HIZLI"dan memnunuz. Downstream SNR 6 db’lerdeyken iyi modemimiz ve CAT 6 kablomuz sayesinde düzgün bağlantı alıyorduk.

İşte böylece artık biz de “TT Kaynaklı Arıza Yok” girdabına girivermiş olduk. 9Mbps Downstream hızımız bundan böyle yaklaşık 3 Mbps mi olacak?

On seneden beri aldığımız, kullandığımız 9 Mbps hızına geri kavuştumanızı istirham ediyoruz…

Kayıt açıp beklemenizden başka size diyebileceğim bir şey yok.

Sorun olmazsa yerinde destek ekibi isteyin. Sorununuzun kim kaynaklı olduğunu söyleyeceklerdir.

Teşekkür ederim cevabınız için. Evet, biz de çaresizce bekliyoruz. “Yerinde destek ekibi” tavsiyeniz için teşekkürler. Öyle yapalım. Sanırım ankastremizdeki Reglet’e doğrudan gelip bakacaklar değil mi? Bunu biz yapmak istiyorduk. Zor olacaktı. Bir kereseinde şahsen yapmıştım: Dört kat aşağıya merdiven, uzattığımız elektrik kablosu, dizüstü bilgisayar ve modemle gitmiş, doğrudan test etmiştik. Sanırım gelen ekipte ACTERNA cihaz sayesinde bütün bu eziyetlere gerek olmuyor.

Not: Modemimizden bir günlük istatik değerlerini takdim edeyim: https://paste.ee/r/ZXHTA

1 Beğeni

Yerinde destek ekibi kurulum ekibi mi oluyor ve TT altyapısı olduğu yerlere geliyorlar mı ?

Acaba YAPA Profili’nin değiştirilememesi problemimizin TurkNet sisteminde olduğunu mu işaret eder?

Not: “Yerinde Destek Hizmeti”, İŞ İletişim Paketi abonelerine ücretsizmiş.