Gelmek bilmeyen Gigafiber

İstanbul / Gaziosmanpaşa / Barbaros hayrettin paşa mahallesinde 2 adet ayrı sokaklarda aboneliğim bulunuyor bunlardan bir tanesine bu ayın başında kutu geldi ve hat verildi ancak eve bağlanmadı talep kaydı oluştururken bir iki hafta içerisinde evinize bağlantı yapılır dendi ama o gün bugündür ne gelen var ne giden. diğer evim bir sokak aşağıdaki ona da geçtiğimiz haftada kutu takıldı hemen talep oluşturayım dedim gecikmesin ama o da ne! sadece kutu takılmış (ki emanet gibi dokunsan düşecek) bir kablo bağlantısı yapılmamış ne zaman yapılır diye bilgi almaya çalışıyorum tek duyduğum şey yoğunluk var bekleyeceksiniz oluyor.

aynı mahallede arkadaşımın evine kutu takıldıktan 2 gün sonra hat verilmişti ama olay ya tamamen şans ya da şu sıralar ciddi yavaşlama mevcut.

Gigafiber geldi diye sevindik ama sevincimiz hevesimiz kursağımızda kaldı.

1 Beğeni

Merhaba, büyük ihtimalle çok fazla talepten dolayı dolapları yerleştirip gitmiş olabilirler.

Arkadaşlarınız şanslı fakat size başlamayacaklı anlamına gelmiyor.

Bana sorarsanız bir kaç gün veya hafta beklemenizde fayda var.

Gaziosmanpaşa / bağlarbaşı mahallesine gigafiber çalışması varmı ?

Bu gece saat 02:00 - 06:00 arası 4 saat sürecek çalışma varmış Barbaros da. Ben de hürriyet de oturuyorum ve yeni abonelik için başvurdum dün ekip geldi sinyal yok. Yarın büyük ihtimalle çözülür gibime geliyor

beklemekten başka çare yok zaten hocam ama keşke daha net bilgiler verebilseler.

@cmay60 aha önce saha elemanları ile karşılaştığımda tüm mahallelere hatta tüm istanbula geleceği söylenmişti yapıyorlar gördüğüm kadarı ile muhakkak size de yakında gelecektir.

@GamerAyk hadi inşallah :slight_smile: sen gigafiber mi bağlatıyorsun yoksa normal mi?

Gigafiber kabloyu döşediler ama işte sinyal gelmeyince kaldı. Sizleri bekliyoruz :sweat_smile:!

1 Beğeni

Az önce TurkNet yetkilileri ile görüştüm annemlerin ev için randevu oluşturduk yarın bir aksilik olmazsa gelip bağlayacaklar darısı benim evin başına inşallah arada bir sokak var ama bakalım.

neyse annem ve babam çılgınca gigafiber ile sörf yaparlar artık :rofl:

1 Beğeni

Lafın gelişi tüm İstanbul demişlerdir muhtemelen :sweat_smile: Telekom bunca yıldır yayamadı (çok farklı sebepleri olsa da), o yüzden çok makul gelmiyor. Ama velev ki yayacaklar, 3-4 seneyi bulur gibi geliyor bana. 2022 ve sonrasındaki yıllarda, diğer şehirlere de gidecekler ve zamanla artacak bu şehirler. Bu bağlamda, yayılım hızının yavaşlayacağını düşünüyorum. Tabi, altyapı elemanlarında kapasite artışına giderlerse o başka. Söz konusu TurkNet olunca ve fiberi havai çektiklerini göz önünde bulundurunca, insan imkansız diyemiyor :hugs: Size de hayırlı olsun. Mükemmel hizmete yakında kavuşursunuz. Ben de Sultangazi/Zübeyde Hanım’dayım. Darısı başımıza artık.

Sende arada girersin :smiley:

Bana da sinyali vermişler yarın akşam üstü randevu yaptık. Darısı herkesin başına

@Alas şimdi daha enterasan bir şey söylicem TurkNet fiber kabloları döşerken aynı zaman da TTNET de fiber döşüyor yani şuan apartmanda hem TTNET var hem TurkNet fiber var sıkı dur şimdi efsane geliyor Hurriyet mahallesinde yani yan mahallemiz Turksat çalışanlarını gördüm onlar da kablolama yapıyorlar :slight_smile: abi insan sormadan edemiyor bunca yıldır neredeydiniz hayır madem geldiniz neden ayrı ayrı geliyorsunuz ulan anlaşın hepiniz komple ülkeye yayılın işte.

@CKLasT kesinlikle gelir gelmez gidip bi speedtest yaparım sahfdhfi :rofl:

@GamerAyk süperr hadi sana da hayırlı olsun :star_struck:

2 Beğeni

Valla bu saatten sonra kim gelirse gelsin! Kimse bana 100 TL ye 1000 mbps simetrik İnternet veremeyecek. O yüzden anlamı yok benim için😈

2 Beğeni

Ülkemiz şaşırtmıyor gerçekten :rofl: :rofl: Damlamamış, sular seller akmış desene :grinning: Seç beğen al :grin: Altyapısı yok çoğu insanın, adsl yaygın genelde. Bir yere 3 altyapı birden gidiyor kahkaha attım gerçekten. Rekabet için onlar girdiyse biz de girelim mi diyorlar ne yapıyorlar anlamadım. Bu yatırım tercihleri enteresan gerçekten. Geçen sene Telekom ve Kablonet yani Turksat, Sultangazi/İsmet Paşa, Cumhuriyet vs öyle girmişler Gop sınırından. Çoğu yerde dairelere kadar fiberleri getirip, kapıların oraya asıp bırakmışlar :rofl: Bir anda projeler iptal edilmiş. Arka planda neler dönmüş bilmiyorum. Adsl/vdsl karışık sürünüyor insanların çoğu. Şaka gibi gerçekten. Gaziosmanpaşa’ya inanılmaz bir yatırım var. Nüfusla doğru orantılı muhtemelen. Sultangazi’nin de Gop’tan aşağı kalır yanı yok. Komşu ilçeler zaten. Umarım bize de gelir 2022’de. Speedtest’ini merakla bekliyorum. Paylaşırsan beni de etiketle lütfen. Kullanamıyoruz bari görelim :pensive:

1 Beğeni

Bu adres, planlarımız arasında bulunmuyor.

Arkadaşlar bugün ekip geldi kurulum yaptı ama hız testi yaptığımda 93 felan çıkıyor aktif olması zaman mı alıyor gigafiberin? yoksa bir aksilik mi var? son olarak online işlemlerden iletişime geçmek istedim ama “bize ulaşın” kısmı pasif edilmiş bulamadım iletişim kurma yolunu mecbur buraya yazıyorum :slight_smile:

93 mü? :fearful: GigaFiber olduğu halde mi? Bence düzelir diye düşünüyorum. Test sinyali olabilir

güncel rakamlar bunlar ama evde değilim akşam ya da yarın gidip yerinde kontrol edicem :blush:

3 Beğeni

ooo hayırlı olsun :clap: Zamanla daha da düzelir. Hizmet yeni aktif oldu. Gerekli testler, kontroller ve ayarlamalar yapılacaktır. Tamamlandıktan sonra olması gereken yerlere çıkacağını düşünüyorum. Bu internetle güneş batmaz vallahi :sweat_smile: Hayır, ağlamıyorum… Yalnız kafama takılan bir şey var. GigaFiber testlerini forumlarda veya Youtube’da paylaşan insanların download hızı, upload hızlarında hep daha düşük. Mesela down 700 up 940. Uploadlar sürekli sınırda geziyor, download hızlarında hep bir kayıp var. Acaba neden kaynaklandığı bilinebilir mi? Kablolu/kablosuz bağlantı, işlemci, ssd, router vs bunların hepsi etken biliyorum. Ama kullanıcı çok güçlü bir pc sahibi olup, kablolu bağlantı ile testleri gerçekleştirse bile, yine de hızlar eşit seyretmiyor. Dünyada da böyle, sadece TurkNet’e özel değil bu arada.

1 Beğeni

düzelir düzelir ondan yana şüphem yok zaten burası annemlerin evi genelde mobil ve tv’den kullanılıyor net onlar için çokta önemli değil. önemli olan benim ev oraya bir gelse ahh :smiley:

bu arada aşağıda paylaşacağım görüntü bir üst sokağımda olan arkadaşım değerleri.

4 Beğeni