Gelin bu zam gerçekten fazla mı az mı düşünelim

Bir anda %50 oranında zam gelince her şey batmaya başladı. Olay biraz da psikolojik :slight_smile:

Zaten özellikle üstteki yorumumda örnek olduğunu belirttim.

Ben şu an TurkNet’te çok az (belki %1 bile değil) kişinin ADSL olarak halen hizmet aldığını düşünüyorum.

Şu an fikir ayrılığı yaşayan kişi profilleri 35-75-100 ve 1000mbps arasında.
16mbps hizmet alıp TurkNet kullanan dediğim gibi çok kişi yoktur diye düşünüyorum.

Maliyetlerini bilemem, bilemeyiz eski Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kurmuş Bey zaten hep maliyetler aşağı yukarı aynı demişti.

Bende şöyle bir fikir sunayım o halde (benimki sadece fikir, elbette büyük hesaplamaları, planları tahmin edemem yönlendiremem) GigaFiber’in yaygınlaşması adına 1000mbps GigaFiber hizmeti biraz daha pahalı tutup (Örneğin 200₺) o aradaki 60₺ farkı da GigaFiber’i yaygınlaştırmak adına bir yatırım fonuna dönüştürebilirler diye düşünüyorum.

Sadece fikir…

2 Beğeni

Hocam gerçekten biraz sakin olsan iyi olacak, gerçekten bu konuda çok sinir stres yapmışsın sanırım.

Bugün Facebook reklamlarında x firmanın (yerleşik altyapı sahibi) 100mbps fiber 139₺ reklamını gördüm ve düşündüm.

Tamam iyi hoş 100mbps fiber/vdsl, 2 senede taahhüt.

2 sene aynı fiyatı ödeyeceğim çok güzel ancak herhangi bir sorun oluştuğunda, evimi taşıdığımda (aynı hızı alamayacağım yerler olabilir), herhangi bir sorun yaşadığımda 2 sene taahhüt kumarını oynamış olacağım. Beni kendilerine muhtaç bırakacaklar diye düşündüm ve hiç gerek yok diyip TurkNet’e devam ediyorum şu an.

Bunun yanısıra diğer firmalarda bol bol 99.90₺’den reklam basmaya başlamışlar ancak maksimum 4-5 ay sonra onlarda mecburen bu zammı yapacaklar.

En iyisi akıllı ve sakin kafayla düşünüp karar vermek.

Burada kimseyi kırmanın, üzmenin, iğnelemenin manası ve karı yok. (Yine de sen bilirsin.)

1 Beğeni

Ama şöyle bir şey de var ben mesela 100mbps 100tl olarak mantıklı buluyordum ya da diğer daha düşük hız alanlar da taahhütsüz olmasından dolayı tercih ediyordu ama biranda 40 tl zam gelince fazla oldu 20 tl olsaydı yine istemeyen taraf olacaktı ama bunun doğru olduğunu savunanlar da olacaktı çünkü sadece TurkNet zam yapmadı bu yıl benzin elektrik doğalgaz su hepsi zamlandığı için tüketiciler de nerden tasarruf yapabilirim diye düşünmeye başladı belki de adamın internet için ayırabileceği max para 100 tl dir o yüzden bir şey dememiştir ama şuan 140 olunca bunu veremem diyordur artık tüketiciler de daha ucuz olanı tercih edecekler ve dolayısıyla daha düşük hızları şöyle yani bmw ye binmek yerine tofaşa binmek gibi (gerçi artık o bile zor ama).

1 Beğeni

Güzel detaylar bunlar.

Bu bahsettikleriniz varsa çok iyiymiş, taahhütsüz hizmet ile neredeyse eşdeğer.

Bu da TurkNet’te yaşadığımız birçok sorunun belki de yerleşik operatörde yaşanmayacağını belirtiyor.

Çok iyi bir yönetmelik/düzenleme ancak ne kadar uygulanabilecek?

Paket hızının %75’i diyorsunuz, arıza var diyorlar, kapasite yetersiz diyorlar mbps’ye kadar diyorlar ve geçiştiriyorlar.

DİPNOT: Kesinlikle ben TurkNet’i ve yaptığı zammı savunmuyorum.

Hah işte benim 2. bahsettiğim düşüncedeki kişi sensin.
Kısmen mantıklı da olabilir.

Fazlasıyla haklı :clap:t3::clap:t3::+1:t3:

1 Beğeni

TurkNet çalışanlarına da %40 zam yaptıysa sonuna kadar destekliyorum bu zammı.

Asgari ücrete zam geldi ya hemde yüzde 50 oranında. :roll_eyes:

Youtube da bir kaç söyleşisine denk gelmiştim benim tavırları yok ankastreden sonrası bizi ilgilendirmez vs sinir bozucuydu turknetin sayfasındaki modem kurulumu bazen kullanıcıya yetmeyebiliyor (ki düne kadar bende öyleydim) bana biraz havalı bir karakter olarak geldi siz sevmiş olabilirsiniz Göksel hocam birşey diyemem fakat gittigine üzülmedim

1 Beğeni

Hocam zevkler ve renkler meselesi 3.5 yıl önce ozaman lar Göksel bey sosyal medya üzerinden destek veriyor saolsun Asus modemimin kurulumuna yardım etmişti Sinan beyin mantıgı üzerinden ilerlersek biz ankastreden kabloyu bagladık sen ister kullan ister kullanma noktasına geliyor bence çok mantıksız dı söylemi birde gerçekten söyleşideki tavırların dan hoşlanmadım

2 Beğeni

Her videosunu severek izlerdim hala bazen izlerim sempatik bir kisiydi bende tanismak isterdim

1 Beğeni

Mantıktan ziyade olan bu. Birde 3-4 TB kullanan ile 100gb kullanan mantığındada aynı. O yüzden kademeli tarife ve kotalı paket bile satılabilir. Ben bir ara 12 adsl destekleyen hattıma 200gb kotalı 45 TL netgalaksi almıştım. Altyapı kötü olduğundan istesemfe kullanamıyormudum. Şimdi vdsl 70mbit. 4k sabah akşam netflix 700 gb geçemedim. Niye 5-6 tb indiren kişinin internetini ben karşılayalım.

1 Beğeni

Sevgili internet sever arkadaşlar, TurkNet ticari bir işletme. Her işletme gibi kârını maksimuma çıkarıp varlığını sonsuza kadar korumayı amaçlamak zorunda. Artan maliyetler, yükselen kur vs bunlar işin ikna kısmı. Elbette maliyetlerin arttığı herkesçe malum. Ancak bu kadar yüksek zam oranının nedeni belirsiz olan piyasa şartları. Eğer güvensiz bir ortam varsa kâr oranlarının aşırı yüksek olması gerekir.
%40 zammın başka bir açıklaması yoktur. Zira maliyet dediğinizde iktisatta bir sürü maliyet unsuru vardır. TurkNet kullanıcı dostu tavrıyla ciddi bir abone sayısına ulaştı. Bu sayıya ulaşırken sabit ve marjinal maliyetlerinde ciddi bir artış olmadı. +1 Abonenin maliyeti sıfıra yakın. Artan abone sayısının getirisi maliyetleri karşılayacak düzeyde. Ancak zammın %20 yerine %40 yapılması hissedarların yaşam standartlarında değişiklik olmayacağının garantisini vermek içindir.
Buna ek olarak bazı arkadaşlar “benden buraya kadar” gibi açıklamalarla ayrıldığını bildirmiş. Emin olun bu zamlardan önce ne kadar abonenin ayrılacağı, bu fiyatla gelecek abone sayısı vs. bunlar hep hesaplı. 50 aboneden 14 tanesinden fazlası gitmeden de fiyat politikası başarılı olmuş demektir.
Sonuç olarak, biz nasıl istediğimiz zaman istediğimiz yerden hizmet alabiliyorsak, TurkNet’te istediği zaman istediği fiyata internet satabilir.

3 Beğeni

İnsan dediğin 1 hedef belirler bu belirledikleri ilk hedef kendisine en çok zarar sağlayandır. Burada gözle görünen tek 1 hedef olduğu için herkes ona karşı savunmasını alıyor. Ama asıl burada zarara uğrayacak kişiler şu an TurkNet 'e karşı savunmada olanlar olacaktır. Ne demiş büyüklerimiz beterin beteri vardır. Olmadı ummadık taş baş yarar… Ya da güvendiğin o dağlara kar yağabilir. Bu örnekler çoğaltılablir… Türknetin şu an zam uygulaması cesaret isteyen 1 iştir açıkçası. TurkNet bizim rengimiz bu dedi. Artık türknetten korkmaya gerek olmadığını da söylüyor böylelikle. Asıl korkulması gereken o konuştuğunuz sağlayıcılar. Tt zaten zam yapmasa bile benim için şu an aşırı zararlı firma… 35mb neti bana 142tlye sunacağını söylüyor tam 35tl zam 1 daha üstüne zam yaparsa tam … oluruz… Bu Türknetin zam oranı söyleyeyim size en fazla %10 dur diğer operatörlere karşı pahalılığı… Bu arada 35mb internetim var.

1 Beğeni

Maalesef hayat pahalılığı giderler kesinlikle doğru bunu hayatın her alanında yaşıyoruz fakat genele bakılınca düşünceniz yanlış şuanda aktifde bir çok firma var sonuçta hepsi türk telekom altyapısı üzerinden veriyor eğer bir zam yapılacaksa bu diger firmaları bekleyerek yapılmalı oranları ona göre seçilmeliydi ek olarak genel anlamda bakınca bu zam çok çok fazla giderleri tek bir kişi üzerinden bakmayın ama bu zamlarının özellikle son 2 yıldır üst üste gelen zamların en büyük nedenlerinden biride türknetin el değiştirmiş ve asıl özü olan müşteri odaklı odağından maalesef sapmış olması zaten insanlarda buna üzülüyor ve isyan ediyor ben 95 mb kullanan biriyim zaten benim için TurkNet fiyatı iyi ama ben diger kullanıcıların hakları için bunu söylüyorum…

3 Beğeni

Tekrar diyorum şu an zam yapması cesaret isteyen 1 hareketti. TurkNet fırtına öncesi rüzgarını savurdu diğerlerinin aksine sırada onlar var bu fiyatların değişmeyeceğine ben asla inanmıyorum… Ama ben aranıza hertürlü katılmaya kararlıyım. 140tlye 35mb var 140tlye 75mb var ki ben bunu yükseltmek için icraatlara başladım. 100 ile aranıza girmeye niyetliyim.

Cesaret?
Ne cesaretinden bahsediyorsunuz. Şu an ki konjonktürde zaten Turknetin yaptığı zam geç bile kalınmıştır.
İnsanların tartıştığı konu birincisi zam tutarı değil zam oranı.
İkincisi adil mi?
40 TL çok bir tutar değildir ama %40 yüksek bir orandır.
Her yıl sonunda ülkemizde büyük şirketlerin bilanço açıklarını kapatma isteminden kaynaklı zaten kur değişimleri olur.
Zam yapabilirsin. Nasıl bu aralar her gün petrolün varil fiyatından kaynaklı benzine ve motorine zam geliyorsa(güncelleme yapılıyorsa) TurkNet madem giderlerinin arttığından bahsediyor, o zaman dönem dönem bu zammı yapabilir. Yani bir anda %40 koymak yerine Kasım , Aralık diye 10 ar lira koysa anlarım. Derim ki zaten ortalık karışır.
Benim en çok eleştirdiğim nokta tek fiyat politikası. Adil olması için paket paket yapması daha uygun olur diye düşünüyorum.
Nihayetinde 8 Mbit Adsl alan ile 100 mbit fiber yada vdsl yada gigafiber alanı aynı keseye koymak zararlı olur.
Zararı da düşük hız alanlardan başka iss ye geçmesi
Tabi Turknetin bu durum umrunda değilse yapacak bişey yok

1 Beğeni

Şuan için ortalık sakin görünebilir fakat büyük bir pasta var iss dünyasında TurkNet bu pastada sadece bir dilim haziran ayında taahütlü yada taahütsüz firmalardan her hangi biri turknetin yeni fiyat politikasının altında bir bedel ile yoluna devam ederse bugün uygulanan fiyat politikasını savunan arkadaşlarla tekrar konuşuruz bu kadar hayat pahalılıgının içerisinde %40 zam yapmak kendini her seferinde kullanıcı dostu olarak lanse eden bir firmaya kesinlikle yakışmadı ha 50 kişiden 15 tanesi gider kalan 35 zaten maliyetimi karşılıyor giden gitsin banene gibi bir zihniyet söz konusu ise o da apayrı bir konu kimse kimseyi kandırmasın sırf TurkNet gigafiber yatırımını arttıracak diye kullanıcıya %40 zammı dayatması hiç bir şekilde kabul edilebilir birşey degil

1 Beğeni