FTTB to FTTH Dönüşümü Hakkında

Merhabalar

Yaklaşık 4 aydır Türk Telekom fiber hattı üzerinden TurkNet aboneliğim mevcut.

Binamda FTTB sistemi mevcut.

Bu sistemi FTTH sisteme dönüştürme için ne yapmamız gerekiyor?

Ek bilgi: FTTB sisteminde hız fiziksel olarak 94mbps üzerine çıkmıyor ancak FTTH sisteminde, daha geleceğe yönelik bir sistem olduğundan hızlar 100 mbps nin üzerine çok rahat çıkabiliyor.

Merhaba, FTTH’ye geçmek için Telekom’a müracaat edin dairenize kadar FİBER’i çektirmeyi talep edin eğer yapmazlar ise kendiniz elektrikçi yardımıyla FİBER optik kablo satın alıp yapabilirsiniz.

Ben FTTH deyim max gördüğüm 97Mbps oldu. Normali 94 - 95 Mbps.

FTTB çok rahat 100 un üstüne çıkar

Hocam, fttb sistemde kabindeki switchler genelde 100mbps portlara sahip oluyor. Ama FTTH sistemdeki gponlar genelde gigabitlik cihazlar oluyor ve 100 üzeri hızlar görülebiliyor. Yani limit fiberde değil switchlerdeki portlarda.

3 Beğeni

Siz de tt nin yaptığı limitlemeye takılmışsınız. Normalde ftth sistemde hız testinde 125mbps civarı çıkması lazım.

Gpon cihazını vs nasıl halledeceğiz hocam?

1 Beğeni

Bu konu ile ilgili destek kaydı açtım fakat bir işe yaramadı.

Türktelekom veriyor.

1 Beğeni

Başvurmasına başvururum da Türk Telekom müşterisi olmadığım için beni dikkate almazlar gibime geliyor.

Denemeden emin olamayız. Türktelekom çalışanları ile bir konuşun.

2 Beğeni

TT politika gereği neye karar verdiyse onu değiştirmek zordur. İmza vs ile de olacak bir şey değil. 5m’ye bile vdsl varken fiber vermiyor. FFTB’yi FFTH’a çevirmez. Hatta şöyle Cat kablo döşeli iken FFTB vermek varken FFTH verdiler. Cat umurlarında olmadı. Politika gereği o bölgeye onu yapmaları gerekiyordu çünkü. Yine de deneyin. Sonucu yazın lütfen.

1 Beğeni

Merhaba.

Dediğinize kesinlikle katılıyorum. Yasaklar kalktıktan sonra bir şansımı deneyeceğim.

Sonucu buraya mutlaka paylaşırım.

1 Beğeni

merhabalar, ben de evimde superonline nın fttb sini kullanıyorum. Sonuç alabildiniz mi?

1 Beğeni

Merhaba.

Hayır, TT sadece ftth dönüşümü olursa sizin binanızı önceliğe alırız dedi. Ek olarak hızım hala 94mbps. Bunun da normal olduğunu tutturdular. Diğer fiberler neden 120 alıyor diyorum cevap yok

1 Beğeni

Bende FTTH abonesiyim benimde hızım 94Mbps :smiley: Diğerleri nasıl alıyor bende bilmiyorum. 94 Mbpsye sabitlenenler olarak bunu düşünüyoruz.

Valla hocam TT bir haltlar yiyor ama anlamış değilim. Ben, baktım sallıyorlar TurkNet teki destek kaydını kapattırdım. Boşuna insanları yormaya gerek yok. Sağolsunlar baya uğraştılar.

Bende de aynısı oldu 3 kez TT ekibi geldi. Yormayalım artık insanlar dedim destek kaydında. Sonuç aynı 94 Mbps de tıkalı.

Sorunu söyleyeyim size. Türk Telekomun size vermiş olduğu Nokia marka ONT cihazı. Bu marka ONT cihazı hız limitli çünkü. Huawei ile değiştirmeye çalışın ama zor değişirler.

Bendeki cihaz cgi marka ve portları gigabit hocam. Türk Telekom ekibi bu durumdan habersiz oldupu için 94mbps neyine yetmiyor diyorlar.