Gerçekten fiber internet veren sadece TurkNet var. O konuda katılıyorum. TT vb 100 mbit fiber hız diyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. 100 mbit fiber hı alıyorum derseniz güler geçerler. Çünkü fiber internet 1 gbit dir.
Benim demek istediğim alt yapının düzgün yapılmaması ve sorunlara yol açacak olması. Hazır bu işe girilmişken sağlam bir temel ile yapılmalı. Yoksa gigafiber in fiyat uygun.
Fiyat konusunda TurkNet cazibesini yitiriyor böyle yaptığı için. En azınsan fiyatları senelik sabit tutmalı. Ben 10 ay peşin ödeyeceksem ne anlamı kald? Vdsl kullanıcısıyım. 1 ay sonra yeniden zam yapılıp yapılmayacağının garantisi yok. Zam yapmayacağız deyip zam yapılması insanları üzüyor. 40 TL zam yapılsa yine eyvallah diyeceğiz. Neredeyse yüzde 50 zam yapılmış. Geçen sene başındam ele alırsak yüzde 150.
Bana mesaj da gelmedi. Başka bir adres için altyapı sorgularken farkettim.
Açıklama da tatmin edici değil. Piyasa koşulları denmiş geçilmiş.
Sanmıyorum ama umarım olumlu bir güncelleme yapılır
Hızlı ve düşük maliyet için bu şekilde yapıyorlar Malesef öbür türlüsü imkansız gibi bişey. Buna bile belediyeler çok sorun çıkarıyorlar kaza kaza girseler hiç çekemezler. Ha bide bu belediye kazıları oluyor kablolar yer altında oldumu boyuna kabloları kopartıyorlar. Geçen yaşadık belediye yol çalışması yaparken yeraltı kablolarını kesmiş iki gün İnternetsiz kaldık. Ha yer üstünde de millet kasiyer. Şirinevler de geçen gözümün önünde vatandaşlar ağaç keserken gigafiber kablolarını kopardı. Yani nereden tutsanız elimizde kalıyor. En azından hızlı ve ucuz yolu seçmişler. Malesef mantıklısı da bu… Öyle bir ülkeyiz artık gerisini sen düşün. Kablolar ortalıkta ama düşünüp bunun mantıklı olduğunu görüyoruz. Ki dediğim gibi sadece TurkNet değil artık tt de aynı şekilde kablo çekiyor… Esenyurt’ta gördüm, Bahçelievler’de gördüm aynı şekilde. Kocasinan’da oturuyorum bizim mahalle de aynı şekil ilerliyor Türk Telekom da. Başka türlü onlarca yıl sürecek ülkeyi fiber ile donatmak. DermeÇatma bir ülkede ancak dermeÇatma iş yapabiliyorsun yani anlayacağın böyle durum. Dediğiniz gibi her yere yer altından altyapı çekmek için o kablolamayı taşıyacak kanalların önceden hazır olması gerekirdi…
Geçen sefer kızıp millenicom geçmiştim, sonra geri geldim ama bu sefer taahhütlü olarak superonline geçiyorum 100/20 fiber tv+ ile birlikte TurkNet parasına
TurkNet ilk zamanlarından beri, sade, anlaşılır, öngülülebilir, nisbeten ucuz, aboneyi önceleyen bir ISS idi fakat son 2 yıldır sanki içine şeytan kaçmış gibi imajına ters ne varsa yaptı. Yazık oldu. 1 aboneliği taşımıştık zaten kaldı diğeri.
Kendi gigafiber altyapısını yapmak için bu zamları yapması gerektiğini kendi ceo su bir röportajda açıklamıştı. Kusura bakmayın hiç kimse belki hayatı boyunca kullanamayacağı gigafiber altyapını finanse etmek zorunda değil. En azından benim açımdan öyleydi, bundan önceki zamdan sonra hemen aboneliği nakil ettirmiştim. İlk 1-2 ay biraz sıkıntı yaşadım, geçtiğim iss nin filtreleri ve ayarları mevcut kullanımımda sıkıntı yaptı, bazı ince ayarla TurkNet ayarında hatta bazı açıdan daha stabil çalışıyor. Geçmişte firma büyük hizmetler yaptı, ama son dönemler kendi fiber altyapısı derdine düşüp bunu Vae müşterilerinden finanse etmeye başladı, gerçekten üzücü.
Yıllarca vdsl kullanan biri olarak en son millenicom kullanıyordum ilk bağlattığımda 80 85 mb hızları görüyordum sonra 60 ın üzerine çıkamadı hiç ve 180 tl ödüyordum.Gigafiber altyapısı gelince direkt abone oldum.1 ay oldu TurkNet’e geçeli 139 tl olan faturam 2 ay sonra 229 tl olacak.Açık konuşayım şu zamana kadar aldığım internet hızından çok memnunum.180 tl 60 mb hıza veriyorsam 229 tl 1000 mb hıza her türlü veririm.Evet zam oranı çok,daha kullanıcı dostu bir zam yapılabilirdi ama aldığım hizmetin karşılığı bana göre çok değil.
“Hiçbir yerde fiber alt yapı çatıdan çatıya aktarılmıyor.”
Bu yanlış bir ifade. Osmangazi/BURSA’da bazı binalarda çatıdan çatıya bağlanan GigaFiber görebiliyoruz.
İşin komik kısmı, bağlanan çoğu kutuda bir tane bile kullanıcı yok.
Vodafone ve süperonline fiyatları zaten çok daha ucuz değil. 8-16 paketlerde belki olabilir. Milenicom Vs gibi operatörler de taahüdsüz ama daha uygun ifadesi için dedim. Onlarda taahhüdsüz ve kısa zamanda onlarda da zamların gelecektir.