Fibere Komşu Engeli

Selamlar, Ben twitch te partner yayıncıyım. 1 ay önce internet üzerinden sorgulama yaptığım zaman adresimde gigafiber olduğunu gördüm ve yan komşum 3 ay civari süredir kullanıyormuş. Ancak benim bundan haberim olmadı. Haberim olmamasının sebebi Ana Hub ın yan komşumun binasına kurulması ve onunda sokakta başka hiç bir binaya internet geçişine izin vermemesi. Bende kendisi ile gerekli görüşmeleri yaptım ancak bir sonuç alamadım TurkNet le görüştüm siz konuşun diyorlar ve hiç bir sonuç alamıyorum. Süreç çok yavaş ilerliyor. Bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz ? Şayet binadan binaya değil önce elektrik veya telefon dreğine oradan benim binama gelebilir bu tarz çözümler yapabiliriz diye düşünüyorum. Online işlem merkezine konu ile ilgili kroki çizdim konuyu anlattım dönen olmadı saha ekipleriyle konuşuyorum ancak onlar siz konuşun gibisinden diyorlar. Adamın kapısına mı dayanayım küçük bir kablo geçecek diye. Mahalledeki en problemli adam. Kutuyu oraya koyarken neden kendilerine bilgi verilmedi mi ? Bana bu konu hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum. Hizmet numaramı ve destek kaydı numaramı aşağıya bırakıyorum umarım yardımcı olursunuz ve bende yayınlarımı TurkNet kalitesiyle zaten süper yapıyorum ancak daha da iyi olacağını sizde biliyorsunuz. Bu arada 3 yıllık TurkNet kullanıcısıyım.

Müşteri No : 1349934

Destek Kaydı Numarası : 57366360

1 Beğeni

O nasıl iş yahu, ne hakla engel olabiliyor, her bina içinde bi optik bölücü siyah kutu konur, binalar arasına da ofdk kutuları, ana hubtan kastınız ne anlamadım :face_with_raised_eyebrow:

Güncel olarak konuştuk komşu ile tekrar, buraya kutuyu koyarken bana mı sordular ? Gelsinler kaldırsınlar o zaman gibisinden tavır sergileniyor şuan. Ne yapacağımı bilmiyorum. Şayet verilen bilgi oranın üzerinden 20 binaya dağılacağı ancak izin vermediği için tüm komşular mağduruz. Gerekirse bizim binaya koyun kutuyu buradan herkese verin, problem yok. Ancak keşke kişiye bunun bilgisi verilseydi süper olurdu. Elinizden gelenin en iyisini yapacağınızdan hiç şüphem yok. Teşekkürler.

İlginçmiş gerçekten

Belki “kediler” tarafından onun da bağlantısında problem oluşur, TurkNet ekibi gelir ve durumu tüm sokak için uygun olacak şekilde düzenler? :slight_smile:

TurkNet ekipmanları hiçkimsenin tekelinde değildir. Haliyle böyle bir tavır sergileyemez. Umarım en kısa sürede yaşadığınız trajikomik durum düzelir.

1 Beğeni

Bende gülüyorum duruma güldükçe şaşmamak elde değil açıkcası ancak yapacak bir şey yok sesimi TurkNet gigafiber ekibine duyurmam lazım ki 3 aydır gelen hizmeti bir an önce alayım

Hocam sistem şöyle bulunduğum bölgede, ortak bir binaya kutu koyuyorlar ve onun üzerinden 20 tane binaya dağıtım sağlıyorlar aynı elektrik direkleri gibi. Bunlarda gigafiber alalı 2-3 ay olmuş tesadüfen internet üzerinden sorguladığım zaman gigafiber desteklediğini gördüm bölgemin, başvuru yapınca gigafiber ekibi geldi ve konuştuk ikna edemiyoruz o yüzden gelmiyor. Yoksa 10 metre kablo atıp aynı gün sinyaliniz aktif olur dediler. Gigafiber ekibi siz konuşun dediler biz konuştuğumuz zaman ise bu benim sorunum değil sizinde kapınıza kazıp getirsinler. Bana mı sordular buraya koyarken istemiyorum ben isterlerse gelip kaldırsınlar gibi serzenişlerde bulununca bende gigafiber ekibine dönüş yaptım. Olay kısaca bu şekilde

1 Beğeni

Meerhaba bağlı bulunduğunuz belediyeye cimer üzerinden ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU ve ERİŞİM VE ARABAĞLANTI YÖNETMELİĞİ gereği, ara bağlantıyı sağlamakla yetkili Türknetin bina adresini vererek bina sahibi tarafından engellendiğini. Gereğini bina sahibine bildirimini ve bağlantı kurulumunun icrasını talep ettiğinize dair bir yazı yazın

5 Beğeni

Adamla konuşmamışlar mı bakın bunu yapıyoruz böyle böyle olacak diye

Böyle 1 olayı başkası da yaşamış ve mahkemeye kadar ilerlemiş vaka oldu… Kişi bina sahibiyse ayıptır söylemesi donunuza kadar alabilir :smiley: O kabloları oradan söktürmeniz size daha çok faydalı ama mümkün mü bilmem… Böyle insanlarla kesinlikle uğraşılmaz. Ya da başka yol isterseniz o adamın kendini belaya atması ve içeri sokmanız olacaktır :smiley: Yolu da basit onlarca kişiyi yanına toplayın bu dediklerini yüzüne vurup ondan utanç duydunuzu senin gibi rezil insan olmaz olsun gibi psikolojik baskı uygulamak ve o kabloları kopartmasına neden olursanız :smiley: Kısacası dinsizin ilacı imansızdadır :smiley: Olurda huyu değişirde izin verirse daha iyi olur. Ama bu olur mu konu sahibi daha bilgilidir diye düşünüyorum.

Kutunun mülkiyeti o kullanandaysa yapacak bir şey yok. Yok eğer TNN’de ise zaten muhatap o adam değil. Çünkü bunu baştan düşünecek olan kurulum yapan firmadır. Burada anlaşılan kurulum yapan firma günü kurtarmış bırakmış.

1 Beğeni

Yan komşum 3 aydır kullanıyor demişsiniz. 3 aydır gigafiber kullanan komşu mu size gigafiber gelmesine engel oluyor?

1 Beğeni

Hocam iyi demişsiniz ama bina sahibi gerekirse kaldırılsın dediği için bunu yapmamızın ne kadar bir önem teşgil ettiğini bilmiyorum.

Bilmiyorum. Söylediği şey şu buraya koyarken bana mı sordular isterlerse gelip kaldırsınlar ne diyeyim ki

Gerek yok dostum kavga etmeye neden kavga edelim TurkNet çözer bence

Aynen öyle eğer yasal bir durum söz konusu olsa idi benden önce TurkNet hallederdi diye düşünüyorum.

evet hocam, ana kutu onların oraya koyulmuş ora üzerinden 20 binaya dağılacak onlar kullanıyor şuan diğer binalara gitmesine izin vermediği için bu problemi yaşıyoruz.

o kablo bir şekilde koparsa belki farklı binaya koyarlar kutuyu, çok büyük bir mesele olmasa gerek.

2 Beğeni

bende anlamadım…madem ona geliyor ondan sonra o nasıl izin vermiyor; o komşu kim oluyor da devam etmeye izin vermiyor…ha onun binasına kutu koydurmaya izin vermez anlarım…hem kutu koydurup kullanıp hem devam etmesine izin vermiyorsa eğer TurkNet o binayı komple iptal etsin abonelik vermesin…

Şimdi bu kablolarda dağıtıcı kutularda binaların üstüne takılıyor. Binalar özel mülkiyet izin almadan takmaları sorun. Burada ev sahibi haklıdır.

Superonline mesela bu yüzden sokağı kazarak ilerliyor hep. Sokaklar belediye kontrolünde ama binalar öyle değil.

Mesela bende malum telekom kablo geçirmek istese izin vermezdim. Siz olsanız fiber altyapı talep ettiğinizde 5-10 mbps alan var haline şükret deyip yanından yollayan müdürlük çalışanı olan bir firmanın altyapısını binanızın üstünden geçirmek ister miydiniz?

Sorunlu dediğiniz kişininde illaki bunu yapmasına sebep olan bir olay vardır. İkna etmek için çabalamaya devam edin veya bir yol bulup o evin olduğu noktada kabloyu sokakta bir kazı yaparak bypass edin gitsin. Evler üstünden kablo yürütmek bu ve farklı sebepler yüzünden pek sağlıklı değil işte.

1 Beğeni