Fiber Kutu Kondu Daireme Kadar Gelmiyor

Selamlar, Arkadaşlar fiber optik kablolar çekildi daha sonra bugün itibarıyla kutu da kondu. Türk Telekom, TurkNet ve diğer sorgulama sayfalarında aktif olarak gözüküyor. Şimdi sorum şu;

Hali hazırda TurkNet VDSL kullanıcısıyım. Nasıl geçiş yapabilirim?
Daireme kadar kıl fiber olayını kutuyu koyanlara soramadım bağlantıları ve kablo işini kim yapacak?

Merhaba,
Altyapı aktif görünüyor ise TurkNet Online İşlemler Merkezi üzerinden paket değişikliği destek kaydı oluşturup fiber geçişi yapmak istediğinizi belirtirseniz Net Uzman ekibi en kısa sürede işlemlerinizi başlatacaktır. Fiber geçiş işlemleri tamamlandıktan sonra adresinize yönlendirilecek olan ekip dairenize kadar fiber kabloyu çekecek ardından kullanıma başlayabileceksiniz.

2 Beğeni

Selamlar, Baran daireye kadar kıl fiber çekecekler değil mi? Cat6 değil. Daireme kadar olan kabloyu TurkNet ekipleri mi çekecek.

Merhaba

Alt yapı aktif olduğunda geçiş yaptığınızda fiber kablo çekeceklerdir.

1 Beğeni

evet fiber kabloyu gelen ekip çekecek fiberi dairende sonlandıracaklar ve kurulumuda yapacaklar her şey onlara ait

Bilgilendirme için teşekkürler, daireme kadar kıl fiber olacak değil mi? + ONT cihazım yok onu nasıl temin edeceğim.

2 Beğeni

Herşeyi TurkNet halledecektir, siz sadece geçiş başvurusu yapacaksınız.

3 Beğeni

Anladım ya yanlış anlamayın, buradaki TurkNet ekibi biraz yetersiz gibi geldi bana. Daireme kadar kablo getirirken sıkıntı çıkmasın çünkü kutu bağlantıları henüz yapılmamış gibi görünüyor.
BKNZ:

1 Beğeni

Turk Telekom fiber alt yapısını Turk Telekom ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

2 Beğeni

Attığınız görselden gördüğüm kadarıyla fiber sonlandırma işlemleri yapılmış başvurunuzdan sonra daireye kadar kablo çekimi için hazır durumda.

2 Beğeni

Evet ama içindeki ufak siyah kutuda herhangi bir bağlantı yapılmamış ve daireme kadar kablo gelmiyor. Sadece dışarıdan bina içine gelen turuncu kabloları soyup bırakmışlar bu aşamada evime kadar kabloyu hangi firma getirecek TurkNet abonesiyim.

Ben de bunu merak ediyorum. Burada bağlantı sonlandırma işlemi daha yapılmamış gözüküyor tahminimce. Bu aşamada evime kadar fiberi hangi ekip getirecek acaba kutuyu koyan arkadaşlara soramadım da.

Türktelekomun dolabı yanılmıyorsa gelen ekip zaten gerekli işlemleri sağlarlar muhtemelen yani dolaptaki işlemleride gelen ekip yapacaktır büyük ihtimalle yani türktelekom ekibi.

1 Beğeni

Fiber alt yapı hangi internet servis sağlayıcısı aitse onun ekibi geliyor. TurkNet gelmiyor.

Kutuyu koyup gittiler hocam soramadım da sabah erken diye.

He bunu öğrenmek istiyordum hocam :slight_smile: Altyapı Türk Telekom’a ait. O halde Türk Telekom ekibi gelip daireye kadar sonlandırma yapacak.

2 Beğeni

Kesinlikle evet hocam. Şuan bizde sizin attığınız görseldeki gibi bir işlem yapılmadı. bunu Türk Telekom ekibi yapacak değil mi?

Yöneticiye veya tarafımıza dediğiniz gibi ve daha önce internette denk geldiğim rulo şeklinde olan o daire içine girecek bir kablo bırakmadılar.

Merhaba @SineQ, tüm süreç için yaşanacak durumların takibi için taze kan olan @BLackOwL sizinle bir link paylaşmış.

Daha yeni FTTH geçiş süreci yaşadı. Örnek olabilmesi açısından bir göz atın derim.

Teşekkürler @BLackOwL

1 Beğeni

konunuzu özetler şekilde okudum ta ki benim durumuma gelene kadar. Benim duruma gelince dikkatli dikkatli okudum. Sorum şu hocam size? Aşağıdaki kablo bağlantıları ve dairene getirilen kabloyu hangi ekip yaptı? Türk Telekom mu? TurkNet ekibi mi?

@BLackOwL Peki TurkNet’e başvuru yaptığınız halde mi Türk Telekom gelip bağladı. Günlük 20 mesajım doldu da :slight_smile: