atlatmak mümkün değil büyük ihtimalle, dediğiniz gibi tanım yapılması gerekiyormuş, ama bu işle ilgilenen biri vardır belki buradaki yetkililer arasında aydınlatır bizi, neden yapılmadığını söyler ya da hiçbir zaman mı mümkün olmayacak bu durum bilgilendirir bizi.
sizdiniz yine galiba bir arkadaşınız superonline’da çalışıyormuş kendisi yapmış tanımını ont’siz kullanabilmiş, bir şekilde mümkün yani bu durum. ama yapmak istemeleri ya da adım atılması gerekiyor.
baya zaman ayırmışsınız bu konuya sanırım, sağ olun bilgiler için.
eğer olumlu bir cevap alırsak tanımlamayla ilgili bahsettiğiniz modülü tedarik etmeye çalışırım.
bir iş yapılabilecek en sade haliyle yapılmalı bence bunun yolu da bu modüllerden geçiyor şu an için sanırım. daha önce gpon router paylaşmıştım bi tane o çeşit bir cihaz kullanmak mümkün olsa modüle de gerek kalmayacak aslında ama onun çalışma mantığı nasıl acaba.
birisi bunun için de kullanılamaz demişti o zaman ama net olarak bilemiyorum.
Maalesef düşündüğünüz kadar kolay bir durum değil. Burada yok o kimlik yok bu kimlik diye yazılmış. 1 senedir uğraşıyorum. 1 tane yapan. sahibinden’de ilanı var. İstersen o routerı al bi de rica et. Superonline isen tanımlatır belki. Ama hiç sanmıyorum.
Mac klon o klon yok id yok bişi değil olay. Daha derin.
Dileyen SFP’lerimi satarım. Tanesi 1.750TL. Uğraşmak isteyen uğraşmaya devam edebilir.
Alın size AUTH , gerisi yok. AUTH olmak kolay. Bir forumda Huawei ve Nokia ont 'lerde seri no yazarakta auth olduğunu gördü arkadaş. Bu çıkarımla hem fikir olduğumuz konu auth sistemi sadece SN gibi gözüküyor.
hocam peki siz TurkNet’ten ya da başka operatördeki yetkili birinden destek aldınız mı hiç. sistemin bu şekilde çalışmamasıyla ilgili bir açıklamaları oldu mu?
Hiçbiri destek vermez. SUperonline’a geri dönüş yaptım. Eve gelen eleman kurdu kaçtı. Bal gibi yapar ama yapmak istemezler. ONt den ethernetini tak devam et.
OMCI tanımlamalarını uydurmak lazım. Son deneyeceğim şeyde bu olacak. Elimdeki cihazlar birçok OLT’ye göre de profilleri mevcut.
Hiç bir iss izin vermeyecek bunlara. ISS operatörü yada saha çalışanı kendine çalışabiliyor. Sıkıntı yok.
ben çözerim denemek isteyen varsa gpon’larım satılıktır.
Superonline altyapım. Kendi verdikleri cihazdan başkasını kullandırmıyor zaten. Bu da sözleşmede yazıyor. Bu işi varsa kankan saha operatörü filan anca yapar. Sahibinden.com daki arkadaş ile de konuştum. Yardım talebini havada bıraktı.
Her altyapı her config farklı sonuçlar. Keenetic bile bu cihazların rahatlık olacağını düşünürdü. Fakat bir sonuç alınamadı ki (arasıra konuşuyorum kendileri ile bu konuda) bir ilerleme yok.
05 cihazın operasyona hazır olduğunu tanımlar. Kısacası aslında sisteme dahilim. Gerisi başka iletişimler.
1 senedir okuduğum dökümanın haddi hesabı yok hocam. Elinize sağlık. Muhtemelen vardır pdf’ler içind ki ekran görüntüsünden ITU’nın pdf’i galiba bu dedim.
Operatörler bu işleme neden izin vermiyor? Bu işlemi yapınca avantajı ne olacak? Baya tartışmışsınız hepsini de okudum fakat bu 2 soruya cevap bulamadım. Aydınlatırsanız çok sevinirim.
biz de neden olmadığına dair yetkili birinden cevap bekledik tartışırken ama kimse ilgilenmedi…
sebebi benim için sadelik direkt yuvadan çıkan kabloyu router’a takarak kalabalıktan kurtulmak. ayrıca daha yenilikçi, uzak bi gelecekte hepsi açığa çıkar sanırım :d
ONT cihazının maliyeti çok düşük . Ont tak fişi tak etherneti diyebiliriz. Üzerine de kocaman fiber kablosunu oynamayın diyor. Sen ben söküp takıyoruz adabı ile. Ama takamayıp sorun yaşayan da olur. Bunu bir de düşünsene SFP portuna modül takacak üzerine FO kablosu takacak. Ee birde SFP modulu olan kaç cihaz var ülkede. Genelde kurumsal switch/firewall ’ larda mevcut. Keenetic ve Asus bildiğim kadarı ile müşteri kısmında bu cihazları sağlıyor.
Benim anladığım Türkiye’de bu da bir tekel. Nokia parsellemiş.Hem OLT tarafını hem ONT tarafını ayarlayıp ISS’e vermiş. Herkes aynısını kullanıyor gibi. Nokia yada Huawei tüm sahalar. Birbirileri ile en uyumlu OLT-ONT eşleşmesi.
haklısınız hassas bir bağlantı ama kuruluma gelen kişi tüketiciyi bilinçlendirebilir. çok da zor değil anlaması diye düşünüyorum.
benim ilk isteğim direkt pon girişi olan bir modem almaktı görselini bırakırım. ama türkiyede hiç satışı yok dışarıdan alsan kullanmana da izin yok. en çok benzeyeni de başlıkta yazdığı gibi sfp girişi ile mümkün diye bunun üzerine düşmüş bulundum ama buradan da bir şey çıkmadı…
sonuç dediğiniz gibi ama kafalarında bir şey belirlemişler her şey onların istediği gibi olacak. verdiği router’ın ayarlarını bile saçma sapan kısıtlayan bir firmadan söz ediyoruz. yenilikçi ve kişiselleştirilebilir hiç bir şeye tahammülleri yok.