Fiber altyapı getirebildiniz mi?

Merhabalar,
daha önceden adresinde fiber altyapı bulunmayıp yaptıkları işlemler sayesinde altyapı getirtebilenler var mı aranızda?
Eğer başardıysanız yaptığınız adımlar nelerdir?
Benim adresimde VDSL ve ADSL mevcut sadece Fiber gelmesi için internet üzerinden yapmadığım başvuru kalmadı. TT Ceo’suna kadar mail attım. (Maile cevaben aradılar ve ekipler altyapınızın uygunluğunu vs kontrol edecekler olumlu ya da olumsuz cevap verilecek ama bu ne zaman olur bilemiyoruz dediler. Yani belki 3 sene sonra arayıp altyapı çekemiyoruz diyebilirler)
İşlerimin yoğunluğundan dolayı henüz TT il müdürlüğüne gidip orası ile konuşamadım ama dediğim gibi internetten, cimerden, btk’dan ve mail yöntemiyle bütün başvurularıma herhangi bir olumlu cevap gelmedi.
Benimle aynı sorunu yaşayıp ilerleme kaydeden arkadaşlar yaptıklarını açıklarlarsa çok sevinirim.

BTK’dan yapılan başvurulara aynı cevapları kopyalayıp yapıştırıyorlar. Apartman olarak en az 10 kişi imza toplayıp başvuruyu türk telekom müdürlüğüne yapmak gerekli. Diğer türlü her şey boş.

Ben Twitter’dan başvurmuştum tüm süreci oradan takip ettim 4 ay sürmüştü. Bir kaç kere de BTK’ya bu süreçle ilgili şikayet açmıştım bir etkisi olduğunu düşünmüyorum yalnız BTK’nın.

1 Beğeni

Parasını veriseniz 2 haftaya çekerler diğer türlü ankarada dayınız varsa işe yarar.

Bundan başka yolu yok 4 senedir uğraşıyorum olmadı.

5-10 mbps alan var haline şükret diyorlar.

1 Beğeni

bende aynı durumdayım adsl ve vdsl dslam dolap var 125 mt de turktelekom ve superonline fıber dosedı 3 ay once arsamın dıbınden anayol 3-5 mt ıcınde logarları mevcut her ıkısınıde 3 aydır ugrasdayım olumlu cevap cıkmadı bendede aynı durum…
bendekı tek ozel bına tek diye , 10 mt fıber kablo cekıp sonlandırma ıstedım işlerıne gelmedı…
:frowning:

1 Beğeni

Hocam o kadar kolay değil o iş. 10 metre ile iş bitmiyor. Elektrik değil ki kabloyu kesipt ek yapınca eve grlsin.

Yakında pasif yada aktif dağıtıcı olması lazım. Ordan size başka bir kablo çekmeleri lazım. Çevrenizde telekomun saha dolabı gibi ofsd dolap var mı yakınlarda?

Gerçi kablo çektiklerine göre kanal var kazı yapmadan kablo döşeyebilirler. Bir sorun ne masraf itiyorlar kablo için. Tek ev için kablo çekmezler o kabloda çok fazla fiber kılı var boşta kalır hepsi. Kendiniz kablo masrafını karşılayıp en yakın ofsd dolabından fiber çektirebilirsiniz.

2 Beğeni

Sizi anliyofum tek ev icin naz yapiyorlar belli bende masraflarina ortak olarak katkida bulunup baglatmak icin ugrastayim fakat hic bir ip ucu vererek yardimci olmuyorlar…fiber her logara ek olmuyor dogru fiberler burda disarda kabin yok buyuk logarda ek kutusu ile toplaniyor bana uzakligi 125 mt
Sadece disarda dslam dolap var fiber toplama dolap yok yukarda sordum doseyen ekiplere logar insan boyundan buyuk burdan toplayip dagitiyoruz dediler yakin cevrelerine fakat oldugum yere musait ek konulur dediler logara 10 mt bosluk birakip rulo reklinde icine biraktilar buraya kadar her her normaldi sorun fiber baglanti icin onay verilmemesi saha ekibi geldi durumu izah ettim turktelekomun 2 mt beton baska kazi isiniz yok gerisini ben eve kadar halledecem logar icin ek kutu ve eve baglanacak sonlandiricida alayimsonlandirridan odaya kadar fiber kabloyuda doserim dedim borularida ben alayim dedim sadece eve gelecek fiber ana kabloyu cekecekler onlara masrafi kac defa aradik sordum onay cikmacak herhalde dediler 3 ay oldu…
Superonlinede ayni surumu izah ettim 5 mt kazi isi var baska kazi gerekmiyor.onlarda en az kisiden asagi baglamayiz dediler…
Demekki tek ozel bina nin hic degeri yok bunu anladim.

Benim evim de tek katlı olduğu için ilgilenmiyor olabilirler o halde.
Normalde tek katlı evlere fiber vermiyorlardı. Yakın zamanda Superonline’da TT’da TurkNet’te yakında altyapı bulunması halinde oradan çekebileceklerini söylüyorlardı. o yüzden altyapı çektirmeye çalışıyorum açıkçası. sizlerin de yorumlarına bakarsak benimkisi bir hayal artık. Keşke boş vaat vermeselerde sözlerinde dursa bütün firmalar.
Neyse Turknetten Gigafiber beklemeye devam edicez artık. İnşallah o da diğerleri gibi bir üst mahalleme kadar gelip orada bırakmazlar :smiley:

Binanın ortak işçiliği dışında bir ücret ödemeyin. Hizmet aktif edildiğinde online işlem merkezi üzerinden tarife adımından kayıt açıp geçiş işlemlerini başlatabilirsiniz. Modem kirası TurkNet te yok.

Yillardir fiber gelsede baglatsam diyordum.su an bu durum ile karsilasinca hayal oldu sasirdim.kisacasi isteyene dilde istemeyene bazen cekiyorlar kullanan yok.Bizimkisi hayal olacak bu kadar caba ugrasimiz bakalim

Bizzat baska yerde şahit oldum 20 daire apartman superonline ve turktelekom fiber kutusu konmus 2 side aktif su an 1 tane telekomdan bagli digerleri hep superonline fiber den baglamis bizzat inceledim yakindan nerde kaldi cok kisiye fiber baglanmasi kullanan olmadiktan sonra…istege gore baglanmasi en mantiklisi benim fikrimce