Telekom Fiber Geliyorrr

Merhabalar, Türk Telekom’a binaya kadar fiber altyapı dilekçesi vermişti yönetici. Bugün dilekçe onaylanmış ve daireye kadar fiber çekileceği söylenmiş, bugün ekipler gelip inceleme yapmış. 3-5 güne de altyapıyı çekeceklermiş ve sadece işçilik parası alınacakmış (bu kısmı tam anlamadım). Yönetici bana modem kirası olacakmış aylık 12TL. Modem satılmıyormuş. Ben TurkNet kullanıyorum (vdsl) Fiber çekildiği zaman hattım da fibere geçer mi? Ayrıyetten Telekoma aylık 12TL ödemem mi gerekiyor? Bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi lütfen?

Yıllar sonra daireme kadar fiberin gelecek olması beni aşırı mutlu etti çünkü Rize’de yaşıyorum, Avrupa sunucularına en uzak bölgede bulunuyorum bakıldığında. Bu beni çok olumsuz etkiliyordu. Ama Artık çok mutluyum :slight_smile:
Hem sizinle mutluluğumu paylaşmak istedim hem de kafamda ki bir iki soruyu sormak istedim darısı tüm vdsl kullananların başına. Teşekkürler :slight_smile:

3 Beğeni

Amin :pray: (yine bir olmayacak duaya amin dedik, hayırlısı bakalım)

Bu arada adınıza sevindim. Bu süreci yaşayan forumdaşlar mutlaka yaşadıklarını paylaşacaktır.

5 Beğeni

gelmez bize tüm apartmanlarda var mahallede bizim apartmanda yok :frowning: nerdeyse her binada superonline var 5 tanesinde tt fiber şans bizde vdsl sürünüyoruz pingle paket kaybıyla uğraşıyoruz

Çalıştığım için çalışmalar sırasında denk gelemeyebilirim ama denk gelirsem mutlaka süreci paylaşırım :slight_smile:

1 Beğeni

Forumda rizeli görmek güzel İnşaEllah en kısa zamanda fiber kullanırsın kardes

Çünkü vdsl kullananlar ödüyor

1 Beğeni

Evet bugün delme işlemleri başlandı, Haftaya perşembe cumaya kadar bütün işlemlerin biteceğini söylediler. Sabırsızlıkla bekliyorum. :))

Umarım en kısa zamanda sizde Fiber’e kavuşursunuz. Müdürlüğe gidip bir sorun isterseniz.

1 Beğeni

Gpon kutusu dairenin içinde olur dışında olmaz ki

  1. görsel dairenin içinden çekilmiş zaten hocam. :slight_smile:

Yakınlarda priz var mı

1 Beğeni

Evet fotoğrafta işaretlenmiş yerin hemen sağ alt çaprazında var

1 Beğeni

Bugün daire içlerine kabloları çektiler. Haftaya telekom ekipleri gelip bağlantıları sonlandıracaklarmış.

Hayırlı olsun.

Hayırlı olsun. Türk Telekom hiç bir ücret almıyor bu işlemlerden, bize daire içine kadar kendileri çekti bir kuruş almadılar. Elektrikçi mi çekti kabloları, telekom mu ? Ücret kısmı garip geldi yöneticiye sorun bence o kısmı :slight_smile: Otomatik geçmiyor fibere, alt yapı sorgulamada fiber görününce destek kaydı açıp durumu bildirmeniz gerekiyor.

Elektrikçi gelip çekti kabloları, delme işlemlerini falan. Telekom sadece bağlantıları birleştirip sonlandıracakmış. Valla yıllardır fiberin gelmesini bekliyorum ücret mücret önemli değil benim için ki bu işlemler için ekstra ücret çıkmadı binanın birikmiş parasından kullanıcam falan dedi. Yöneticinin söylediği Telekom modem verecekmiş aylık onu ödeyecekmişiz 12-15TL ücret ile. Telekom ekipleri geldiği zaman bunu soracağım onlara. Küçük bir ilçede yaşadığım için umuyorum ki 2-3 güne bağlantıları yaparlar. Sabırsızlıkla bekliyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Şimdi anlaşıldı elektrikçiye çektirin demişler size, o yüzden elektrikçi masrafıdır ödediğiniz. Modem kirasını interneti aldığınız firmaya ödersiniz, TurkNet eksta modem kirası almadığını söylüyor, ama ne hikmetse alıyoruz diyenlerden az ödemiyoruz neyse o başka konu kimse kimseye bedava bir şey vermez sonuçta.

Kesinlikle öyle bedava kimse kimseye bir şey yapmaz. Altyapı aktif olduğunda destek kaydı oluşturup modem kira ücretinide soracağım bakalım. Sanırım önümüzde ki hafta sonuna kadar biter çünkü kutu yerleşecek ufak bir kazı yapılacak falan biraz daha bekleyeceğim sanırım. :slight_smile:

1 Beğeni