Fiber altyapı 1000/20 olurken Turknet'in halen 100/8 mbit sunması

Türk Telekom Fiber alt yapı artık 1000/20mbit gibi hızlara çıktı alternatif sağlayıcılara da bu olanak sunulmasına rağmen TurkNet niyeyse bu hızı sağlamayıp 100/8 mbit gibi hızlara fiber abonelikte kaldı. Altyapının sağladığı en yüksek hıza dönüştürülmemesinin temel sebebi ne bilmiyorum ama turk telekom’dan 10 tl düşük ücret bile yapsanız TurkNet tercih edilir, yeterki tahahütsüz olsun ama bunu yapmanızı beklerdik yani mevcut altyapıda da gigabit abonelik vermenizi bekleriz.

Öte yandan bazı alternatif sağlayıcılar tahahütsüz 500/30 mbit gibi tarifeler sundu bile. TurkNet’den de böyle bir olanak bekliyoruz. Elbette “bu tek fiyat, tek hız” ideali kendi altyapınızda sürdürülebilir ama bence turktelekom altyapısı için ayrı bir tarifeniz olabilir, bizlere 2. bir seçenek de sunabilirdiniz, değişken fiyatlar da olsa 2. bir seçeneğiniz olabilir,bence tahahütsüz olması bile yeterlidir.

Aslında bu konuda Cem Çelebiler açıklama yaptı ama yine de olması gereken birşey diye düşünerek yazmak ve talep etmek istedim. Mevcut altyapıda 1 gigabite kadar TurkNet aboneliği olmalı.

2 Beğeni

Türk telekomun toptanda yüksek hızlar için istediği ücretten dolayı olması mümkün mü? Türk telekom yerleşik operatör ama en pahalı fiberi verende kendisi… yanlış bilmiyorsam 1 gbit için 385 tl gibi ücret talebi var.

Benim bahsettiğim kira bedeli olarak TurkNet gibi firmalardan aldığı para…ayrıca rekabet edebilir yakın rakamlar olabilir. Fiberde elit kısma yerleşmeye karar vermiş. TurkNet 139.90 süperonline 249 tl alırken türk telekom 400 tlye yakın fiyat çekiyor müşteriye

Demekki farkında olup talep edenler oluyor. :+1: :thinking:

Aslında TurkNet bunu yapabilir yani telekom altyapısında gigabit abonelik sunabilir zaten bazı alternatif sağlayıcılar bunu yaptılar. Sanırım tek fiyat ve tek tarife tabusunda bir takılmaca var. Tahmin ediyorum bu tabuya birçoğumuz takılmıyor bizler daha çok tahahütsüz olması ve turktelekom’dan uygun fiyat sunulmasına bakıyoruz. Yani 169 değilde 250 lira’ya 500/30 mbit hız verse biz zaten TurkNet’i kabul ederiz ama yapmadan öylece 100/8 mbite kısıtlı duruyor TurkNet fiber.

3 Beğeni

Tabiki tek fiyat politikası etkili olma olasığı çok yüksek. Bende bundan bahsettim. Şu anki fiyatı türk telekom hat fiyatı kirasından çok çok az

2 Beğeni

Mcevik aslında tahahütsüz birşekilde turktelekom’la aynı ücretten verse biz yine TurkNet tercih ederiz. Yani 169 tl ve tek hızda çok kasmış gibi sanki. Biraz esnetse biz TurkNet’i yine tercih ederiz. Öte yandan diğer sağlayıcılar resmen 500/30 gibi hızlar sunmaya başladı ben TurkNet’i bekliyorum aslında. TurkNet’in daha iyi birşey sunacağını tahmin ediyorum.

Süperonline bile kendi altyapısında 249 liraya verebiliyor…

Bence türk telekomun kira ücretlerinde bir şeyler yapması lazım. Bu hizmet bu fiyatlara sunulabiliyorsa sizin toptan olarak bu kadar fahiş fiyatlara firmalara vermesi tekelleştiriyor. Yıllarca onların bu politikası yüzünden internet gelişmedi… hala asimetrik olarak fiberi veriyor. Hadi adsl ve vdsl sistemin mantığı buydu ama fiberde yok hala kafa aynı… 1 gbit TurkNet veriyor ama pratikte kablosız olarak biz zaten 500/500 ancak kullanabiliyoruz. Haklısınız bşraz fazla veririz ama hızımoz iyi olur ve TurkNet ile devam ederiz diyorsunuz. Türknetinde bu isteklere karşı birseyler yapması lazım. Tamam çok hızlı bir şekilde yayılıyorlar ama sorun ülke çapında yetişmek zor

Evet haklısınız son değişen durumlarla birlikte tek fiyat konusunda delinmeler var. Belki fiber ve dsl sistemlerini ayırıp kendi alanlarında tek fiyat uygulaması yaparlar. Bu seferde fiberde kendi altyapısı ve yerleşik operatör üzerinden hizmet alanlar olarak bir daha ayırmak zorunda kalacak… ayırmazsa türk telekom daha fazla fiyatla gigafiberi satmak zorunda kalır.

Ekstra maliyetli işe TurkNet neden karışsın kendi GigaFiber denilen altyapısı varken?

1 Beğeni

Türk telekom sayfasından… vae port ücretleri… bunların daha ekleri var.

Üst tarifeleri verde bile hali hazırdaki 139.90 lık üzerine bu fiyatları ekleyerek vermek durumunda. Tek fiyat vermek zor… hızlar arasındaki fiyatlar çok farklı dolayısıyla hangisine göre ekleyecek. Mecburen tek fiyatta vazgeçmesi gerekir

Aslında kritik nokta taahüt, yani telekomla aynı fiyat olsa ve taahüt olmasa bence TurkNet tercih edilir.
aslında tahahüt yapsa 10 tl az istese yine TurkNet tercih edilir.
yıllık ödeme alsa yine TurkNet tercih edilir.

ama gel görki hızı 100/8 de tutmuşlar fiberde. haliyle bütün tercih sebepleri elenmiş oluyor ve farklı sağlayıcılar cazip hale geliyor. bence TurkNet’e bunu anlatmam gerekiyordu, kim ne düşünüyor bilmesi herkes için faydalıdır.

1 Beğeni

Örneğin o listedeki 500 mbit için bi abonelik açabilir TurkNet. İlla 1 gigabit olsun demiyoruz aslında mesele upload da denebilir. 20-50 mbit arası bir upload bile iyidir. şuan TurkNet fiber altyapıda 8 mbit veriyor. halen aynı.

1 Beğeni

taahüt meselesi. yani şimdi 1 gigabit için turktelekom’la taahüt’e girip 1 sene kilitlenmek varken, misal TurkNet yapsın 500/30 mbit taahütsüz birşey telekom’a kısıtlı kalmayalım. Yapan sağlayıcılar olduğu için konuyu açtım yani imkansız da görünmüyor.

1 Beğeni

Firmalardan port üçreti olarak 415 lira isteyen vir firma kendisi müşteriye 369 lira kapıya teslim internet veriyor. TurkNet interneti müşteri gibi türk telekomdan alsa ve 1 lira karla size satsa maliyeti size 370 TL olacak. 1 lira için siz girermisiniz. Kaldı ki 399 a alamıyor 415 lira ve kablo transmisyon falan filan daha fazlasını alıyor telekom

Belki bu fiyatlar üzerinde indirimler olabilir emin değilim. Şu var ki kendi altyapısını kuran bir kaç firma var. Çoğu al satcı tüm işlemleri türk telekom üzerine gömüyorlar. Bir ara bu fiyatlar üzerinden belli bir süre %50 lik indirim vardı. Süresi ne kadar dı biliyorum

1 Beğeni

Sorum yine de değişmiyor fiyat farkı olan 1 şeye geçilir mi?taahhüt olsun olmasın. Zaten burada taahhüt diyerek benimle alay ettiğinizi düşünmemi sağlar. Fiyatı etkileyecekse TurkNet neden yapsın bunu…

Telekomla aynı fiyatı veriyor. TurkNet 'te olsa telekomdan hizmet aldığında bundan aşağı olmayacak fiyatı…

Comnetinde kendi altyapısı var diye biliyorum. Youtubede bu yere giden 1 kişi de mevcuttu… Mert Kuşkapan ona bakabilirsiniz.

Keşke hepsi yapsa altyapı yatırımını en azından rekabet olur. Ama kolay bir sey değil bir de organize yapılmıyor. Olmayan yerde hiç fiber yok. Fiber olan yerde de 3 4 firma aynı yere kablo çekiyor. Kaynaklar verimsiz kullanılıyor. Tüm altyapıların yasa ile zorunlu olarak ortak kullanılması için yasa lazım… madem bir arada iş yapamıyorlar… gerçi buna taş koyanda şu anda türk telekom o da kendisi devlet zaten…

Dediğim gibi bunlar liste fiyatları bu fiyatlar üzerinde indirim filan olabilir. Sonuçta türk telekom altında bir fiyatla verrmiyor. Yani türk telekom süper bir karla yoluna devam ediyor. 140 lira ya yada biraz pahalı olan süperonline 250 fiyat yerine yerleşik operatör olan ve varlığının %90 devlet altında geçiren. Bir firma 370 lira… vergilerimizle döşenmiş kabloları şirket kendi kablosu gibi satıp fibere dönüştürürken… diğer firmalar bizden elde ettiği karın bir kısmını yatırıma dönüştürerek bu işleri yapıp onun altında satmaya çalışıyorsa tebrik etmek lazım.