Düşük Hız Sorunu (Line Attenuation)

Merhaba Bugün internetim bağlandı. 100 Mbps Hız desteğim var Santral mesafem 31 Metre. Modemde Asus AC68U DSL günlüğü de hız sorunu yaşadığımı görüyorum ve hız testtin de sorun yaşamaktayım. Bina altına TürkTelekom hattı bıraktı benim evden gelen kabloyu direk bağlantısı sağlandı Ek YOK gelen kablo direk Modeme girmekte. Kablo CAT6 Kablo Turuncu & Turuncu Beyaz dan bağlantı sağladık.
SNR Margin Dow : 8.3 dB - Ups : 18.8 dB
Line Attenuation Dow : 12.9 dB - Ups : 19.7 dB

Resimleri Bırakıyorum.

Merhaba arkadaşlar Aycı benim uzun süredir arkadaşım bugün türknet bağlantısı sağlandı fakat hız sorunu var.

Ankastreden ek yapılmıştı onu yeniledik.

Modeme giren rj11 ucu yeniledik

fakat snr çok düşük iç tesisat yeni olmasına rağmen hat zayıflama yüksek yardımcı olur musunuz

@EFG




YAK1 konnektör ile birleştirin eki açık bırakmayın. Ankastreye YAK1 mi uygulanmış, yoksa kronlama işlemi mi yapılmış?

düz elle ek yapılmış idi fakat elle bile bağlasak bu kadar düşük olmaması gerekir üst kattaki komşusunun max değerleri 96 gözükmekte

Üst katımdaki modemin değerleri.

Yanlış görmediysem, ek sağlıksız ve uzun duruyor. Eki lehim ile yenileyin. Hiç bir malzeme yoksa bant çekin üstüne, ama önce yenileyin daha kısa bir ek yapın.

Eski ek bundan daha kötü vaziyette idi. eki yeniledik hat değerleri hiç değişmedi

Ayrı olarak daha önce lehimle ek yapmıştım el ile bağlama ile lehim ile bağlama arasında bir fark yok yeterki eki sıkı yapmış olalım

2 modemde de değerler farklı en son hangisi ile ölçüm yaptınız ya da biri yanlış gösteriyor :thinking:. Ankastrede ki bağlantınız da kronlama işlemi var ise YAK1 yapın.

Farklı üst kattaki modem o kendi interneti ayni panodan geliyor net hemen resim atıyorum inip

şimdi şöyle yüksek hız alan modem üst komşuda bağlı bizim bağlantı bugün sağlandı fakat hız düşük çok onu çözmeye çalışıyoruz

Komşunuzun iç tesisatın da ek splitter dsl prizi kullanıyomu? Ve siz de dsl prizi ve splitter kullanıyor musunuz?

biz de priz splitter vs yok direk cat 6 ya rj11 basılı modeme giriyoruz

Modemi ankastreye çekin orada rj11 çakın, ekten ankastreye giden hatta. bir daha bakalım değerlere.

arkadaş yarın tekrar deneyip bilgi verir hocam :slight_smile:

Bekliyorum mutlaka, İyi geceler dilerim :slightly_smiling_face: :wave:

Komşumdada priz yok direk kablo modeme takılı. resmi ekliyorum onunkide açıkta ve aşagıda ekli sadede

Bantlarken birbirine temas ettiyse 2 grup kablo zayıflama neden olabilir. Müsait zaman da “Benim hat” kısmın da mavi-beyaz kabloyu sökün. Mavi-beyaz kablonun ucuna rj11 çakıp, ankastrenin dibinden ölçüm/hat değerlerine bakalım.

Yok ayrı ayrı bantladım sonra hepsini birlikte bantladım bir olsun diye. Yarın yapacağım onu

G-INP; etkin
G-vector; etkin

1 Beğeni

Bu şekilde yaptım hız arttı gibi ama sıkıntı çıkarmı bilmiyorum. Alt yapı 100 destekliyor diyor 10 TL farkla 100 e alacaktım.