Dslam kilidi ve hat değerlerim


modem hat değerlerim bu şekilde gelen hız 88 de kalıyor her zaman ama 100 alabiliyorum sanırım eğer varsa dslam kilidi nasıl kaldırabilirim.

Bu hızda bile Snr 2.4 db gözüküyor. 100 mbit hız alabilsen tahminim öksürünce kopar artık :joy:

1 Beğeni

2de sabitlediğim için olabilir mi acaba ve neresi komik anlamadım?

@tsunami şuna bir bak :flushed: ben böyle bir hat değeri Asus da ilk defa gördüm desem yeridir

1 Beğeni

kötü mü hocam anlamadım ben 2 de sabit tutuyorum yüksek hızda kullanmak için yanlış bir durum varmı?

Asus modemlerde genelde 13 snr altında aşırı crc üretimi olduğundan şaşırdım. Siz TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden paket tarife adımından bir kayıt açın 100 mbps profili tanımlanmasını talep ediyorum şeklinde belirtin. Kararlılık ayarını otomatik yapıp tekrar hat değerlerini paylaşabilir misiniz mümkünse :flushed:

paylaşırım tabi daha sonra ama zaten özgür iletişim 100 tanımlı bende ama her zaman 88 danki dslam kilidi var veya ben öyle düşünüyorum😂

1 Beğeni

ve yukarıda arkadaşın söylediği gibi hiçbir zaman kopma yaşamıyorum tek sorun modemi yenilendiğimde internet geç geliyor oda asus modemlerde kronikmiş sanırım.

1 Beğeni

Zayıflama değerine göre 75-85 arası sağlık değerlerde hizmet alabilirsiniz diye düşünüyorum. Fazlası problem çıkarabilir sanki.

deneyip görebilirim sürekli yüksek boyutlu yazılımlar indiriyorum yüksek olması önemli benim için. eğer sorun çıkarsa zaten arayüzde kendim snr müdahale edebiliyorum.

1 Beğeni

Hiç bir fikrim yok maalesef. :man_shrugging::thinking:

1 Beğeni

Müsait arkadaş varsa bir deneyelim nedir ne olabilir diye :+1:t2:

dslam kilidi ile alakalı forumda yardımcı olacak bir yönetici varmı? sadece merak ediyorum kilit olup olmadığını nasıl anlarım açıkçası bilmiyorum biraz araştırma sonucu 79 veya 88 de kalıyorsa hızınız vardır diyordu.

Yazdım yukarıda ben yardımcı olmaya çalışıyorum :flushed:

bi şey yapmam gerekiyor mu peki hocam anlamadım :joy:

Hayır bekleyin bu süreçte ben size dönüş yapacağım.

1 Beğeni

tamamdır teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

hocam hat değerlerim konusunda şunu söyleyeyim binamızda vdsl olarak kullanan sanırım bir tek ben varım 10 daire + 2 dükkandan sadece ben kullanıyorum ve internet yani adsl olarak kullanan sanırım 4-5 daire var bundan dolayı olabilir belki ve aynı cadde üzerinde vdsl geleli çok olmadı herkes mevzuya uyanıp geçiş yapmamış olabilir ondan dolayı fazla yoğunluk yoktur diye düşünüyorum :joy:

1 Beğeni

Ya uyanır iseler işte o zaman hoşgeldin crc mi diyeceğiz :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

bilmiyorum artık yıllardır adsl ile süründüm vdsl geldi biraz mutlu olduk darısı fiberin başına diyelim hatta gönül ister ki gigafiber ile uçalım ama maalesef o şans yok bizde :joy: vdsl e şükür ediyoruz :slight_smile: