DSLAM kilidi ve atanabilir hız hakkında yardım?

88 → 100 icin de savasmak, ne bileyim :slight_smile:

88 ama 81 82 geliyor net olarak 100 olunca 93, 94 gelecek bence büyük fark :smiley:

Hoşgeldin dalgalı hız :slight_smile:

Henüz o bile gelemedi :smiley:

1 Beğeni

Snr değerlerini 3, 4 civarlarında kendim düşürerek kullanıyorum hat zayıflaması vb hiçbir sorun yok ve hala 88 'i aşamamaktayım.

@TurkNetDestek snr değerini 2 'ye indirdim kendim yine sinyal çok güçlü hem sinyal gücü yüksek hem sinyal zayıflaması yok hat 100 mbps’yi kaldırıyor yani normalde atanabilir hızdanda anlaşıldığı üzere ya telekomun dslam cihazında otomatik qos var herkesi 88 'e sabitlemiş fakat isteğe bağlı çoğu kişiyi 88’den 100’e geçirdiklerini gördüm olabiliyor.

Buda hat değeri ;

Merhaba,

İletmiş olduğunuz destek kaydına istinaden hizmetinizi inceledim. Ankastre kutusun da port üzerinden yapılan sabitleme yüzünden bu hızı alamıyorsunuz. Cat6 kablo ile hiçbir alakası yoktur. Saha ekiplerine olumsuz yanıt verdim. Sizinle iletişime geçtikleri takdir de dediklerimi harfiyen saha ekiplerine iletmenizi ve manuel olarak xdsl hız düzenleme gibi bir işlemimiz malesef yoktur ki daha öncesin de zaten set uygulaması vb. gerekli bütün işlemler arka plan da sağlanmıştır.

Bilginize sunar,sağlıklı günler dilerim. Evet telekom sabitlemeyi kabul etmiyor sürekli ankastre kablosu kaynaklıdır diyor işin özü bu beyler hattınız atanabilir hız 100 üzerinde olduğu halde 88 'i geçemiyorsanız olay bundan ibaret.

Türk Telekom posta adreslerine 20 gün önce e posta atmıştım durumu izah etmiştim bugün gece 23 sıralarında dönüş oldu. Dönüş yapılan e posta : lutfen-yanitlamayiniz@turktelekom.com.tr

Göndermiş olduğunuz e-postanız, TÜRK TELEKOM Müşteri Hizmetleri’ne ulaşmıştır.

Size destek olma fırsatını bize sunduğunuz için teşekkür ederiz. Talebinizle ilgili size 1 iş günü içerisinde yanıt vereceğiz.
şeklinde cevap yazmışlar.

Turktelekom hala sorunu çözememiş. busefer 79 dslam sabitlemesine takılmış hat ve snr marjı 8 'e sabitlemişler bu sayede 79 geliyor hız snr marjı 8’in altına alınca hala 8 olarak kalıyor zorunlu olarak sabitlemişler. 88 dslam kiliti şimdi 79 olarak ayarlanmış. Sanırım hat kaldırmıyor hikayesini söylemek için yaptılar :smiley: fakat hat kaldırıyor hala atanabilir hız 100’lerden fazla. Birde sorun çözüldü diye cevap gelmiş :smiley:

Yoğun internet kullanımının olduğu bu dönemde altyapıdaki yükü hafifletmek için yapılmış olabilir.

Hayır hocam ilk zamanlardan beri yani 5 yıldır 88 dslam kiliti bizim portlarda hep vardı fakat ben 88 'i kaldırın ne geliyorsa gelsin dedim bunlar 79 'a indirdi :smiley:

Anladım ben pandemi döneminden sonra oldu sandım TurkNet e tekrardan durumu iletin Yerleşik Operatör e yeniden talep iletilecektir.Umarım en kısa sürede çözülür.

1 Beğeni

15 aralıktan beri aktif destek kaydım Türk telekom saçma sebepler ile oyalıyor :slight_smile:

ben yerinizde olsam bu kadar uzayan muhabbeti artık bırakırdım, telekomun işi belli olmaz bir bakarsınız 79’den de düşürürler :smiley:

Aga ben bunu bırakırsam bunlar diğer müşterilerede aynı gidişata devam edecekler pes etmeyip hakkımı arıyorum sadece :slight_smile:

Keenetic modemde SNR Margin ayarı düşürülrbiliyor mu? SNR’yi 1 dB yapabiliyor muyum? Ayarlar geniş mi? Upload SNR’sinide düşürebilir miyim?

Upload değil ama download snr düşürülüp yükseltiliyor.

SNR’yi 1 dB’ye kadar düşürebiliyor muyuz peki? Ben ASUS DSL-AC51 modemimde 1 dB SNR’de kopmadan kullanıyorum hattımı. Ayrıca Keenetic modemdeki DSL modülü Broadcom mu? Benim modem Broadcom olmadığı için, DSLAM ile tam verim alamıyor ama 1 dB SNR’de 16700 Kbps’ye ulaşıyorum.

Upload tarafının SNR değiştirme özelliği bulunan modeme rast gelmedim açıkçası

Bu özelliği eklerler mi acaba? Bu arada, Telnet kullanarak Upload SNR düşürmek mümkün galiba ama, modemi brick etme riskiniz var. Telnet, modeme müdahale eder çünkü. Dikkatli kullanılması ve doğru talimatları uygulamak gerekir. Ben ASUS DSL-AC51 kullanıyorum ama Upload SNR düşürme özelliği koymamışlar. Yada eğer modeme hiç zarar vermeyecek modifiye edilmiş modem Firmware yazılımcıları varsa, yani resmi olmayan modem firmware yazılımları yazanlar varsa, belki onlar yapabilir.