Bu değerlerle hiç kopma mevcut değil 0 sıkıntı internet sadece kilitten dolayı paketim 100 mbps olmasına rağmen hızım 88 'e takılmış ve 81 'i geçmiyor.
Atanabilir hız 109043 kbit/s ben destek kaydı açtım defalarca fakat olumlu bir işlem gerçekleşmedi hiç. Bana öneriniz varmı bu dslam kilidinden nasıl kurtulabilirim TurkNet desteğe bildirdim turktelekoma bildirmeleri için fakat olumlu sonuca henüz ulaşamadım.
Hat kaldırıyor sinyal zayıflaması felan gayet düşük. Snr 3, 4 'lerde kullanıyorum 81 sabit hız geliyor 88 modemle buluşuyor kilitten dolayı. TurkNet Online İşlem Merkezi teknik bilgilere ise 85.99 Mbps şeklinde geliyor ve hız ölçümünde 81, 82 geliyor. Kilit kalksa hız profili VDSL2_100M_8192 olarak güncellensede 93, 94 hızı net alsak
Atanabilir hızı ancak modemi direk dslam cihazına falan bağlar ve o dslam cihazına bağlı diğer tüm abonelerin hatlarını kesersen alabilirsin:D Yani bakır kabloda ve metro olmayan internette illaki kayıp olacaktır. Senin durumuna bakarsak hattında az çok bir zayıflama var(4.7db). Ayrıca sinyal gücü seviyen de daha yüksek olabilirdi. Büyük ihtimalle snr’ni varsayılan 8’e çekersen o sana tanımlanan 88mbps hızı da alamaz altyapın.
Bu arada benimde pandemi sürecinde hızım düştü. Bende destek kaydı açtım. Hatta kayıtta gördüm ki hız profilim önce 88’e sonra 79’a düşürülmüş. Hatta TurkNet Online İşlem Merkezi’de bile önceden 100mbps’e kadar yazarken şuan 75mbps’e kadar yazıyor. Fakat daha sonra baktım ki forumlar 1-2mbps kullanan adamlarla dolu açıkçası utandım ve tekrar tekrar kayıt açmadım. 50-55mbps’e razı oldum. Şu olağandışı süreç geçsin bende tekrar hakkımı arayacağım inşallah.
1, 2 lere düşenler yogunluk nedeniyle o sorunları yaşıyorlar bizim bölgede alt yapı çalışması yaptılar ve o sorunlar 5 gündür %100 çözüldü 0 kopma 0 zayıflama çok şeffaf bir bağlantı şuan. Sadece 88 kilit kalksa en azından 93, 94 alırım net. Paketim 100 mbps.
Evet kilidi kaldırsalar ve sen varsayılan snr’yi 4’ten 2’lere çekersen 94-95mbps alırsın. Ama 2snr biraz riskli. Bende de keenetic modem var. Alfa sürüme alıp 2snr’e çektim fakat takılma, kopma ve ping oldu. Bende tekrar hemen 4’e çekmiştim.
Son 1 haftadır benim bölgemde düzeldi planlı alt yapı çalışması dediler o çalışmadan sonra herşey düzeldi bende sıkıntı kalmadı darısı sıkıntı yaşayanların başına fakat sadece şu dslam olayı çözülse iyidir.
Bende de geçen haftaya kadar sıkıntı yoktu. O planlı çalışmadan sonra hızım 85’lerden 50’lere düştü. Sanırım telekom yoğun bölgelere ek hat döşemek yada fazla cihaz koymak yerine hızları kısıyor.
Ayni dert bendede var atanabilir hiz ve modemde aldigim hiz cok dustu ve bunun su an caresi yok saha dolabina 188 m uzakligim ve 15 gundur bu hiz kaybini yasiyorum bu 15 gun onceki hat degerlerim modemde snr 5 ayarli mevcut paketim ozgur iletisim 100 mbps ve hattimda dslam kilidi yok
Son attigim resim 5 saat onceydi ama su an kullanimda dustugu halde dusme var 15 gun once bu saatlerde atanabilir hizim 145 mbps lere cikiyordu hic ayarlari oynamadan ne olduysa bu aksamlari 19 ile gece 01 arasi hiz dusmesi olayindan sonra oldu altyapi yetmeyince dusurduler gurultu degerine bakin ne halde
Hayır çözülmedi. Destek Alt yapınızın desteklemiş olduğu stabil hızlarda hizmet almaktasınız. Hattınızda herhangi bir arıza söz konusu değildir. olarak cevap veriyor