DSLAM kilidi kaldırmak istiyorum

Merhaba, hattım 100 megabit hızı desteklediği halde 75 megabit olarak limitlenmiş. Ne yaparsam yapayım 76 megabit olmuyor. Modem arayüzündeki değerleri paylaşıyorum 88 gösteriyor ama asla 75 megabit üzerine çıkmıyor kablo ile test ediyorum. Hızımı 100 megabit olarak güncellerseniz sevinirim. Teşekkürler.
Devre Numarası : 8838314797

2 Beğeni

@Baran @EFG arkadaşa 100mbps profil tanımlayabilir misiniz

Dslam kilidi 79 ve 88 mbps da olur. Sizde kilit var ama 75 almanız enteresan. Test kablolu değil mi ?

Evet bende şaşkınım, modemde 88 kilit var. Ama 75 megabitten yukarı asla çıkmıyor. Kablo ile test ediyorum. Sanırım TurkNet 75 ayarlamış, saha dolabı 88 kilitli olsa bile farketmiyor. Bu sebepten kilidin kaldırılmasını istiyorum. TurkNet 'e ilk geldiğim zaman hat 35 olarak açılmıştı, 100lük pakete yükselttiğimde TurkNet uzaktan 100 yapmadığı için 35 megabiti geçmiyordu hız yine aynı durum sanırım uzaktan izin vermeleri gerekiyor.

Destek kaydı açtığınızda NmsHızProfil : 88064/8192/V sizde de böyle gözüküyor mu ? 88 kilit dediğinizde bende bunu fark ettim :slight_smile:

1 Beğeni

Kayıt açmadım açıkcası orada ne yazdığını bilmiyorum. Bu arada halen bir geri dönüş yapılmadı forumda ilgililerden, sorun devam ediyor. Ne zaman hallolur acaba daha önce bu durumu yaşayayıp sorunu çözüme ulaşanlar bilgi verebilir mi?

Yardım merkezi üzerinden destek kaydı açın destek kaydında otamatik olarak hat değerleri ekrana düşecektir değerleri gördüğünüzde kaydı kapatabilirsiniz bu değerleri forumda paylaşın

Destek kaydında bu sorunla ilgili bir başlık göremedim ama başka sorun kısmından talep oluşturdum.

Modem xdsl değerlerini atar mısinız 192.168.1.1

Kilit kaldırıldı, artık modemde 100 megabitleri görebiliyorum. Fakat halen 75 megabit hızdan yukarısına çıkamıyorum. Farklı modemle denedim yine aynı. Sanırım TurkNet 75 megabite kendi tarafından limitlemiş, saha dolabı 100 olduğu halde böyle olmasının mantıklı bir açıklamasını bulamadım… QOS modemde etkin değil, Openwrt x86 PC router kullanıyorum. Modemler köprü modunda. SQM kullanıyorum Bufferbloat için ve sadece Upload tarafında etkin 7 megabit limitli olarak. Download tarafında limit yok. Hız testini sadece speedtest’te yapmıyorum IDM ile indirme yapıyorum asla 75 megabit üstüne çıkmıyor.

Draytek 2760


ZyXEL VMG8324-B10A


Başka bir ethernet kablosu ile test etmeyi denediniz mi?

1 Beğeni

Kabloda sorun yok, video olarak göstereyim daha iyi anlatabilmek açısından;

İnternetten indirme hızım bu şekilde:
https://www.youtube.com/watch?v=MLoX6oqU1KM

Local Ağda aynı kablo Aynı Routerdan PC’ye indirme hızı bu şekilde:
https://www.youtube.com/watch?v=PXkRibgCFBI

Ev ağını elimden geldiğince güçlü cihazlarla oluşturdum, biliyorum 75 megabit neyine yetmiyor diyeceksiniz ama işte hıza doyum olmaz :grinning_face_with_smiling_eyes: keşke TurkNet gigafiber olsa Aksaray’da ilk müşterisi olmak isterdim… Celeron 3865 işlemcili Router kullanıyorum gigabit hızları bu cihazda deneyimlemek nefis olurdu.

2 Beğeni

Selamlar Sol tarafda BareBone Firewall görüyorum. Kendi izlenimlerim/testlerim/deneyimlemelerim doğrultusunda o cihaz pasif soğutma olarak tasarlanmış. ısınmasında Network bağlantısında yavaşlama,kopmalar yaratabiliyor.
Şahsen kendimde kullandım :slight_smile: üzerine 12volt fan takviyesi yaparak ısıyı dahada düşürebilirseniz cihaz daha verimli çalışacaktır. (benim görüşüm).

90 mbps hız geliyor modeminize kayıplarla 72 mbps hızlar almanız normal mi bilemiyorum. Benim hattımda 4 mbps kayıp oluyor başka kullanıcılarda bu kayıpların daha çok olma ihtimali varsa arkadaşlar aydınlatsın burayı

Merhaba, cihazdaki işlemci celeron 3865u Openwrt msata ssd’ye kurulu ve aşırı ısınma problemi yok 45 derecelerde çalışıyor cihaz. Ayrıca içinde ekstradan hdd takılı ve pcye samba ile indirmelerde 980 megabitte indirme yapabiliyorum sadece %3 işlemci kullanımı oluyor bu esnada. Isınma sorunundan kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü modemi normal moda alıp direkt denedim yine 75 megabitin üstüne çıkmıyor hiç.

Yorumunuz için teşekkür ederim yinede hocam.

1 Beğeni

Kayıp olsa dediğiniz gibi 3-5 megabit olur hocam haklısınız. Burdaki sorun muhtemelen TurkNet tarafında limit var.

Bu olayı daha öncesinde yaşadım ilk TurkNet bağlandığında 35 megabit olarak açılmıştı hattım ve ben online işlemlerden 100lük pakete geçiş yaptım. Modeme gelen değer 75 megabitti ama bir gün boyunca indirmeler 35 megabit yukarısına asla çıkmıyordu. Ertesi gün TurkNet kendi tarafında 75 ayarladı sanırım öylece hızım 75 oldu.

Şimdi 100 olsun istiyorum ama maalesef eski kalan ayar 75 olduğu için mümkün değil artmıyor…

Kullandığım pakete baktım şimdi dikkatimi çekti 75 diyor bundan dolayı oluyor olmasın sorun? 100lük paket yok ama değiştircem bulamıyorum.

Teknik & Destek - Yardım Merkezi - İşlem - Paket Tarife Kampanyamla İlgili Destek İstiyorum bu adımları uygulayarak destek kaydı açıp Özgür İletişim Ekstra 100 paketine geçiş yapmak istediğinizi belirtirseniz temsilci yardımcı olucaktır.

2 Beğeni

Yazdım, bekliyorum daha önce nasıl aklıma gelmedi kendime kızıyorum şu an… Ben tek paket var diye hiç bu konuyu düşünmemiştim. Umarım sorun budur çözülürse çok güzel olucak.

Selamlar, evet arkadaşlarım arka planda işlemlerini gerçekleştirmiş ancak şu an internet paketiniz sistemden güncellenmediği için bu hıza ulaşamıyorsunuz. Ben şimdi konuyu ilgili ekiplerimize iletiyorum. Siz de açık olan kaydınız üzerinden paketinizin 100 Mbps’lik pakete geçirilmesini talep edin. Hızlıca işlemlerimizi tamamlayıp size ulaşabileceğiniz maksimum hızları verelim.

1 Beğeni