Dslam kilidi kaldırılması hakknda

Merhaba,
Konuyla ilgili olarak hat değerleri aşağıdaki gibidir,
kullandığım hız 35-40 mb/s üzerine çıkmıyor,
desteklerinizi bekliyorum, teşekkür ederim
Müşteri No : 2284071
destek talebi bıraktım

image

1 Beğeni

Merhaba, kilit kaldırılmıştır keyifli kullanımlar

TRAFİK YÖNÜ DOWNLOAD UPLOAD
Mevcut Hızı 96156 Kbps 8192 Kbps
Kapasite Hızı 99753 Kbps 52789 Kbps
Attenuation 0.0 dB 10.2 dB
Noise Margin 8.8 dB 32.1 dB
Çıkış Gücü 13.9 -1.0
3 Beğeni

süpersiniz, teşekkür ederim

2 Beğeni

Milletin kini kaldırıyorsunuz benimkini niye kaldırıyormusunuz ??? Size mesaj attım üstelik.

Sizin durumunuz çok farklı… Sizde herhangi bir kilit durumu yok. Ben bunu açıklamıştım :frowning: Eğer böyle bir durum yaşasaydınız hızlıca müdahale eder ve durumunuzu hallederdik…

2 Beğeni

dostum snr 3’e çekip hat değerlerini paylaşır mısın dsl tanılama kısmından.

atanabilir hız KULLANABİLECEĞİN HIZ değildir. Teorik olarak en yüksek hız kapasitesidir. Eğer tenda modem kullanırsan muhtemelen atanabilir hızın 80’lerde olurdu. Keenetic modem 8 snr altını da hesapladığı için yüksek gözüküyor.

8 ve 3’deyken değerlerini atar mısın?

8 de snr 105mbps 3 de 120MBPS kardeşim… ???

Biryerde bir eksik varda anlamadım, dün neetspeed geçiş işlemleri için evrak talebinde bulundum. Neetspeed MH açılmış bir arıza kaydınız yok sistemde haberiniz olsun dedi. Bu nedeni nedir ? Bugün 4. Gün oldu hala birşey çözülemedi.

8 db ve 3 db olarak 2 farklı şekilde hat değerlerini resim olarak atarsan kesin olarak kısıtlama var mı yok mu söylerim atanabilir hız teorik kalıyor keenetic modem için herkesin hattı 8 db altı stabil çalışmıyor olması gereken 8 db’e göre hesaplamasıydı. seninki stabil çalışıyor olabilir o yüzden 3’de bir fotoğraf atar mısın dedim.

8 db ve 3 db fotoğraf atsan yeter.

Şöyle bir fotoğraf. Mesela benim hattımda dslam kilidi var, 3 db yapsam da 8 db yapsam da bağlantı hızı 88 değişmiyor, atanabilir hız değişiyor üstelik türk telekom kullanıyorum.

image_2021-09-02_162759

Tamam kardeşim aynı sorun bende de var. Snr 3 e çekiyorum. Atanabilir hız 120 mbps. Ama mevcut hız sabit. Snr 8 e çekiyorum. Atanabilir 107 mbps düşüyor. Ama mevcut hız aynı kalıyor hep. Bak dur ben TurkNet Online İşlem Merkezi den arıza kaydı açtığım da snr 3 idi. TT otomatik sistem mesajı atıyor ya orda gözüküyor değer dur atayım.

BU SNR 3 İKEN Kİ MAKS DEGER.


Bak buda snr 8 iken ki değer.

eğer modemde de aynı oluyorsa hattınızda sınırlama var gözüküyor normalde bu profilde bir dslam kilidi yok 79*** kbps şeklinde oluyor ilginç bir durum, üstüne dslam kilidinde değer hiç değişmiyor örneğin benim 8 db’de de 88057 3 db’de de 88057, sizinkinde çok küçük de olsa değişiklik olmuş ama net bir sınırlama var gözüküyor +10 mbps kadar almanız lazım en az.

db’yi bağlantı hızınız da düşene kadar yükseltin atıyorum 12 db’den sonra 80 düşmeye başlıyorsa sınır değere ulaşmış olursunuz 12 db’de halen 80 alıyorsanız 8’de 92-95 civarı almanız lazım.

dediğim gibi ilginç bir kısıtlama gözüküyor normalde TurkNet dslam kilidini kolay şekilde kaldırıyor ama sizin bu durumu anlamadım

Diyorum ya çıldırma noktasına geldim ben şuan… Bildiğin çok açık net mi net dsl kisitlama gözüküyor. Fakat alperenatici hoca tek ümidim di burda. Oda kısıtlama yok diyor. Şahsi gıcıklığı yoksa ki kendisini tanımam yok diyorsa yoktur ama durum bu. 4. Gün bugün hala ne gelen ne giden var. Evimde kamera sistemi de var ordan takip ediyorum işteyken gelen oldumu diye yok ama TT modem de sorun dedi. 2 seferdir modem diyor. İşin komik kısmı TT de çalışan abi den rica da bulundum. Oda teknik de çalışıyor. Bilgi işleme demiş. Bilgi işlem 80 den 87 ye çıkarmış. Demiş ki TurkNet 'e arıza kaydı bıraksın ekipler kontrol etsin. Burdan daha fazla mudehale etik olmaz demiş. Gerisini sen anla :joy:

Merhaba DSLAM kilidimi açtınız güzel, düne kadar 99 mbs aldığım internetim bugün faturam kesildi ve sonrasında 60 lara düştü, hiç bir şey yapmamışken, kontrol edilmesini istiyorum.

Destek kayıt bırakırsan olur burası forum

3 Beğeni

Destek kaydı zaten bıraktım ayrıca forum olabilir, geçen sefer yazdığım bir sorunu destek kaydı bırakmama rağmen buradan kısa sürede çözdüler, siz destek kaydı bırakarak çözüm arayabilirsiniz, canlı müşteri hizmetleri olmadığı için daha hızlı çözümlenebilecek yöntemler denemek durumundayız, alakanız için teşekkürler

2 Beğeni

olayda fiziksel müdahale edilecek bir durum olduğunu düşünmediğim için buradan yazıyorum, hattın hiçbir sorunu yok ki durdur yere hat resetlendi ve birden 100 lerden 60 lara düştü,

1 Beğeni

Online işlemler. Ağ bağlantısı yenile yap. Modemi kapat aç yap düzelmezse yaz.

Düzelmedi, bunu da denedim.

Merhaba @serukanu post konusu farklı olduğu için arızan ile ilgili ayrı bir post aç ve detayları, hat değerlerini paylaş veya benimle özelden paylaşabilirsin.