Dsl arızası sonrası düşen hız

telekom ekipleri binanın önünde ki kutudan kablo değişimi yaptılar şuan hat değerlerim.

upload ve download dslam kilidi olma ihtimali var mı ? @EFG

1 Beğeni

Merhaba @judicial dsl kilidi yoktur sadece hat zayıflması fazla olduğunu belirtmek isterim, bu yüzden hızınız düşük kalıyor

upload hızı kilitli değil mi ?

Ona bakmamıştım üzgünüm onda sınırlama yapılmış.

yapa dan vae geçtim belki ondan kaynaklıdır :slight_smile:

Güzel bi Cat6 çeksen daha güzel olacaktır. Hat zayıflamasını düşürecektir eminim.

1 Beğeni

cat6 yeni çekildi telekom sorun iç tesisat dediği için ama sorun iç tesisat çıkmadı
:smiley: yine de çekilmiş oldu artık

Upload kilidi dışında sorunum çözüldü gibi, Turknetten Fatih Bey ilgisi için çok teşekkür ediyorum. 27 ocaktan beri uğraşıyoruz :)))

2 Beğeni

Binadan mı geliyor, ankastre kutusundan mı

şuan direk telekom kablosuna bağlı cat6 kablom, TurkNet ekipleri ona bağladı en son

Ankastre kutusundan yenisini çeksem benim sorunum çözülür mü acaba

sizin sorununuz ne bilmiyorum ama eğer sorun iç tesisat kaynaklıysa ya kablo ya da binanın içinde ki kutu sorunu oluyor. eğer kablo sorununuz varsa cat6 kablo çektirebilirsiniz sorun düzelmezse binanın içinde ki kutuyu devre dışı bırakıp direk telekomdan gelen kabloya bağlantı yapabilirsiniz. Eğer sorun yine geçmezse yüksek ihtimal altyapı kaynaklı sorun oluyor.

Bizim ankastre kutusu dışarı da, ayriyeten telekomdan gelen kablo kutunun içinde mi

telekom kablosunun uçları kutunun içinde evet.

Ankastre kutusundan Telekom sorumlu değil mi?

Merhaba @s4anayts ankastreden eve yeni bir kablo çekmen sorununu çözebilir ama bu sorun neyden kaynaklandığını deneyerek öğrene bilirsin ancak

Yeni ankastre kablosu çekmeye çalışacağım

Sorun ankastredeki reglet sorunuda olabilir pas yapmış olabilir denemeden bilemediğimiz için :person_shrugging:

direk telekom kablosuna bağlı sorun çözülmedi yapa dan vae geçtim yine çözülmedi.

Telekom şu dolaptan kablo değişimi gibi bir şeyler yaptı sorun bugün düzeldi :slight_smile:

1 Beğeni

Öyle bir durum var ise kime başvuru yapacağız?