Dsl arızası sonrası düşen hız

Merhaba benim 27 ocakta DSL bağlantım koptu 2 gün sonra türk telekom ekipleri arayıp sorunu çözdük ve bağlantınızı tazeledik dediler ancak sorun çözüldükten sonra 50mbs olan indirme ve 10mbs upload hızım 8 indirme 1 uploada düştü. Bu arada altyapım yapa ve vdsl , dsl arızası olmadan önce 50mbs olan internetimi 5 gündür 7-8 mbs kullanmak zorundayım zaten o da stabil değil bazı saatlerde 2 dakika da bir dsl bağlantısı gidip geliyor. Dün TurkNet ekipleri tekiz saha ekiplerini yönlendirdiler. Bugün Tekiz ekibinden bir arkadaş geldi iç tesisata baktı ancak sorun olmadığını büyük ihtimal türk telekom arızayı çözerken kendi kullanıcısına o bağlantıyı (portu) verdiğini söyledi ama türk telekom ekipleri açılan arıza kaydına devamlı" Kapama Kodu: TT Sorumluluğunda Giderildi" diyor. Sorunumu nasıl çözebilirim ?

Online işlem merkezi üzerinden teknik bilgiler kısmının ekran görüntüsünü devre numaranızı gizleyerek paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Daha önce de yapa altyapısında mıydınız? Mail adresinizi kontrol eder misiniz? Kesinti öncesi TurkNet tarafından size bilgilendirme maili gönderilmiş mi?

5 yıl önce TurkNet 'e geçtim geçtiğimde zaten yapa mevcuttu.

ilginç bir şekilde santrale olan uzaklığım 926 metreydi arızadan sonra 1100 metreye çıktı…

1 Beğeni

Tamamdır anlaşıldı yani yapa üzerinden yüksek hız alıyordunuz şu an bu hız düştü doğru mu? 5 yıldır aynı altyapıdasınız doğru mu anladım? Bununla ilgili bir destek kaydı oluşturdunuz ise size oradan dönüş yapılacaktır. Apartman dairesinde oturuyor iseniz karşı komşunuz veya alt kat komşunuzun adresini TurkNet altyapı sorgulama üzerinden sorgulayıp ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

926 metreden 50 mbps hız alabiliyor muydunuz?

evet doğru anladınız dsl arızasını telekom düzelttikten sonra oldu bunlar. şuan yakındaki binaların hiçbirinde yapa gözükmüyor büyük ihtimal doldu portlar. ben 5 yıl önce geldiğimde TurkNet birkaç kişide vardı civarımda.

1 Beğeni

evet, ortalama 40-50 arası indirme hızım vardı 11 de upload.

1 Beğeni


devamlı aynı şeyi diyorlar bugün TurkNet tekiz ekipleri geldi telekom kaynaklı dediler 5 dakika önce telekom mesajında yine aynı şeyi dediler ancak düzelme yok

Size özel mesaj üzerinden yanıt verdim.

Sorunum hala düzelmedi 9 gündür, 2 tarafta birbirine atıyor. Olan benim internetime oldu, 40-50 mbs olan internetim 6-8 arası gidip geliyor… Teşekkürler.

1 Beğeni

Merhaba @judicial, öncelikle yaşamış olduğunuz bu durum nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranızı iletirseniz size yardımcı olabilmek için elimden geleni yapabilirim.

1 Beğeni

özelden dönüş yaptım…

1 Beğeni

sorunum hala devam ediyor ve kimseden düzgün şekilde bilgilendirme alamıyorum. vdsl olan internetim 2 gündür 10 saniyede bir kopuyor ve bazen kendini adsle çeviriyor. Bu arada hızım hala 5mbs…

Bütün Telekom yöneticilerine mail attım oradan da bilgi alamazsam isp değiştirmekten başka çarem yok.

tekrar 40-50 mbs 10 upload alabilirmiyim vae de soru işareti . 27ocaktan önce yapayı sıkıntısız kullanıyordum ne oldu 1 günde acaba bozdular

Son 20 gün içerisin de bir şeyler yaşandı galiba her gün birileri dsl arızasından şikayetçi. Bende 29 ocaktan bu yana internet hizmeti alamıyorum günlerdir arıza giderilemedi. 29 ocaktan önce paket kaybı dışında ciddi arızalarla karşılaşmamıştım. Probleminin kısa zamanda çözülmesi dileğiyle.

1 Beğeni

sorunun yapa santralinde , portlarda ya da kablolarda olmasına rağmen telekom sorunu inatla reddettiği için TurkNet ekipleri telekom ile ortak çalışma yapacaklarını söylediler son durum bu ama hiç ümitli değilim 12 gün olacak :smiley:

1 Beğeni