Download - upload orantısızlığı

Evet de orada kastım şu idi, ortalama oranı ne bilmiyorum ama 100mbps kullanıcılarının genelde 30 40 mbps upload kapasiteleri olur. 100 mbps yi de 8 12 snr da felan alırlar.

Bendeki upload tarafı kapasitem fazla olmasına rağmen download kapasitem ile ilgili sorun var.

Erse bakır bir kablo, rj11 i kendim çakmıştım. Reglet e ye reglet bıçağı ile çaktım kabloyu. 30 cm lik bir kablo. Yak1 ile denemedim, zaten denesemde bir fark olacağını düşünmüyorum

Evet

Hat zayıflama değerleri farklı onu mu ima ediyorsunuz ?

Ölçtürürüz hocam sıkıntı yok

:d

Şöyle diyeyim, en son ne zaman port değiştirdim tam hatırlamıyorum ama Nisan ayından sonra 4 5 kez port değiştirdim. Telekom ekibi her port değişiminden sonra gelip ölçüm aldı

8 snr da 85 mbps geliyor

Hatta bir port değişiminde ankastre ye 8 snr 85 mbps geliyor iken, port değişimi için 2 saat uğraştılar. Bir sorun var felan dediler. Bi TT elemanı dolap başında biri ankastre başında baya uğraştılar, 2 saat sonunda ankastreye 8 snr da 95 mbps hız geldi.

Biz de Sevindik tabi. Ondan sonra bizim sürekli bi 8 snr 85 mbps, bi 8 snr 95 mbps değişmeye başladı.

Bu değişim de her gün sabah saat 06:01 de değerler yükseliyor, gün içinde yüksek oluyor. aynı gün akşam prime time başlangıcında hız düşüyor idi. Gecenin 5 inde bile hız düşük oluyordu, 06:01 de saat ayarlı gibi değerleri birden yükseliyordu.

Bu yükselip düşme 1 2 ay sürdü, son 2 haftadır değerler de yükselmiyor artık. 8 snr da 85 mbps geliyor ankastre ye