D-Link DSL-224 IPv6 destekliyor mu?

D-Link DSL-224 IPv6 Destekliyor mu arkadaşlar? Arayüzde görseldeki IPv6 kısmı var. Ancak ayarlar hakkında birşey bulamadım internette. Ayrıca Qos ayarı olup olmadığını bilen var mı?

iyi güzel hepsi varda wifi 4 olması üzücü :S

IPv6 ayarı nasıl yapılıyor? Ayrıca Qos kısmı nerede? Var diyorsunuz ancak ben bulamadım. Wifi benim için pekte önemli değil kablolu bağlantı kullanıyorum

Sitesinden baktım sadece
Manuelinden bakayım

Gelişmiş ayarlarında internet ile lan ayarlarına gireceksin. Menüyü göstermen gerek.

Bahsettiğiniz kısmı göremedim gelişmiş sekmesi şu şekilde

Orası değil herhalde

Şu anda kullandığım modem bu. IP6 destekliyor. “Bağlantı Kurulumu” altında “LAN” seçeneğinde karşınıza çıkar. Normalde default ayarlarda zaten açık geliyor. Ben henüz IP6 almadım. TurkNet’in gigafibere sağladığı bir başka ayrıcalık olabilir. Bilmiyorum.

1 Beğeni

IPv6 gigafibere özel değil eğer destek kaydı açarsanız size de ipv6 tanımlarlar.

ihtiyacım var mı onu bile bilmiyorum. Yani ip6 atanınca benim için fark eden bir şey olacak mı?

IPv6 destekleyen sitelere ve uygulamalara daha hızlı erişim sağlayabileceksiniz ve IPv6 adresiniz cgnat değil statik olacak. Çok bir farkı yok ancak denemenizden zarar gelmez.

Cevabınız için çok teşekkürler. QoS gibi bir durum var mı hız sınırlandırması yapmak için?

hangi seçenekleri seçilmesi gerekiyor? Tanıdığım 1 kişiye göstermek için soruyorum…

Sadece görebildiğim wifi ayarları altında “enable shaping” diye bir seçenek var. Onu seçtiğiniz zaman wifinin hızını megabit değerinde sınırlayabiliyorsunuz. Ancak bağlanan her kullanıcı için ayrı ayrı ayar yapabileceğiniz bir özellik malesef bu modemde yok.

1 Beğeni

Teşekkürler bufferbloat’a çözüm olarak onu önerdiler :+1:

Donanım olarak çok zayıf ve hatta eski bir cihaz. Fakat ilginçtir hala güncelleme alıyor. D-Link geçen sene cihazın sadece kasasını değiştirip yanlara iki tane anten koydu şimdi o şekilde satıyor. Ama içi komple aynı. Antenler içerideydi şimdi dışarıda. Ben şu anda en son sürüm rom ile kullanıyorum. Piyasada çok daha iyi cihazlar var ama tabi fiyatları da kaliteye göre paralel olarak artıyor. D-Link batıda pek tercih edilen sevilen bir marka değil. Özellikle yazılımsal olarak çok sorunlu olduğunu söylüyorlar. Ama cihazları çok sağlam ve asla bozulmuyor. Seneler önce aldığım ADSL-1 modem hala çalışıyor. Hiç bir işe yaramasa da fişe takarsam ışıkları yanar :slight_smile:

Online İşlemler - TurkNet

1 Beğeni

Linkte cihazın en son kullanım kılavuzu mevcut. QOS olarak bir kaç özellik olduğu yazıyor ben o özellikleri kullanmadım ama belki işinize yarayabilir.

1 Beğeni

Ben uzun zaman önce almıştım hala işimi görüyor :joy: bir dönem çok sorun yaşatmıştı bir güncelleme ile sorun çözüldü daha sonrasında :sweat_smile: Teşekkürler inceleyeceğim :+1:

Hocam modemi biraz kurcalayınca ipv6 ayarlarının hem LAN hem de WAN altında ayrı ayrı aktifleştirilmesi gerektiğini fark ettim. Uzak sunucudan ipv6 alabilmek için sanırım aşağıdaki seçenekle TurkNet 'e çıkmak gerekecek. Ben denedim olmadı ama sanırım sebebi müşteri hizmetlerine ipv6 talebi yapmamış olmam.

PPPOE dual stack seçince de sanırım hem ipv4 hem ipv6 alıyor.