Cat 6 Dış Ortam Kablo Önerisi

Selamlar. 60 metrelik mesafe için dış ortam kablosu lazım(Ankastreye uzağım ne yazıkki). Telekom’un cat5e kablosunu bulamadım. 100 mb. VDSL paketim. Alacağım cat6 dış ortam kablosu da Telekom’un bağladığı cat5e kablo kadar dayanıklı olur mu? Bir de her sitede 500 mt şeklinde toptan satılıyor. 60 metre yetiyor bana, bunu bulabileceğim bir site var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

Aynı araştırmayı ben de yapıyordum 1 ay öncesine kadar bakır oranı yüksek cat6 nexans kablo bi bakmanı tavsiye ederim.

2 Beğeni

@fatsa45 eyvallah teşekkür ederim

1 Beğeni

https://www.recber.com.tr/product-showcase/data-kablolari/

https://www.nexans.com.tr/eservice/Turkey-tr_TR/navigate_361003_84_40_1905/Bak_r_perli_kablolar.html#products_and_services

3 Beğeni

Merhaba, Telekom’un CAT5E türü kablosu dış ortam için işini görür fakat 60 metre gibi uzunlukta CAT6 23AWG bir kablo seçmen daha uygun olur performans açısından. Isıtma-soğutma sistemlerin de kullanılan izalasyonlar ile kablodan geçirip yüksek ısıdan koruyabilirsin ve dayanıklı olacağını düşünüyorum. Bazı arkadaşlar bu tür korumayı galvanizliboru/drenaj ile yapıyor. F/UTP seçebilirsin.

4 Beğeni

nexans recber guzel tavsiye ederim

1 Beğeni

N11 üzerinden temin edebilirsiniz @TworA in dediği kablo türü işinizi görür

1 Beğeni

Birkaç ay önce ben de aynı şekilde kablo arıyordum, buradan aldım. Kaç metre olacağını seçerek ihtiyacına uygun şekilde satın alabilirsin. Ürünü Reçber Kablo’nun kendi sitesinden bakarak seçtim. Kablo hem 23 AWG hem de F-UTP standardında. Ayrıca Poli Etilen kaplı, yani dış ortama uygun. Şu anki indirimli fiyatla 60 metre kablo + kargo 289,9₺ yapıyor. Piyasaya göre kıyaslayıp karar verebilirsin.
Ek olarak tavsiye; eğer satın alırsan, geldiğinde üzerindeki fabrikasyon yazılardan, 506026 ürün kodunu özellikle kontrol et. Yanlış gelirse değiştiriyorlar, tecrübeyle sabit :slight_smile:

4 Beğeni

Ben size bir tavsiye vereyim, Cat6 almak yerine madem ki 60 metre var cat 7 alın hem snr değeri azda olsa artar hemde cat6 ya göre fiyatı çok farklı değil. Ama kabloyu bölmeden çekmeyi düşünüyorsanız ki öyle tahmin ediyorum bence almışken cat7 alın.

2 Beğeni

Bütün cevaplar için çok teşekkürler, sanırım burdan sipariş vericem çok sağolun :slightly_smiling_face: :pray:

1 Beğeni

Rica ederim. İyi akşamlar.

2 Beğeni

@caner Size şu şekilde yanıt vermek istiyorum.
Şimdi ankastre den çıkan hızı kayıpsız 20 metre iletir cat6.
100 metreye kadar kayıp olmaz.
Ama şunu söylemek gerekirse cat 7 biraz daha iyidir sinyal kalitesini az da olsa arttırır. Ve hız 60 mbps yi geçen değerler olduğu zaman önerim saha dolabına yakınsanız durumunuz varsa cat7 montajlayın.

TurkNet kullanıcısıyım Türk Telekom’dan memnun değilim internet hizmeti veremiyor TurkNet kullanıcısına mağdur ediyorlar Türk Telekom hiçbir zaman da yardımcı olmuyor modem ile alakalı diyorsun ha Aslında modemimde sorun yok İnternet zayıf kalite yok Lütfen yardımcı olun TurkNet kullanıcılarla fiber altyapı döşenmesi istiyoruz Türk Telekom’dan binamıza kadar gelmesini istiyoruz yardımcı olsun Saygılar Türk Telekom hizmet veremiyor suçlu olduğu için

Merhaba, GigaFiber sadece kısıtlı iller de gözüküyor.Fiber İnternet: 1000 Mbps’ye Kadar Sınırsız & Taahhütsüz — TurkNet

Normal Fiber için Telekom’a Superonline ve Vodafone’a gibi sağlayıcılara mahalle olarak imza toplayıp, başvuru yapabilirsiniz.

Hizmetin de sorunlar var ise hat değerlerini benim ile özelden paylaşablirsin veya ayrı ve konuyla ilgili bir post açabilirsin.

selam
cat6 dıs ortam recber kablo kac mt uzaklık ethernetten 100 mbps internet tasır 130 gıbı dıger 2 eve cekecemde orda altyapı olmadıgı ıcın.
hız dusumu olurmu ?

Cat6 ile 1000 mbps e kadar veri taşımak mümkün diye biliyorum .

130 mt cat6 ile hizda dusus olurmu acaba 100 mbps hizda

Birde ethernetten sonra convektor ile fibere cevirip oldugu yere kadat fuber convektor ile tekrar ethernete donusuyor gudunce hiz dusumu olmadan kullanilir 1000 mbps olanida var cihazin fiber kablo arada uzun mesafe zarar gorurse tamiri zor olur…
Kararsiz kaldim cat6 kablomu dosesem

Merhaba, Cat 6 kablo : 1000 mbps - Cat 7 kablo : 10000 mbps taşırlar. Cat Kabloları 100 m sonra az da olsa düşüş yaşanır ama hangi kabloyu alırsan kablonun tasıdığı maks kapasite üzerinden düşüş görülür. (örnek : Cat 6 kablo 1000 mbps 900 800 gibi azar azar düşer, yani 100 mbps hala taşıyacak kapasitede olur.)

tskler…

cat6 100 mbps hızı (kablo 1000 mbps destekledıgı ıcın) fazla dusus olmaz sanırım…cat6 cekmek daha kolay duvar ıcı elektrık boruları var kangal halınde en ıncesınden 12 mm gıbı cok rahat gıder ıcınden kose denk gelırse kesıp sıpıral boru ıle rahat donus olur…
dıger secenekte hız dusumu olmaz cunku km lerde gıdebılıyor fıber kablo cekersem onuda kıvırmadan cok dıkkatlı dosemek lazım + bırı zarar verıp koparırısa ozel cıhazla kaynak oldugu ıcın onuda bulmak problem…yoksa fıber kablo ıle tasımak daha uygun fıyatı.

Cat6 kabloda kayip olcagini pek sanmam bunu bi ara denemislerdi hiz kaybi falan yapiyormu diye bende cat 6 kullaniyorum snr. Baya yükseldi benim 35mbps iken 8 snr aliyordum telefon kablosu ile cat 6 oldu 24 cikti sonra 100 mbps oldu suan 8 db kopma falanda yasamadim sende bi sorun olmaz bence hiz konusunda