Merhaba, arkadaşlar upload kullanırken ping sorunu oluyor bende. İnternette hala araştırmalar yaparken şunu gördüm. Aşağıdaki görselde bende yukarı yazan kısım diğer arkadaşların çoğunda Bağlı şeklinde yazıyordu bu bir problem mi?
Merhaba, DSL değerlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
DSL değil hocam FİBER var FTTH.
Qos ayarları var ama modem arayüzü çok karışık ve kullanışlı değil. Qos genel olarak açtığımda bile devam ediyor.
Sizin sorununuzu içeride ekiplerimizin takip ettiğini bu gönderi altından paylaşarak belirtmek isterim. Aynı zamanda özel mesaj üzerinden de size ben elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya devam ediyorum.
Enes hocam var olun sağ olsun. Umarım sorunumu birlikte en kısa sürede çözebiliriz.
Bufferbloat’ın dh de de cokca konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam, upload hızınızı bir nebze top seviyesini kısabilir veya keenetic kullanıyorsanız hız profilleri var bunlarla testler denemeler yapabilirsiniz. Burayı da test için kullanabilirsiniz.
Denedim çözüm olmadı maalesef.
Bu da benim bugünkü işlemden sonra iMAC Desktop’taki İnternet Hız Testi | Fast.com sonucu
Yükleme derken ? FTP’den 2.3gb dosya yolluyordum o ara bastım. Evdeki 40’tan fazla cihaz zaten ayrıca ağda kim bilir neler yapıyor
Valla gördükçe üzülüyorum. Şuan youtube’a video yüklerken. @BLackOwL Sen de VDSL mi vardı?
Sizin ONT cihazı Huawei’di değil mi ama. Giga mı alsam bende diye düşünüyorum da.
Sanırsam çözemez. Bana OpenWRT destekli bir modem gerekiyor.
Sorununuzun çözüldüğünü özel mesaj üzerinden bana iletmiştiniz. Arkadaşlarımın bilgisi olabilmesi açısından buradan da paylaşmak istedim.
Bir kaç gün dediğim gibi hizmetinizi test edin. Eğer devam eder ve tekrarlarsa yine iletişime geçeriz.
İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim @SineQ
Bu durum bir kesin olarak sonuçlansın. Ben arkadaşlarıma ulaşarak çözüm sürecinde yapılan işlemlerin detaylarını öğrenmeye çalışır ve sizleri bilgilendiririm.
Ben de o açıdan Enes hocamıza bildirdim. Şuan ilk günkünden çok iyi fakat dalgalanmalar oluyor arada.
Cidden ya ne olmuş Boşa tırmalamayalım biz de turk.net tarafında yapılan bir şeyse bu
Ben hız tanımlamalarından olacağını düşünüyorum. Modem arayüzünde hiç bir değişiklik yapmadım. Fakat arada dalgalanmalar oluyor. Ani ping fırlamaları gibi.