Binaya Yeni Takılan Gigafiber Kutusu

İşte aradaki farkı istiyor :confused:

Hocam çok teşekkürler ilginiz için peki şunu sorayım ben kendileriyle görüştüm dedim ki bi üst pakete geçip 2 ay ödediktenten sonra iptal etsem olur mu diye kullandığın 2 ayın cezasını ödersiniz dedi.Ben de şunu düşündüm 24 mbps paket kullanıyorum 35 mbps olan kampanyaya yükseltip sözleşme yenileyip 1 ay kullandıktan sonra iptal edeyim diyorum.O şekilde TurkNet gigafibere geçtiğimde 480 tl kadar cayma bedelini TurkNet karşılıyomuş.Bu fikir için ne düşünüyosunuz ?

1 Beğeni

Cayma bedeli ödedikten sonra fesih fatura bölümüne yüklüyorsun. Cayma bedeli ne kadar çıktıysa aylara bölerek faturaya indirim olarak yansıyor. En fazla 480 tl kadar cayma bedeli karşılanıyor.
Sadece TurkNet alt yapısı için geçerlidir.
Gigafibere geçiceksen hiç durma :hugs::rocket: 1 giga hızında uçan internet

Yeni gigafibere geçen birisi olarak yavaş internet sitelerinden şikayetçiyim 1 gigabit internetimiz var sunucular desteklemiyor :slight_smile:

2 Beğeni

14 mbps kullanıyorum şu an illaki farkeder ama ya öyle değil mi ? Benim bildiğim siteler 200 mbps limitli.

Gigafiber güzel hoş çoğu site zaten tam randıman hız vermiyor ya para vericeksin ya da paşa paşa yavaş indireceksin. Torrent vs iyi çalışıyor ona lafım yok.

Ben 1 aydan sonra alıştım zaten, kibirli gibi anlaşılmasın ama gigafiber hızlarının pek gerekli olduğunu düşünmüyorum artık günlük kullanımda upload hariç hiç farkı olmuyor. Fiber internetiniz olsun 100 olsun 200 olsun ama artık şu upload hızları bi 20 mbit civarına çıksın yeter ya. Gigafiberde tek mutluluğum upload oldu. Dün arkadaşıma google drive üzerinden 6 gb lık bir dosyayı 3 dakika gibi bir sürede yükledim şaka gibi. İnternet çok hızlı olunca donanım limitine takılıyoruz :smiley:

14 üstü aldığınız her hız farkeder tabii. Premium satan sitelerde değişiyor ama çoğu site yoğunluğa göre, CDN var/yok durumuna göre hız veriyor. Steamdan donanım hızınıza göre hız alıyorsunuz. (yukarıdaki postta anlattım)

Paralel benchmark için download açtığımda ise 70-80 MB/s geçemedim modem kilitlendi. Speedtestler zaten gerçek dünya testi değil isterse 10gig download olsun.

Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam en kısa sürede konuyu inceleyeceğim.Modem olarak asus dsl-ax82u modelini aldım heralde yeter gigariber için donanımın da yeteceğini düşünüyorum.Netflix exxen gibi platformlarda kasmasın gerisi mühim değil internet bağlansın steamden ya da torrentten deneme yaparım ben de. Şimdiden sabırsızlanıyorum bakalım :slight_smile:

Hayırlısı olsun. İnşallah kısa sürede kavuşursunuz, modeminiz biraz modemden çok elektrikli arabaya benziyor :smiley:

200+ Mbit hattınız varsa zaten Netflix, Exxen, Youtube vs problem yaşamazsınız önemli olan altyapı kalitesi. İğrenç bakırdan kurtulduğunuz an her şey değişiyor.

Fiber altyapıda, bakırdaki şu rakamları görmemek güzel oluyor.
(Bende GigaFiber kullanıyorum bu yazlığımdaki internet)
image

Ben fiberle ilk defa GigaFiber ile tanıştım çok ilginç bir deneyim oldu. (hız olarak değilde, kablolama, teknoloji olarak)
Türk Telekom Fiber getirtebilsem babamların evinede TurkNet bağlatıcam ama 10 yıldır gelemediler 1-2 sene uğraşınca bıraktım artık. Gariplerim 100/5 internetle çürüyorlar evde video göndermesi eziyet GigaFiber’deki uploadı görünce insan bi acayip oluyor. Onlarada bi 200/20 Süperonline bağlatıcaz böyle giderse.

Hahaha aynen spor arabadan aşağı kalır yanı yok görüntü olarak işlevsel olarak da tatmin eder diye düşünüyorum gigafiber için bunu çok övüyolardı.Bu görselini attığınız özellikler gigafiberde nasıl çıkıyor acaba nasıl bulabilirim ? Orada bir snr değerinin iyi olmaaı gerektiğini biliyorum diğerleri hakkında bir bilgim yok açıkcası.

Benim zamanımın çoğu netflixte exxende film dizi vs. İzlemekle geçiyor 2k monitörüm var o özelliklerde ben o barı dolu göreyim beni ihya edicektir ziraa videonun ortasında yuvarlak şeyin dönmesi sinirlerimi bozuyor :slight_smile: teknoloji kısmı hakkında pek bilgim yok ama ttnetin altyapısıyla verilen fiberden daha iyi ve stabilmiş gigafiber.Herhangi bir arıza durumunda gigafiberde hızlı aksiyon alıyormuş TurkNet.Gelsin göreceğim.

Gigafibere geçince web sitelerin yavaşlığı ve sunucuların yüksek hızı desteklememesi sorunu ile uğraşacaksın :slight_smile:

Hat verilerini GigaFiber’de siz göremiyorsunuz yani modemde yazmıyor. Müşt. hizmetlerinden bir arkadaş zaten kendilerinin hat değerlerini görebildiğini, belirli bir değerin altına düşünce arıza kaydı açtıklarını söylemişti bana telefonda.

Valla hocam DNS problemi yaşarsanız o daire gene döner :slight_smile:

Edit: DSL hatta bakacaksanız modemde sekmesi oluyor.

Hocam çok mu çok yavaş oluyor neden heves kırıyosun yahu :slight_smile:

@Paramedic, bulunduğunuz bölgeyi il,ilçe,mahalle olarak bana açık bir şekilde belirtirseniz GİGAFİBER hizmetimizin aktivasyon durumunu sizin için öğrenir detaylı bilgi verebilirim.

Dün torrentren indirme yapıyordum 30 u geçince otomatik aşşağı düşürüryor hızı torrente sen düşün Steam de 15 MB yi geçmiyor ne yazık ki

Donanım sınırına takılıyorsunuz siz :smiley:

Yok hocam estağfurullah. Arkadaşların dediği gibi uçak hızında, kemer takılması gerekiyor. Sadece bazı servis sağlayıcıları hazır değil sadece onlarda problem olur. Problem demeyelim, düşük hız Bkz: 400 Mbit falan :smiley:

En kısa sürede tecrübe etmenizi diliyorum, gecikmesin artık çünkü benim depremden yıkılıcak korkusuyla çıktığım apartmana, 40 yıllık apartmana bile GigaFiber kutusu koyup aktive etmişler. Kimbilir 2-3 ay sonra yıkarlar orayı.

1 Beğeni

TurkNet ne yapsın sunucu desteklemiyor ise

Turknetin yapacağı bişey yok ki iyi yanı takılma olmadan program da indriyorum oyunda indiriyorum 4k film de izliyorum aynı anda sıfır donma sıfır takılma ve evde en az 8 10 cihaz bağlı internete

Hocam senin bilgisayarın kaldırmıyodur o hızı donanım sınırını @fatihemre22 hocamdan öğrendim netten araştırınca ram işlemci ve ethernet kartının engellediğini öğrendim.Ayrıca Websitelerin yavaşlığı sorunu yaşayacaksın demişsin ama bi önceki mesajında da 4k film izleyip aynı anda 8-10 cihaz internete bağlıyım demişsin.Daha ne olsun istiyosunuz ben buna tamamım :smiley:

Valla ben tamamım 400 mbit ise sitelerin sınırı 14 mbit ile nette dolanıp video izliyorum :smiley: beni her türlü mutlu edecektir bu hız.1 gigabitten bahsediyoruz sonuçta.

Hız zaten memnun eder turknetten yana sıkıntı yok genelde sitelerin ve sunucuların saldırı koruması var belli bir limitin üsütne çıkınca otomatik seni sınırlandırıyor ondan dolayı 1 gbps yi tam verimli kullanamıyorsun :slight_smile: ama çoklu cihaz kullanımında hiç sıkıntı olmuyor eskiden VDSL de evdeki herkese qqos dan sınır koymuştum bunda gerek kalmadı