Binaya Yeni Takılan Gigafiber Kutusu

Gigafiber güzel hoş çoğu site zaten tam randıman hız vermiyor ya para vericeksin ya da paşa paşa yavaş indireceksin. Torrent vs iyi çalışıyor ona lafım yok.

Ben 1 aydan sonra alıştım zaten, kibirli gibi anlaşılmasın ama gigafiber hızlarının pek gerekli olduğunu düşünmüyorum artık günlük kullanımda upload hariç hiç farkı olmuyor. Fiber internetiniz olsun 100 olsun 200 olsun ama artık şu upload hızları bi 20 mbit civarına çıksın yeter ya. Gigafiberde tek mutluluğum upload oldu. Dün arkadaşıma google drive üzerinden 6 gb lık bir dosyayı 3 dakika gibi bir sürede yükledim şaka gibi. İnternet çok hızlı olunca donanım limitine takılıyoruz :smiley:

14 üstü aldığınız her hız farkeder tabii. Premium satan sitelerde değişiyor ama çoğu site yoğunluğa göre, CDN var/yok durumuna göre hız veriyor. Steamdan donanım hızınıza göre hız alıyorsunuz. (yukarıdaki postta anlattım)

Paralel benchmark için download açtığımda ise 70-80 MB/s geçemedim modem kilitlendi. Speedtestler zaten gerçek dünya testi değil isterse 10gig download olsun.