Bina içi kutulama bekliyorum gelen yok

Sokağa ve binama aylar önce turk.net fiber kabloları gelmişti. Geçen hafta sorgulama yaptığımda 1 gbps hız ile gigafiber alabileceğimi gördüm ve başvurumu yaptım. Aktivasyon sağlandığı bilgisi geldikten sonra kimlik görüntüsünü de TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden yükledim. Sonrasında randevu için arandım. 2 gün önce de eve kurulum için ekip geldi. Ancak binada kutulama yapılmadığı için kurulum yapılamayacağı, önce kutulama için ekibin beklenmesi gerektiğini belirterek gittiler.

TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden talep açtığımda net bir tarih verilmiyor, “en kısa sürede” şeklinde genel yanıt veriliyor. Evden çalışan bir çağrı merkezi çalışanı olarak bir an önce bağlantıya ihtiyacım var. Bu kutulama işlemi ne kadar sürer? Bilgisi olan var mı?

Merhaba, bölgesel ve ekiplerin yoğunluğuna göre değişebilir ve net bir şey diyemeyiz. En iyisi, Temsilciden gelecek cevapları beklemeniz olacaktır. Kutunun konacağı yere kablolar geliyorsa çok sürmez işlem.

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Tecrübelerinize dayanarak ortalama bir süre belirtebilir misiniz? Süreç tamamen kapalı kutu olduğundan, en azından ortalama bir süre bilebilirsek beklenti içinde olmayız. Teşekkürler.

1 Beğeni

@EFG rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Hala bir gelişme olmadı. Teşekkürler.

Ne yazık ki halen bir gelişme yok. Fiber çağrı merkezi ile iletişime geçtiğimde tek söylenen “ilgili ekiplere bilgi verdik, en kısa sürede kutulama yapılacak”. En son görüştüğüm Bahar isimli görevli hanımefendiye bu kutulama hizmetinin bir iş ortağı firma tarafından mı yoksa TurkNet tarafından mı sağlandığını sordum, aldığım yanıt “tabi ki farklı bir firma tarafından sağlanıyor” oldu.

Bu başlığı, diğer tüm üyelerin ve gigafiber hizmeti almayı düşünen potansiyel müşterilerin ve hatta gerçekten hizmet kalitesini artırmayı düşünürlerse TurkNet görevlilerinin de okuyabilmesi için olabildiğince güncel tutmayı planlıyorum. Burada sorulması gereken bir başka soru ise, binada kutulama yapılmadığı halde neden adres altyapı sorgulamasında 1000 mbps ile abonelik başlatılabilir şeklinde gösteriliyor? Tamam bina üzerinden havai fiber şeklinde kablolar çekilmiş. Ancak mesela başvurudan iki gün sonra TurkNet kurulum ekibi gelmesine rağmen, kutulama yapılamadığı için dönmek zorunda kaldılar. Buradan aynı zamanda şu sonuca da ulaşıyoruz: TurkNet hangi binalarda kutulamasının olup olmadığını bilmiyor.

Henüz standart mesajlar dışında hiçbir gelişme olmadı. Günlük olarak güncelleyeceğim.

Bilgi: Konum İstanbul Beyoğlu, Piyalepaşa Mahallesi. Okmeydanı olarak da biliniyor.

Güncel aşamalar:

  • 11.09.2021 Cumartesi - Abonelik başvurusu online yapıldı, TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden istenen kimlik görseli yüklendi. Aktivasyon tamamlandığına ilişkin SMS geldi. Kurulum randevusu için arandım. 14.09.2021 Salı kurulum için randevu verildi.
  • 14.09.2021 Salı - Kurulum için ekip sabah 09:00’da aradı, beş dakika sonra geldiler. Kutulama olmadığı için önce kutulama yapılması gerektiğini ve başka bir ekibin kutulama yapması için bilgi verileceğini, sonrasında tekrar kurulum randevusu için aranacağımı belirterek işlem yapamadan geri gittiler.
  • 18.09.2021 Cumartesi - Kutu kurulumu için TurkNet Online İşlem Merkezi ve Fiber çağrı merkezi üzerinden bu 4 günlük süredeki aramalarıma “en kısa sürede” yanıtı veriliyor. Henüz kutulama işlemi sağlanmadı.
1 Beğeni

20.09.2021 Pazartesi - Sonunda bugün kutulama işlemi yapıldı. Yarın kurulum için randevu alındı. Sonrası için güncellemeleri eklemeye devam edeceğim.

21.09.2021 Salı - Saat 09:30 gibi ekipler geldi, 10:30 gibi kurulum işlemi bitti. Hız testi değerleri büyük hayal kırıklığı şimdilik. Kurulan modem Zyxel VMG8623-T50B. Modem arayüzünden yapılacak bir ayar var mı kontrol edeceğim.

  • 5 ghz için download 236.62 Mbps, upload 159.40 görebildim. (Wifi 6 notebook ile)
  • 2.4 ghz ise tam bir felaket. Telefonumdan (Xiaomi Redmi 8) speedtest uygulaması ile yaptığım 3 hız testinde min 26.7 / max 29.1 arası download, min 14.0 / max 38.2 arası upload hızı görebildim.

FTTH bir abonelik için bu değerler ne yazık ki beklentimin çok altında kaldı.

1 Beğeni