Bugün 1 Gbit GigaFiber bağlandı. İlk sonuçlar üzücü

Bu başlıkta bahsettiğim sancılı kutu bekleme sürecinden sonra bu sabah nihayet kurulum tamamlandı. Ekipler kurulum yaparken çalıştığım için hız testi alma şansım olmamıştı. Az önce aldığım hız testi sonuçları gerçekten üzücü.

Kurulan modem Zyxel VMG8623-T50B.

  • 5 ghz için download 236.62 Mbps, upload 159.40 görebildim. (Wifi 6 Dell notebook ile)
  • 2.4 ghz ise tam bir felaket. Telefonumdan (Xiaomi Redmi 8) speedtest uygulaması ile yaptığım 3 hız testinde min 26.7 / max 29.1 arası download, min 14.0 / max 38.2 arası upload hızı görebildim.

FTTH bir abonelik için bu değerler ne yazık ki beklentimin çok altında kaldı. Modemde yapılması gereken bir ayar var vs var mıdır?

Kablolu test yapar mısınız? Birde doğru sunucu üzerinde mi test yapıyorsunuz acaba?

Merhabalar, yapmış olduğunuz bu testleri kablolu bir şekilde bağlı olarak yapıp aldığınız değerlerin ekran görüntüsünü bizimle paylaşır mısınız? Kablosuz hat değerleri tam olarak doğru değerleri vermiyor. Önemli olan kablolu hat değerinizdir bu aşamada…

2 Beğeni

Sunucuyu GRID TELEKOM seçerek test yapar mısın
Bende daha yüksek sonuçlar verdi

Sonuç link: Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

1 Beğeni

Speedtestin uygulamasını indirip test yaparken GRID TELEKOM seçip deneyebilir misiniz

1 Beğeni

Ya da nPerften test yapın çünkü sizin yaptığınız sunucudan ben de düşük hız alıyorum

1 Beğeni

bazı sunucular var o hızları tam alamıyor. burdan hangi şehir sana yakınsa onu seç.
@srdr

Nperf ne yazık ki çok daha kötü bir sonuç veriyor. @mehmetcnshn Grid Telekom listede bulunmuyor. Arama kısmından arayınca da çıkmadı. Aşağıdaki de az önce mobil uygulamadan aldığım sonuç:

speed test . change server tıkla
TurkNet yaz. istanbul seçer misin. bi test yap kablolu.

Ben pcye indirdim uygulamasını orada dediğim server çıkıyor ve çok güzel sonuç veriyor.
Bir de modemi kapatıp açar mısınız benim de bu sabah 10/10 çıktı sonuç ,restart atınca düzeldi
*Kablolu yapmayı unutmayın

Şirket bilgisayarı olduğu için maalesef uygulamasını yükleyemiyorum. Şu an kendi bilgisayarım teknik serviste. Restart da çözüm olmadı ne yazık ki. Hala aynı değerler.

Modemde yapılabilecek bir ayar vs var mı acaba?

Pc ethernet kartı 1000 mbps destekliyor mu?

İlk sonuçlar üzücü yazınca ben de sandım 0.1 mbps alıyor. İçeriğe girince 300/300 gördüm. Kullandığınız telefona gigabit portuna bilgisayarınızın ssd olup olmamasına göre her şey etkili. Telefonunuz 5 GHzde kaç mbpsyle bağlantı sağlıyor. Kullandığınız donanımlar 1 gigabit hıza yetmiyor olabilir.

1 Beğeni

Ekipmanınızın bu hızları kaldiramamasi üzücü :rofl:

1 Beğeni

Merhaba, arkadaşlara katılıyorum ve eklemek istiyorum:
Yüksek hız, kısa mesafe istiyorsanız 2.4Ghz ve 5Ghz “Kanal bant genişliği” kısmını 40 ve 80 yapın bu frekans ayarı ne kadar yüksek olursa daha fazla hız alabilir ve daha mesafeniz kısalır yani + yönü ve - yönü vardır. Wi-Fi Analyzer ile boş kanal bulun, her 2 bant üzerinden de ve boş kanala veya en az dolu olan kanala geçin. Modeminizin ve cihazınızın etrafında kablolu özellikle kablosuz olmak üzere Bluetooth barındırmayın, açmayın.

1 Beğeni

Merhabalar ilkönce hayırlı olsun darısı başıma diyeyim…
Sorununza gelirsek büyük ihtimal ethernet kartınız 1 gbps e ayarlı değildir. Yapmanız gerekenler;
Bilgisayarım sağ tıkla > özellikler > aygıt yöneticisi > ağ bağdaştırıcıları > ethernet kartınızı seçip çift tıklayın > gelişmiş > speed & dublex > yan tarafta değer yazan kısımdan 1.0 gpbs full dublex seçip kaydetip kapatın… lütfen hız testlerinizi kablolu yapın kablosuz testler sağlıklı sonuç vermez hiçbir zaman

1 gigabit hızı kablosuz almak için 160mhz router ve intel ax200 gibi 160mhz destekleyen bir karta sahip cihaz gereklidir. Kablosuzda bağlantı hızınız neyse onun yarısını alırsınız genelde. Misal 866mbps görünüyorsa taş çatlasın 500 megabit alabilirsiniz. 1700 megabit görünüyorsa 1 gigabit alabilirsiniz ama kısa mesafeden tabiiki.

TurkNet’in 1 Gbps hız verip Wifi 5 modem vermesi çok anlamsız. Bu hızlar için Wifi 6 gerekiyor.

2 Beğeni

Hocam bende atayım size telefon s20 ultra. Routerim ise asus rt ax82u.

1 Beğeni