Bıktıran crc hataları

Uzun suredir TurkNet kullanicisiyim. Son zamanlarda sacma bir sekilde crc hatalarinda patlama aliyorum. Daha once yine almistim ama tekrarladi. Online islemlerde kayit acmama ragmen sorunumu anlamamakta israrci oluyor temsilci. Ne yapmam lazim?


@tsunami

birde upstream tarafındaki power değeri -5 normalde 4.5 olması lazım yada bu civarda hattınızı (iç tesisatınızı) kontrol ettirirseniz iyi olur

size tavsiyem snr değerini 13’ün altına indirmeyin 14’deyken bile 3 saatte 9 crc hatası almıştım ve konumumda abone fazla olduğundan belli bi saatten sonra snr değeri 8’in altına düşmüştü ve sizin aldığınız crc hatalarının fazlasını almıştım örn: 10dakikada 100.000 crc hatası gibi

benimde böyle bi sorunum vardı arıza kaydı oluşturmuştum resimler ekran kayıtları göndermiştim sorunumla ilgili sonrasında aramışlardı dedim "crc hataları çok fazla oluyo belli bi saatten sonra " ve bana crc ne demişlerdi :man_facepalming:

@kaan_mert11 elektrik kesintisi oldugunda 8 lere dusuyodu snr 1 hafta boyunca kullandim oyle hicbir problem yasamadim. snr i 14-15 seviyelerine cikaracagim. ic tesisatta ankastreden telekomun vermis oldugu kablo takili. Degismelimiyim?

Selamlar @muradhanaydin, gün içerisinde oluşturulan 57093514 numaralı kayda istinaden inceleme ve müdahale sağlanacak :partying_face:

bence ekipler müdahalede bulunduktan sonra en son tesisatı değiştir elektrik kesintisinden dolayı binana gelen hat kablosunun bağlı olduğu saha dolabı/santralde sıkıntı olmuş olabilir bilemeyiz bunu birde altyapınız ne kadar hız destekliyor?

67 olarak gozukuyor sorgulayinca

Merhaba,
Hangi firmware kullanıyorsun.

1.1.2.3_979-g45f957d

790 veya 960 sürümüne geçer misin.

1.1.2.3_960-g795fbf6 surumune dusurdum modemi.

:+1: deneyecegim.

Altyapimi sorgulayinca 67 cikiyor. 11snr da ise aldigim hiz +67mbps. bunun etkisi varmidir crc almamda. Online islemlerden temsilci +15 snr yapmami soyluyor. Altyapidan dolayi.

Peki anlık olarak crc hatanız şuan kaç ve hat kaç saattir açık ?

Hocam crc hataları TurkNet veya altyapı kaynaklı değil. O hataların sebebi modem yazılımından dolayı öyle. Benim oturduğum mahallede altyapı çalışması yapıldı. İç tesisatımda herhangi bir problem yok ama modem sürekli crc alıyor. Asus marka modem PİŞMANLIKTIR. Servise yolladım direkt sıfır cihazla birebir değişim sağlandı gene aynı.
Asus müşteri hizmetlerinin attığı mailde TurkNet kullanıcıları için 473 sürüm kullanıması önerilmiş ama ona düşürsek dahi hata almaya devam etti.

Hat durumu su an boyle. Online islemlerden 15snr ve ustu yapilmasi gerektigi soylendi. Yine 11 deykende 9 crc vardi. Bu isten hicbisey anlamadim.

Şuan hat degerlerin iyi gözüküyor yazılım kaynaklı crc hatasi aliyosun ben 3 gündür 1saat boyunca interneti kullanamıyorum(internet ışığı gidiyo dsl ışığı yaniyo ) Max 1saat yada 40dk kullanabiliyorum sonrasında 10binlerce crc hatası sonrası internet ışığı gidiyo erişim kesiliyo sorun ne anlamadım gitti

960 surumune gectikten sonraki hat degerleri.(snr 15 sabitlenmis)