Bazı sitelere giremiyorum

TurkNet’e 2 gün önce geçtim. Fakat bazı sitelere giriş yapamıyorum. Sahibinden, Turkcell’in sitesi, DuckDuckGo ve bir sürü site açılmıyor, bağlantı zaman aşımına uğradı hatası veriyor. Tüm bu siteler VPN kullanınca açılıyor. Fakat oyunlarda VPN genelde yasak ve oynadığım bazı oyunlarda da bağlantı sorunu var. Bu yüzden de oyun oynamak için mecburen mobil internetimi bağlamak zorunda kalıyorum.

TurkNet panelden arıza kaydı oluşturdum, ekipler 2 gündür bakıyor ve benden bazı testler de alıyor fakat sorunu tespit edemediler. Başka bir forumda TurkNet destek ekibi sorunun tespit edildiğini ve çözüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Fakat sorun hala devam ediyor.

Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum.

Online işlem merkezi üzerinden güvenli internet adımından profilinizi kontrol eder misiniz? Aile profili seçilmiş ise devre dışı bırakın.

Profil zaten kapalı. Ona rağmen bu sorun var. İlk başta açıktı fakat sonradan talebim üzerine kapatıldı. Ancak sorun düzelmedi.

Sadece şu anda birkaç siteye daha girebilir hale geldim. Amazon TR sitesi açılmıyordu mesela, açılır hale geldi.

Sanırım güvenli internet profilini kapatmama rağmen güvenli internetin kalıntıları kalmış.

Merhaba giremediğiniz sitelere ping atabiliyormusunuz?

Benimde benzer bir sorunum olmuştu ve sorun mtudan kaynaklıydı.

Giremediğim sitelere genelde ping atılmıyor. Sahibinden’e ping atılıyor fakat Turkcell’in sitesinde ve DuckDuckGo sitesine ping atmaya çalışınca Request timed out hatası veriyor. Konunuzu okudum, siz o sitelere ping atabildiğinizi söylemişsiniz. Ben o sitelerden bazılarına ping atamadığımı gördüm. Yani benim sorunum MTU ile alakalı değil. Muhtemelen güvenli internet kalıntılarıyla alakalı.

Umarım TurkNet ekipleri sorunu çözer.

Merhaba @YusufHasimKoc modem arayüzünden ipv6 özelliğini kapatıp ve yine modem arayüzünden DNS değiştirmeyi denemenizi öneririm.İyi günler dilerim.

İki çözümü de en başta denemiştim, işe yaramamıştı. O yüzden de tekrar denemeye gerek duymuyorum.

Selamlar @YusufHasimKoc, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Belirli sitelere erişim sorunu probleminizi 59013870 numaralı kayıt üzerinden ele alıyoruz. Problem tespit edildiğinde gereken adımlar atılacak. Ben de takibini yapıyorum :handshake: