Ayar tavsiyesi ve ağ durumu yorumu

Merhaba birkaç aydır bulunduğum bölğede altyapı sorunları vardı TT tarafı ile biraz sorun yaşadım istediğim hıza ulaşamıyordum hatta kullandığım hız dahi düşüyordu benim binam eski ama binanın iç kabloları yenilenmiş ve aşağıda bulunan kutuya dağıtılmış durumda modem h168a kullanıyordum şuan keenetic extra DSL kullanıyorum SNR ayarı ile oynayıp hızımı en azından 75 civarına çıkarmayı hedefledim şuan SNR 3 12 saatlik bir sürede FEC 247 CRC 29/1 bu değerler iyimi görsel olarak değerlerimi ekleyeceğim bana yardımcı olursanız cidden çok sevinirim not düşeyim şuana kadar ping sorunu yaşamadım.

Merhaba, Maksimum hız sınırına yaklaştığından bufferbloat A’dan aşağı gözükecetir. QOs ayarlarından hızını düşür veya snr ayarını yükselt tekrar testi gerçekleştir A çıkacaktır. Bu şekilde sorun yoksa kullanmaya devam edebilirsin ama biraz arıza çıkardımı kopacaktır.

Ayar yapıyorum birkaç sorum var test üzerinden A almam yeterli mi yoksa CRC hiç olmaması mı gerek ? sınırlandırma ve SNR ona göre ayar vericeğim şuan CRC yok 3db den 5db çıkardım düz 70 20 kilit yaptım değerler iyimi biraz daha düşmeme gerek varmı.

Şuan iyi durumda 41 ms (gecikme)düşmüş.

1 Beğeni

CRC’nin 0 olmasına gerek yok, zaten 0 olan hat bulmak oldukça zordur, ama binlerce olmadığı sürece sorun yok, 30-50-100 CRC’den zarar gelmez.
Keenetic QOS ayarlarını anlatan şu videoya bakabilirsiniz, ben bu sayede Buffeer değerlerimi 1-2 ye düşürmüştüm.
Geliştirici sürümü kurup QOS sayfasında hız değerlerine 94 MBit download, 19 Mbit Upload yazmıştım sanırım. Bu sayede çok iyi olmuştu.

CRC çıkarsa SNR yükselteyim mi yoksa dursun mu ? 0 değerine ne kadar yakınsa o kadar iyi diye biliyorum ama yanlışım yoksa az CRC sıkıntı değil deniyor ve FEC sorun teşkil etmiyor sanırım.

Test yaptığın site sunucuları tr de olmayan,sonuçları tutarsız olan bir site.Boş yere A+ alamıyorum diye kafana takma.

CMD den sınırsız ping at 1.1.1.1 e

ping 1.1.1.1 -t

komutu ile.O sırada da downloada yüklen.Ms ne kadar oynuyorsa öyle bir yükte (70-80 mbps download) göreceğin ms değişikliği odur.Bende bu sitede absürt ms gösterirken dediğim şekilde test edince test sonuçları çok farklıydı.Ya da speedtest cli kullan.

Ms değişikliği için de @justVDSL hocamın tavsiyesi en güzel tavsiye.Bende sqm bulmayı arıyordum zaten aktif olarak geliyormuş.Qos açıp mevcut internet hızınızdan %10-15 feragat edin.

Anormal derece sürekli hata yemediğin sürece sorun yok.Snr 3 şekilde kullanıp 13 saatlik bağlantıda 250 fec 30 crc çıkmış tabi ne kadar veri tükettiğin gözükmüyor bu sürede.Baya veri tüketip bu snr değerinde bile bu kadar hata bence çok iyi.Ben snr 3 e alsam 1 dakikada bir 200 crc yiyorum.

Discord açık yan bilgisayardan kardeşim oynuyor kapatınca down 5ms up 0ms oluyor A+ görüyor SNR eski halinde 3db şuan iyi gibi CRC dediğiniz gibi 50 100 200 üstünü görmedim 30 crc 12 saat sonucu anca ulaştı

Snr 3 e alarak atanabilir hızı 100 e kadar çıkartmışsın.Aldığın hıza bir katkısı oldu mu?Normal snr 8 de bile yine 70 civarı alamıyor musun?

1 Beğeni

Şu sitede anlatılan olayı da bir deneyebilir misin, eğer çipset uyumsuzluğu kaynaklı düşük hız alıyorsan hızını yükseltme şansın var.
https://techolay.net/sosyal/konu/keenetic-vdsl-modemlerde-snr-arttirici-komut.11016/

Normalde 8 ayarladığım zaman 50 60 arasına düşüyor o yüzden düşürdüm dediğiniz gibi CRC iyice takip edeceğim burada paylaşacağım 1 hafta sonra ne olur bakalım o dediğiniz ping testini eve geçip deneyeceğim teşekkür ederim bilgi için.

@KREARON Dediğiniz test sonucu ve modem arayüzü güncel 50GB tahmini Update indirme yapıldı.

@justVDSL dediğiniz eski modeme nazaran daha kötü sonuç alınırsa mı yapılmalı yoksa genel anlamda bir artış sağlar mı hocam eski modem değerim.

Eski modeme nazaran düşük bir hız varsa artış sağlayabilir, ama zaten aynı hız geliyorsa denemeye gerek yok, o zaman arttırma şansı yok çünkü.

2 Beğeni

Tavsiye etmeyin bunu. Bu zamanında bir uyumsuzluğun çözülmesi için test olarak 2-3 kullanıcıy gönderien bir komut. Servis ısrarla paylaşmayın desede paylaşıldı. Bunun düzeltilmesi zaten yazılım sesviyesinde yapıldı.

1 Beğeni

Yazılım seviyesinde yapıldıysa neden ben şu an bile bu kodu girmezsem yüksek hız alamıyorum? Halen benim gibi bazı kullanıcılarda bu sorun yaşanıyor. Zaten açıklama kısmında önce yedek alınması yazılmış, eğer sorun olursa basitçe eskiye dönülebilir.

1 Beğeni

Sorununuz bir şekilde devam ediyor ya da yeni başladı ise destek@keenetic.com.tr ye hattınızın incelenmesini isteyin.

Yeni bir dslam kodu ile farklı bir uyuşmazlık oluşmuş olabilir. Bunu da yine mediatek ile birlikte Keenetic çözer.

Sorunum 3 yıldır vardı, modemi sıfırlasam da, kurtarma yapsam da, geliştirici veya kararlı sürüm denesem de hızım düşük geliyor, sorunun çözümü o kod parçasını cihaza eklemek, yıllardır bunu yapıyorum ve sorunu çözüyorum.
Artık başka bir çözüme ihtiyacım yok, 2 ay sonra GigaFiber altyapısı olan bir yere geçerek DSL belasından kurtuluyorum, darısı 10 Milyondan fazla DSL kullanıcısının başına diyelim.
2023-2024 yılları arasında 1 yılda sadece 225.000 tane DSL hat kapanmış, halen kullanımda olan 10 milyondan fazla hat var, bu gidişle DSL hatların daha 10-15 yıl hayatımızda olacağını öngörmek basit.

hiç çözülmemiş bir sorunun sahibi olabilirsiniz. destek@keenetic.com.tr ye bildiri atmanız yararlı olabilir. Bi kaç milyondan bahsetmenin lüzumu yok. Çünkü sorununuz yaşayan genel bir kitle de yok.

Ben milyonlar benim yaşadığım sorunu yaşıyordur demedim, toplamda 10 Milyon evde halen DSL bağlantı kullanılıyor, bu kadar kişi arasında illa ki benim yaşadığıma benzer sorunlar yaşayıp düşük hız alanlar vardır dedim.