Merhaba, istanbul / esenyurt osmangazi mah. Papatya Cad. Taç sok. Bu adres ile ilgili gigafiber çalışmanız olacakmıdır? 2022 yılında? @Baran @EFG
Yolunuz güzel ivedikle devam etmeniz dileğiyle bu arada bizede kutu kondu yaklaşık 3_4 hafta geçti aktif olmadı evet ama inanıyorum TurkNet elinden geleni yapıyor napalim beklemekteyiz yapıcak bişey yok
GigaFiber altyapımızı genişletme çalışmalarımız tüm gücümüzle devam ediyor. Kablo çekimi, kutu koyulması vs gibi işlemler bittikten sonra biraz daha beklemeniz gerekiyor çünkü altyapımızı genişletirken almamız gereken izinlerin ve uyulması gereken prosedürlü işlemlerin olduğunu bilin lütfen
Bu süreçte azıcık sabır rica ediyoruz tüm kullanıcılarımızdan… Evet, bana da 1000 Mbps’lik hızlar gelecek olsa bende sizler kadar heyecanlanır ve kısa süre içerisinde tüm işlemlerin bitmesiini isterdim. Sizleri anlayabiliyorum ancak siz de TurkNet’i anlayın Sizler için uğraşıyoruz
Aslında bütün mevzu bu anlayışlı olmak. Lazım sabırlı olmak lazım ağzınıza saglik
Ayn öyle TurkNet elinden geleni gerçekten de yapıyor buna çokça kendim de şahit oldum inşallah altyapınizi daha da çok kullanıcıya ulaştırmak dileğiyle iyi çalışmalar dilerim başarılar
Avcılar Üniversite Mahallesi Lale sokak ne zaman
Merhaba,
İstanbul-Bahçelievler-Siyavuşpaşa Mahallesi binamıza şubat başı gigafiber kutusu geldi.
web sitenizden sorgulama yaptığımda 75 megabit hız göstermekte
gigafiber ne zaman aktif olur veya ne yapmamız lazım.
Merhabalar maalesef tarih bilgisi verilememektedir ancak süreç hakkında size bilgi vermek isterim. İlk aşamada kablolama yapılıyor. Kablolama yapıldıktan sonra kutulama işlemine geçiliyor. Kutu konulduktan sonra son aşama olan aktivasyon aşamasına geçiliyor. Kutu konulduktan sonra aktif olup olmadığını İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet kısmında ara ara sorgulayarak öğrenebilirsiniz.
Merhaba,
Teşekkürler bilgilendirme için
Hocam bina icine kutu konulduktan sonra her 8-10 bina icin disariya bir kutu konulacak demisti bina ici tesisatini yapan arkadaş.
Bu işlem boyle mi ilerliyor? Cunku binaya kutular kondu ama kablolar disarda toplu halde duruyor.
Bina içine gelen kablo şöyle bi kutudan gelir
Sonrasında binanıza dağıtım için şöyle bi kutu konur
Binada ki siyah kablo bu kutuya bağlanıyor ve sarı fiber kablolarla dairelere dağıtılıyor…
Teşekkür ederim hocam ayrıntılı bilgi verdiginiz için. Bizim bölgeye henüz o dışarıdaki kutu konulmamış bekliyoruz.
Rica ederim ne demek… ayrıca binanızada kablo var ise fotosunu atarmısınız? Ayrıca kablo varsa ilk fotodaki kutudan olması lazım ana dağıtım kutusu yani . Vaktiniz olduğunda kabloyu takip edin genelde sokağın başındaki binaya yerlerştiriyolar
Hocam bina içi bu şekilde. Dediğiniz gibi kabloları takip edince toplu halde sarılı bir sekilde dışarıya konulacak kutuyu bekliyor.
Bir de turknetten sonra turk telekom da beyaz cam kablo çekti binalara. Turknetin dış kutuyu koyacagi yere simdiden kutuyu koydular.
Rekabet artıyor
Rekabet her zaman bizim için yani son kullanıcı için iyidir… ama malesef ülkemizde fiyatlar bi türlü düşmüyor… bu arada sizin işlemler bitmiş gibi bişey bina içindeki dağıtım kutusundan dairelere dağıtma işlemi kalmış sadece. Hayırlı olsun şimdiden 1 ay içinde hizmet alırsınız tabi @efg size yardımcı olacaktır konuşursunuz. Aktif olup olmadığını da türknetin sitesindeki altyapı sorgulamasından takip edebilirsiniz…
Teşekkür ederim hocam sizin süreci de merakla takip ediyorum.
Dış kutu konulduğu vakit altyapı aktif olacaktir diye düşünüyorum. Bekliyoruz simdilik.
Benim süreç karanlık ya… benim umudum her geçen gün azalıyor. Üst komşum müteahhit olduğu için belediye ile arası iyi olduğu için rica ettim bi konuşur musun diye… Biraz önce aradı belediyedeki tanıdığının yanından TurkNet hala başvuru yapmamış adam diyor ki başvursunlar biz zorluk çıkarmıyoruz zaten diyor. TurkNet acıyıp bize başvuru yaparsa bi nebze ümitlenebilirim…
Hocam gec ilerliyor süreç ama gelecek insallah oralara da. Ümidi kesmemek lazim.
inşallah gelir.
Türk insanı olarak beklemekle geçiyor