Anlık internet yavaşlaması

Merhaba. TurkNet gigafiber kullanıyorum, son birkaç haftadır gün içinde internet bi anlığına yavaşlıyor (ağa bağlı bütün cihazlarda yaşanıyor bu arada) ve hemen birkaç saniye sonra geri eski hızına geri dönüyor, fakat bu yavaşlama olayı (benim gözlemlediğim kadarıyla) sadece youtube, youtube müzik ve google’da (arama motoru olan) oluyor. Genel bir sorun mu yoksa sadece bende mi merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

aynı sorundan muzdaribim…google altyapısında olan siteler de daha çok olmak kaydı ile birkaç sitede daha yaşıyorum bu durumu…(sanırım ipv6 da sorun var)

1 Beğeni

Anladım, demek ki sadece bende olmuyormuş. Teşekkürler. IPv6 demişsiniz fakat ben IPv4 kullaniyorum sanırım ikisinde de var bu olay.

Benzer sorun bende de var. Gigafiber de değişken ping, hız vb durumları can sıkıyor bazen maalesef. Altyapının güçlendirilmesi lazım. Simetrik yüksek hızlı uygun fiyatlı internet takdire şayan ama altyapı düzgün olmadıkça kağıt üstünde kalıyor.

1 Beğeni

normalde stabil sabit 9 ping alıyorum ama son 3 gündür speedtest de 17 ping çıkıyor ve 20 ping ile oynadığım oyunları 40-50-60 ping ile oynar olduk ve çok can sıkıyor destek kaydı oluşturuyoruz çözüm bulamıyoruz aynı şekilde başka bir arkadaşımda da böyle yani sadece benlik bir problem değil

2 Beğeni

VDSL hizmetimle ping 6 alıyorum Turknette. Gigafiber kullanan arkadaşlarımda 1 ms max 2 alıyor. İç tesisatta bir sıkıntı olmasın? Veya modem ayarlarıyla mı oynadın?

Selamlar, konu başlığında performans sorunları yaşadığını belirten kullanıcılarımız 15 dakika ara ile uyguladıkları kablolu hız testlerini ve ping sorunu yaşadıkları oyunlara ait tracert testlerini buradan paylaşabilir mi? Ek olarak destek kaydı oluşturup bu sonuçları paylaşmanızı rica ediyorum.

hocam şimdi şöyle bi sorun var…ping lerde bi sorun yok…genellikle google ile alakalı servislerde bi 5 sn kadar sunucudan cevap gelmesini bekliyorum…o anlık test yapsak denk gelmeyebilir ve sorun gözükmeyebilir ama belli-belirsiz zamanlarda google dan yanıt gelmiyor ve bekletiyor…

bu son 1-2 haftadır böyle

2 Beğeni

Anlıyorum. Bunun için de destek kaydı oluşturabilirsiniz. Bireysel bir sorun veya cihaz özelinde bir problem yaşanıyor olabilir. Arka planda gereken tüm alanlar kontrol edilir.

1 Beğeni

Google servisleri ile ilgil gigafiber özelinde yaşanan bu sorun 2 haftadır devam ediyor. ipv6 açık ondan olduğunu düşünüyorum ama bunun çözülmesi gereken bir sorun olduğu da ortada. Google servislerinde 5 saniye bir bekliyoruz, bazen hiç açılmıyor yenileme yapınca düzeliyor filan. Şu sorunları keşke çözseniz artık.

aynen katılıyorum, hâlâ daha çözülmüş değil

Merhabalar, bu durumla ilgili detaylı kontrol sağlanabilmesi için destek kaydı oluşturmanızı rica ederim.

Merhaba aynı durum bende de mevcut. Birkaç konuda daha dile getirmiştim. Ben tt altyapısı kullanıyorum.

resim

Tracert görsellerinde ipv4 5 hopta tamamlandığını görüyorum. Daha öncedende 3 hopta tamamlanan bir başka şekli daha başıma gelmişti. Sanırım sorun CDN ve peeringlerde.

çözümün ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Analiz etme sorunu saptama ve giderme :grin: sistemin analiz yetkisi bende olmadığından birşey söyleyemem. Tahminimce benden çıkan istek ya barındırıcıya gitmiyor veya barındırıcıdan çıkan yanıt bana ulaşmıyor.


Sorun devam etmekte youtube ipv6 ping görseli

Son 1 haftadır Türknetli arkadaşım internetin yavaşlığından aksamasından çok şikayetçiydi. İpv6 pingleri stabilitesi çok kötü olduğu için ipv6 sını kapatmıştık fakat ipv4 pingleri de aynı şekilde berbat. Valve 46 ms ten 65/70lere fırlamış durumda Google pingi 14 lerden 40 lara fırlamış durumda maalesef. karşılaştırma açısından 2 farklı sağlayıcı aynı konumdan ping testleri gönderiyorum

arkadaşlar yalnız konu ms lik ping konusu değil yanlış anlaşılmasın…google sunucularından cevap çok geç geliyor (bu da ping konusuna girer ama daha makro boyutta)

Aynı sorunları VDSL hattımda yaşıyorum. Destek ekibi yardımcı olamadı kapattım talebi. Var mı bir çözümü?

Selamlar, konu başlığını takip ediyorum. Benzer problemler yaşayan kullanıcılar destek kayıt numaralarını testleriyle birlikte benimle buradan paylaşabilir mi?