Ankastreden modeme kablo çektirmek için hangi kablo almam lazım?

TurkNet ekibi geldi ve iç hattımın sorunlu olduğunu bir elektirikçi çağırıp daireye kablo çektirmem gerektiğini söyledi.Elektrikçi kablo metresinin 5TL olduğunu söyledi.Çekmesi gereken kabloyu ben internetten alırsam daha ucuza gelecek gibi.Hangi kabloyu almam gerek CAT6 falan mı??Alt yapımda 100mbps vdsl internet bulunuyor.Ankastere ile modem arası ortalama 40 metre kablo gider.

Merhaba, CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber marka kablo kullanmanı ve bağlantınızı YAK1 ile yapmanızı tavsiye ederim. İnternetten daha ucuza gelir.

Bakır fiyatlarından Kablo fiyatları uçmuş 23 AWG 2 tel yada 4 tel kablo var mı piyasada?

1 Beğeni

https://urun.n11.com/kablolar/nexans-halogen-free-cat6-ethernet-kablosu-23-awg-metre-secenekli-P390480525alabilirsin. Erse ve Reçber daha pahalı sanırım. Tavsiye ettiklerimden en uygunu bu. Mağazaya siparişin de bir ucuna RJ11 soket çakmalarını söyleyin. Diğer ucunu da YAK1 ile ankastreye birleştirip kullanabilirsiniz. Renkleri, yeşil ve yeşil-beyaz veya turuncu, turuncu-beyaz da girebilirsiniz.

abi cat 6 tamam iyi de vdsl tekbolojisi gigabit desteklemiyor yani cat 6 sacma olur.Alinacak kablo yine telefon kablosu gibi iki tel olabilir ama kablonun manyetik yalitimi olmasina dikkat et biraz dayanikli olsun kisacasi bakir vs kaliteli olsun cat 6 gereksiz

Nereden baktığına bağlı ve siz sadece CAT6’yı Gb destekli olarak bakıyorsunuz, yanlış!

  • CAT6 kabloların AWG (tel kalınlığı) değeri düşüktür ve bu sayede iletkenliği, verimliliği daha iyidir özellikle uzun mesafelere göre.
  • Folyo, ekran kaplama, topraklama yani artık nasıl söylüyorsanız. bu etkenler de hattın verimliliği, iletkenliği için önemlidir.

binaya kadar gelen kablonun kaliteli olmadigini dusunuyorum bina ici tesisat cok bisey degistirmez arkadaslar tamam telefon kablosu cekme biraz kaliteli yalitimli bisey ceksen isini gorur vdsl bu cok abartmayin :slight_smile:

Amazonda Alfais diye bir markada indirim var cat7 aldım nexans cat6 fiyatından ucuza geldi açıkcası nexans alacaktım bunu indirimde görünce aldım. Cat6’ları da var bir bak derim indirimdeyken.

1 Beğeni

Dediğim marka nasıldır sizce baya bir uygun fiyatı.

çok yanlış bir düşünce çünkü cat6 kablo hem daha kalın hem de içindeki kablo çiftleri sarmalanmış halde ve bu bağlantı kalitesini oldukça arttıran bir detay.

Şimdi teknik konular girecek olursak standart bilinen kablolar cat 5.e cat6 cat7 vs. bu gibi kablolar çoklu data transfer için geliştirilmiş Geniş band standartlarını sağlayan kablolar Bizim ankastreden eve modeme kadar gelen kablolar 2 tel bakır kablo bu kablonun sarmal şekli olması üçgen olması dikdortgen olması birşey ifade etmez.Cat kablolarıın içinden geçen teller direnç yaratmayacak kaliteli tellerdir ama illa modeme kadar bukadar kalın kablolara gerek yok diyorum sadece aynı direnç seviyesinde sinyal azaltmayacak bir kabloda iş görür tabiki bina içi mesafe :smiley: 100 metre falan değilse :smiley:

1 Beğeni

Frekans, AWG gibi etkenler öne çıktığı zaman hattın, stabilitesini en verimli şekilde kullanmaya başlarsın ve burada CAT5 kötü diyemeyiz ama hattı CAT6 ile daha verimli kullanırsın (genel olarak) özellikle 60 metre ve üstü için.
Sarmal olması, parazitlenmeyi minimum seviyeye indirmek.

Cat6 UTP Reçber Outdoor / ister içerden ister binanın dışından çek.

@abrahamlncln size anlatabilir sonuçları

Bu konudaki 268. mesaj durumu özetliyor.

iş görmek farklı konu illaki o kablo da çalışır bu kablo da. Ancak buradaki amaç en iyi bir kabloyu çektirmekse cat5 veya cat6 kablo tercih edilmeli. Bu kabloların sarmal yapısı sayesinde crosstalk azalıyor. Crosstalk denilen şey ise iki kablonun birbirine yaptığı parazit veya gürültü diyebiliriz. Aralarında fiyat farkı varsa cat5 tercih edilebilir zaten kablo 100 mhz’e kadar destekliyor ki türkiyede en çok kullanılan frekans aralığı 17 mhz, yurtdışında da 35 mhz’e kadar destekleyen vdsl internetler bulunmakta. Ancak bu kablo G.fast için yeterli olmayacaktır eğer ki o teknolojiye geçilirse cat6 kablo kullanmak daha uygun olacaktır.

Özet: cat5 kablo alın geçin fiyat farkı azsa cat6 da alabilirsiniz

mantikli sonucta surekli cekilmeyecek kablo birkerelik kaliteli olsun diye dusunulebilir. ama illaki cok pahali kablolara yatirim yapmaya gerek yok makul fiyatli cat kablo cekilebilir

Bana göre her türlü en garanti çözüm Nexans Halogen Free CAT6’dır. Alın, geçin zira ömürlüktür yani. Eğer eviniz kiralık değilse yani size ya da ailenizden birine aitse, o evde yaşadığınız sürece emin olun ciddi bir problem olmadığı sürece değiştirme gereği duymayacağınızı düşünüyorum. İnternet üzerinden satın aldığınızda, 1 ucuna RJ-11 çakıp diğer ucu açık olarak göndermelerini rica etmeniz halinde, bunu yapıyorlar.

Nexans Halogen Free CAT6

Hocam hiçbir fikrim yok, benim görme problemim olduğundan ben direkt çakılı şekilde alırım her zaman kabloları :smiley: Risk almak istemediğim için uğraşmadım hiç açıkçası ama denemedim de yani. Ama bence yoktur ayrıca varsa da en mantıklı ve güvenilir yol RJ-11 pensesidir herhalde diye düşünüyorum.

@Nazmbey konuyu takip et yorumlara bak.

Jack girişi ile geliyor değil mi